Hétfőn kezdi az E.ON a gázvezeték építést az Adonyi úton

Hétfőn újabb, a gázvezeték-hálózatot érintő rekonstrukciós munkálatot kezd az E.ON Székesfehérváron, mely a forgalmi rendet átmenetileg megváltoztatja. A munkálatok ideje alatt, hétfőtől sebesség korlátozás lesz érvényben és részleges sáv- és parkolóhely lezárásra is szükség lesz az Adonyi úton.
2019.08.30. 14:36 |

Az E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. annak érdekében, hogy gázelosztó hálózatának műszaki-biztonsági színvonalát megőrizze, a meghibásodásokat, üzemzavarokat megelőzze, folyamatosan karban tartja, korszerűsíti vezetékhálózatát. Ennek a folyamatos, tervezett rekonstrukciós sorozatnak a részeként kerül sor Székesfehérváron az Adonyi utcában nagy-középnyomású gázvezeték építésére. A munkálatok során az elérhető legmodernebb technológia kerül beépítésre. A beruházás szeptember 2-án, hétfőn indul, a munkálatok részleteiről az E.ON a sajtó útján is szeretne tájékoztatást adni az érintett területen élők, arra közlekedők számára.

Az út csatlakozások, kapubejárók forgalmát a szakemberek a munkagödrök ideiglenes visszatöltésével, vagy nagy teher bírású vaslapok kihelyezésével biztosítják. A munkálatok ideje alatt biztosított lesz a földgáz-szolgáltatás.

Az Adonyi utcát érintő gázvezeték rekonstrukció több kisebb ütemben valósul meg (100-200 méteres szakaszonként, az elérhető legkisebb zavartatás érdekében), 100 millió forint értékben. 850 méter hosszúságú szakaszon történik meg a korszerű, polietilén vezetékek fektetése. A munkálatok az Adonyi úton az Adonyi út - Pancsovai út kereszteződésétől az Adonyi út - Mártírok utca kereszteződéséig végzik majd a szakemberek.

A munkálatok során nem a műszaki feladatok állítják kihívás elé a szakembereket – a terület közlekedésének biztosítása jelenti a nagyobb feladatot, hisz forgalmas útszakaszt érint. A munkálatokat számos egyeztetés előzte meg. Az előkészítésben Székesfehérvár Önkormányzatának és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér Megyei Igazgatóságának munkatársai is részt vettek.

A munkálatok befejezésének várható időpontja: november 30. A munkálatok elvégzését követően az E.ON gondoskodik a felbontott burkolat helyreállításáról, a környezet rendezéséről az eredeti állapotnak megfelelően.

Az E.ON az arra közlekedők fokozott figyelmét és megértését kéri. Munkatársaik a kivitelezés során arra fognak törekedni, hogy a forgalom zavartatását az elérhető legkisebbre, a valóban elkerülhetetlenre szorítsák.

Közlemények

 1. Hétfőnként várja Östör Annamária képviselő az öreghegyi körzetben élőket

  November 18-án, hétfőn fogadóórát tart Östör Annamária. Az önkormányzati képviselő Kassai úti irodájában várja a 12. számú választókörzetben élőket.

  2019.11.13.
 2. Lakossági fórumot tart hétfőn délután dr. Kovács Zsoltné a Rákócziban

  Lakossági fórumot tart dr. Kovács Zsoltné, a 2. számú választókörzet önkormányzati képviselője, aki a Semmelweis, Rákóczi, Mancz utcában és környékén élőket várja november 11-én, hétfőn 17.30 órára a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolába. Az eseményen jelen lesz többek között Székesfehérvár polgármestere is.

  2019.11.11.
 3. Áramszünet lesz jövő héten a város több utcájában elektromoshálózat-felújítás miatt

  Az E.ON tájékoztatása szerint, az általuk a szolgáltatás minőségének javítása miatt végzett karbantartási munkákhoz kapcsolódóan november 11-13-ig, hétfőtől szerdáig Székesfehérvár több utcájában áramszünet lesz. Az üzemszünet miatt a lakosság megértését kérik.

  2019.11.08.
 4. Ezentúl nem lehet növényi hulladékot égetni Székesfehérváron

   A legutóbbi avar- és zöldhulladék-égetésre kijelölt héten füstbe borult a város, és a kedvezőtlen légköri körülményekkel együttesen a szmogriadó tájékoztatási fokozatának elrendelését tette szükségessé a levegőben lévő szálló por koncentrációja Székesfehérváron. Az Önkormányzat ezért a klíma- és környezetvédelem szempontjából is fontos lépést tesz, amelynek megvalósításához a lakosság együttműködését kérik.

  2019.11.06.

Balett

Eseménynaptár

2019. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek