Gombó Viola Lotti nyerte a IV. Fehérvári Versünnepet

 A IV. Fehérvári Versünnep döntőjében 13 fehérvári fiatal mondott verset, akiket a Vörösmarty Színház színészei készítették fel a szombat délutáni végső megmérettetésre. Az idei versünnep első helyezettje Gombó Viola Lotti lett. Ahogy a zsűri a verseny alatt többször is fogalmazott 13 győztest választottak volna, hiszen nagyon tehetséges, fiatalok kerültek az idei döntőbe.
2013.03.23. 21:46 |
A IV. Fehérvári Versünnep döntőjében 13 fehérvári fiatal mondott verset, akiket a Vörösmarty Színház színészei készítették fel a szombat délutáni végső megmérettetésre. Az idei versünnep első helyezettje Gombó Viola Lotti lett. Ahogy a zsűri a verseny alatt többször is fogalmazott 13 győztest választottak volna, hiszen nagyon tehetséges, fiatalok kerültek az idei döntőbe.
KÉPGALÉRIA a döntőről
A megmérettetésből végül Gombó Viola Lotti került ki győztesen. Mint mondta alig merte elhinni, hogy a zsűri őt találta a legjobbnak. ” Nagyon meghatódtam, egyáltalán nem számítottam erre az eredményre, még annyira a sokkhatás alatt vagyok, de annyira tisztelem a zsűrit és olyan gyönyörű dolgokat mondtak nekem, amivel tényleg úgy érzem, hogy jobb emberré tett ez az egész verseny.”- mondta a Fehérvár Televízió Híradójában.
A zsűri elnöke, Kubik Anna szerint, nem voltak könnyű helyzetben. A versenyzők tehetsége minden eddigi elképzeléseiket felülmúlta, ez alkalommal szinte alig találtak kivetnivalót a fiatalok szavalásában. ” A mentorválasztást nagyon jónak tartottam, ettől nagyon sokat fejlődtek a fiatalok, már szerintem pusztán attól, hogy valaki meghallgatta őket, külön versenyen kívül is, és ha csak néhány jó tanácsot kapott mindegyikük, már látszott rajtuk, hogy nem tapasztalatlanok, és nem előröl, kell kezdeni az okítást. Engem teljesen meghatott.”
Spányi Antal megyéspüspök úgy fogalmazott, hogy a versek az élet ünnepi perceit alkotják. A versünnepen való szereplésükkel pedig a fiatalok maradandó élményt nyújtottak mindenki számára. „Amikor az ember rá tud hangolódni egy költőre van egy kis nyugalma és elő tud venni egy verseskötetet és bele tud lapozni, az egy különleges tartalmat ad azoknak a perceknek, és az én számomra ezek ünnepi pillanatok voltak. A versek elkísérik az embert, végigemelik, belsőleg oly tartalmakkal gazdagítanak, a versek hozzá tartoznak az életünkhöz, s azt hiszem, hogy versek nélkül nagyon szegény lenne a világ.”
Székesfehérvár polgármestere Cser-Palkovics András szerint a IV. Fehérvári döntősei ismét bizonyítottak. Hozzátette, hogy a város igyekszik minél több fellépési lehetőséget biztosítani számukra, hiszen a fiatalok ismételten bebizonyították, hogy értik és szívesen át is adják, amit gondolnak a magyar kultúráról, a magyar irodalomról, azon belül azokról a költőkről és azokról a versekről, melyeket hallhattunk, szerintem fantasztikus volt.
A Fehérvár Médiacentrum Kft. a Székesfehérvári Egyházmegyével, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatával, a Szent István Művelődési Házzal és a Vörösmarty Színházzal együttműködve negyedik alkalommal szervezte meg a Fehérvári Versünnepet. A fiatalok legközelebb nyáron, a Verstáborban tölthetnek el együtt hosszabb időt.
 
 1. Négyes karambol miatt teljes útzár a 81-esen

  Összeütközött egy kamion, egy kistehergépkocsi és két személyautó a 81-es főúton, Söréd térségében. A balesethez a móri önkormányzati és önkéntes tűzoltók vonultak ki, akik megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. A beavatkozás idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

  2021.05.14.
 2. Élőben is látható a Téli tárlat a Pelikán Galériában

  A Székesfehérvári Művészek Társasága Téli tárlata e héttől a helyszínen, a Pelikán Galériában is megnézhető. A hagyományosan novemberben megrendezett, ám rendhagyó módon eddig csak online látogatható kiállítás május 21-ig várja az érdeklődőket. A kiállítóhelyre a jelenleg érvényben lévő szabályok betartása mellett lehet belépni.

  2021.05.14.
 3. A Pro Theatro díjra várják a javaslatokat június 4-ig

  Június 4-ig várják a javaslatokat a „Pro Theatro Civitatis Albae Regalis” díj adományozására. A díj a fehérvári színházi életben tevékenykedő természetes személynek, társulatnak, csoportnak vagy közösségnek adható munkássága elismeréseként. A jelöltre bármely természetes vagy jogi személy javaslatot tehet.

  2021.05.14.
 4. Lakástörvény módosítás - a benyújtott javaslat nem szolgálja a város és a bérlők hosszútávú érdekeit

  A lakástörvény parlamentnek benyújtott módosítása jelenlegi formájában nem jó - írta pénteki Facebook bejegyzésében Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere. "Olyan megoldásokon kell dolgoznunk, melyek együttesen szolgálják a város és a bérlők hosszútávú érdekeit is." - olvasható a bejegyzésben.

  2021.05.14.
 1. Online gyorstalpalót indított a Vörösmarty Mihály Könyvtár

  Az online katalógus használatához indított gyorstalpaló sorozatot a Vörösmarty Mihály Könyvtár. Az olvasók az ismeretek elsajátítása után játékos feladattal is tesztelhetik tudásukat.

  2021.05.14.
 2. Az önkormányzati lakások és a nem lakás célú helyiségek bérlésének rendje a veszélyhelyzet idején

  A veszélyhelyzet végéig meghosszabbodik az önkormányzati tulajdonban lévő lakások és a nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérleti jogviszonya akkor, ha a bérlő legkésőbb a szerződés eredeti lejárata szerinti utolsó napig írásos nyilatkozatban azt kéri. A dokumentum küldhető postai úton, e-mailben, valamint személyesen is leadható a Polgármesteri Hivatal portáján elhelyezett gyűjtődobozban.

  2021.05.14.
 3. Lehetsz király - podcast egy történelmi problémamegoldó versenyről

  Hogyan döntenének ma székesfehérvári fiatalok Marco Giustiniani, egykori velencei konzul helyett egy háborús szituációban?Izgalmas kihívás újragondolni a történelem egyes eseményeit, lehetséges kimeneteleit a „döntéshozók” szemszögéből – ez az Országos Középiskolai Problémamegoldó Verseny lényege.

  2021.05.14.
 4. Madarak és fák napja alkalmából hétvégén irány a Sóstóra!

  Madarak és fák napja alkalmából ökotúrára várják a kirándulni vágyókat a Sóstóra. A séta május 15-én, szombaton délelőtt 10 órakor kezdődik majd. A sétán való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, és a program csak védettségi igazolvánnyal látogatható.

  2021.05.14.

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9