Hétfőn kezdi az E.ON a gázvezeték építést az Adonyi úton

Hétfőn újabb, a gázvezeték-hálózatot érintő rekonstrukciós munkálatot kezd az E.ON Székesfehérváron, mely a forgalmi rendet átmenetileg megváltoztatja. A munkálatok ideje alatt, hétfőtől sebesség korlátozás lesz érvényben és részleges sáv- és parkolóhely lezárásra is szükség lesz az Adonyi úton.
2019.08.30. 14:36 |

Az E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. annak érdekében, hogy gázelosztó hálózatának műszaki-biztonsági színvonalát megőrizze, a meghibásodásokat, üzemzavarokat megelőzze, folyamatosan karban tartja, korszerűsíti vezetékhálózatát. Ennek a folyamatos, tervezett rekonstrukciós sorozatnak a részeként kerül sor Székesfehérváron az Adonyi utcában nagy-középnyomású gázvezeték építésére. A munkálatok során az elérhető legmodernebb technológia kerül beépítésre. A beruházás szeptember 2-án, hétfőn indul, a munkálatok részleteiről az E.ON a sajtó útján is szeretne tájékoztatást adni az érintett területen élők, arra közlekedők számára.

Az út csatlakozások, kapubejárók forgalmát a szakemberek a munkagödrök ideiglenes visszatöltésével, vagy nagy teher bírású vaslapok kihelyezésével biztosítják. A munkálatok ideje alatt biztosított lesz a földgáz-szolgáltatás.

Az Adonyi utcát érintő gázvezeték rekonstrukció több kisebb ütemben valósul meg (100-200 méteres szakaszonként, az elérhető legkisebb zavartatás érdekében), 100 millió forint értékben. 850 méter hosszúságú szakaszon történik meg a korszerű, polietilén vezetékek fektetése. A munkálatok az Adonyi úton az Adonyi út - Pancsovai út kereszteződésétől az Adonyi út - Mártírok utca kereszteződéséig végzik majd a szakemberek.

A munkálatok során nem a műszaki feladatok állítják kihívás elé a szakembereket – a terület közlekedésének biztosítása jelenti a nagyobb feladatot, hisz forgalmas útszakaszt érint. A munkálatokat számos egyeztetés előzte meg. Az előkészítésben Székesfehérvár Önkormányzatának és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér Megyei Igazgatóságának munkatársai is részt vettek.

A munkálatok befejezésének várható időpontja: november 30. A munkálatok elvégzését követően az E.ON gondoskodik a felbontott burkolat helyreállításáról, a környezet rendezéséről az eredeti állapotnak megfelelően.

Az E.ON az arra közlekedők fokozott figyelmét és megértését kéri. Munkatársaik a kivitelezés során arra fognak törekedni, hogy a forgalom zavartatását az elérhető legkisebbre, a valóban elkerülhetetlenre szorítsák.

Közlemények

 1. Elektromoshálózat-felújítás miatt áramszünet lesz Feketehegy-Szárazréten

  Az E.ON tájékoztatása szerint a szolgáltatás minőségének javítása miatt végzett karbantartási munkák miatt áramszünet lesz több utcában augusztus 12-én és 13-án, szerdán és csütörtökön Feketehegy-Szárazréten

  2020.08.06.
 2. Első kézből az augusztusi rendezvényekről - polgármesteri tájékoztató

  Az augusztusi időszak rendezvényeivel kapcsolatban meghozott döntésről ad tájékoztatást ma esti bejegyzésében dr. Cser-Palkovics András. A hatályos jogszabályoknak megfelelően, mégis méltó módon tartják meg Szent István ünnepét Székesfehérváron. 

  2020.08.03.
 3. Vigyázzunk értékeinkre, a megszépülő palotavárosi közösségi terekre

  Autóval az esős időben tönkretett sétány és szegélyek, letépett szalagok, illetve a még nem véglegesen kihelyezett és át nem adott sporteszközök illegális használata. Ezek a Palotavárosi tavak mellett épülő közösségi tereknél hetek óta tapasztalt jelenségek. Nyomatékosan mindenkit arra kérnek, hogy az elkerített munkaterületre ne menjen be, a kivitelezés alatt álló eszközök és területek használata pedig szigorúan tilos! Vigyázzunk közösen értékeinkre – szól a városi felhívás. 

  2020.08.03.
 4. Augusztus 24-től változik a Depónia ügyfélszolgálati irodájának nyitvatartása

  A Depónia Kft ezúton is tájékoztatja ügyfeleit, hogy 2020. augusztus 24., hétfőtől a Sörház tér 3. alatt található székesfehérvári személyes ügyfélszolgálati iroda nyitvatartása módosul. A szolgáltató kéri, hogy a gyorsabb ügyintézés érdekében vegyék igénybe az online ügyfélszolgálat időpontfoglalási lehetőségét, vagy foglaljanak időpontot a 06-22/507-419 telefonszámon, illetve az ugyfel@deponia.hu e-mail címen.

  2020.07.31.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30