Francia vígjátékot vetít a Barátság mozi az október 20-i Szépkorúak szerdáján

Októberben is lesz Szépkorúak szerdája a Barátságban: október 20-án 15 órakor a mozi kedvezménykártyájával rendelkező nyugdíjasok 700 forintért nézhetik meg az Álomnagyi 2. című francia vígjátékot.
2021.10.14. 11:56 |

Jegyek válthatók a mozi honlapján vagy pénztárában, amely a vetítések előtt egy órával nyit – a kedvezménykártyával nem rendelkezők 1100 forintért vásárolhatnak belépőt a vetítésre.

Két éve már, hogy 2019 szeptemberében a fehérvári művészmozi elindította nyugdíjasoknak szóló kedvezményes vetítéssorozatát. A Szépkorúak szerdája nagy sikert aratott, az előadások rendre telt házasak voltak, a belépők napok alatt elfogytak. A kedvezményt a nézők a Barátság mozi által kiadott kártya birtokában érvényesíthetik: belépőjüket megvásárolhatják online a mozi honlapján vagy személyesen a pénztárban, a kedvezménykártyát csak előadás előtt ellenőrzik a mozi munkatársai. Azok, akik nem rendelkeznek kedvezménykártyával, teljes áron válthatnak belépőt.

Felhívják a kártyabirtokosok figyelmét, hogy kártyájuk érvényességi ideje lejárt: a régieket a mozi pénztárában cserélhetik újakra a pénztár nyitvatartási idejében. Azokat is várják, akik most szeretnének csatlakozni – a kártyák cseréje és az újak kiváltása is ingyenesen történik. Új kártyához a nyugdíjfolyósító igazgatóság által kiadott, az ellátás törzsszámát tartalmazó igazolás bemutatása szükséges.

Október 20-án, szerdán 15 órától az Álomnagyi 2. című francia vígjátékot láthatja a közönség. 

A történet főszereplője Aurore, a bevállalós nagyi, aki egy óriási partin tombol, ahol csúnya baleset éri. Elveszíti az emlékezetét és csak egyetlen támpontja maradt, folyton egy bizonyos Gégé-t emleget, aki a család tagjai számára teljesen ismeretlen. Aurore unokái persze nem hagyhatják annyiban a dolgot: akcióba lendülnek, hogy visszakapják a szeretett öreglányt! Megszöktetik a kórházból és hosszú útra kelnek vele, ugyanis biztosak abban, hogy Gégé a nagyi egykori szerelme, és a viszontlátás segít majd Aurore számára visszanyerni az emlékezetét. A filmet Gabriel Julien-Laferrière rendezte, főszereplők: Chantal Ladesou, Patrick Chesnais és Julie Gayet.

A Barátság mozi nem akadálymentesített, ezért kérik a kerekesszékkel érkezőket, hogy munkanapokon 8–15 óra között jelentkezzenek be a (22) 202-340-es telefonszámon, hogy munkatársaik segíthessenek a bejutásnál.

Kultúra

 1. Deák Péter lelkipásztor lesz a Királykúti esték vendége október 28-án

  Folytatódnak a Királykúti esték: október 28-án, csütörtökön 18 órakor a Királykút Emlékház vendége Deák Péter református lelkipásztor. A reformáció napja előtt rendezett est házigazdája Bakonyi István irodalomtörténész.

  2021.10.26.
 2. „Ne csak a szemeddel láss!”, különleges zenés-irodalmi élmény az Igézőbe

  A zenét és az irodalmat hívja segítségül a láthatatlan hidak építéséhez érzékenyítő programján a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány. Október 28-án, csütörtökön 18 órakor az Igézőben Zselenszky Tamás előadóművész és Czinki Ferenc író előadásában a költészeten és a zenén keresztüli kommunikáció és a látás nélküli érzelemkifejezés lesz "reflektorfényben” a teljes sötétségben.

  2021.10.26.
 3. Kötődések - elkészült a Vox Mirabilis lengyel-magyar kortárs albuma

  Régi tervét valósította meg a Vox Mirabilis Kamarakórus: idén lehetőséget kaptak egy hanghordozó megjelenésére a Wacław Felczak Alapítvány sikeres pályázatának segítségével. Bobory Zoltán, Harry Duda és Janusz Wójcik versei szólalnak meg lengyelül és magyarul és kortárs zeneszerzők művei mellett Liszt- és Chopin-átiratok, valamint Wiłkomirski, Klonowski, Blacha, Górecki, Kodály és Ránki művei is hallhatók az albumon.

  2021.10.26.
 4. Kortárs Zenei Centrum - „A csend körei” az Alba Regia Szimfonikus Zenekartól

  Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar újabb estre készül. Mégpedig a Kortárs Zenei Centrum „A csend körei” című előadására, amelyen a klasszikus, régizenei dallamok mellett többek között elhangzik majd Dobri Dániel: Wolfgang elsüllyed egy pohár vízben című darabja is.

  2021.10.25.

Eseménynaptár

2021. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Székesfehérvár Topotéka