Forgalomkorlátozások lesznek jövő héten keddtől a Belvárosban

Jövő héten kezdődik a Székesfehérvári Királyi Napok összművészeti fesztivál programsorozata: a belvárosi rendezvényeknek az előkészítéséhez, illetve lebonyolításához forgalomkorlátozásokat vezetnek be több helyszínen a Belvárosban.
2019.08.04. 08:39 |

Augusztus 06-án, kedden 23 órától augusztus 21-én, szerdán 16 óráig:
- Teljes szélességben lezárják a Mátyás király körút Ybl Miklós utca és Várkörút közötti szakaszát.
- Zsákutcaként kétirányúsítják a Zichy ligetben az 1. számtól a 9. számig húzódó útszakaszt a Mészöly Géza utca - Malom utca csomóponttól.

- Ideiglenes körforgalmat alakítanak ki a Zichy liget - Dózsa György út csatlakozásban.

- Megállási tilalmat vezetnek be a III. Béla király téren a K&H Bankkal szemben, az Ányos Pál utcából való balra kanyarodás elősegítésére.

Augusztus 07-én, szerdán 23.15 órától augusztus 08-án, csütörtökön 04.30 óráig,
augusztus 08-án, csütörtökön 23.15 órától augusztus 09-én, pénteken 04.30 óráig és
augusztus 09-10-11-én, pénteken, szombaton és vasárnap 20.30 órától 23.00 óráig:

- Lezárják a Dózsa György út - Várkörút csomópontot a Móri út - Zichy liget csatlakozástól a Szekfű Gyula utca csatlakozásáig. A Szekfű Gyula utca - Várkörút útvonal mindkét irányban szabadon használható lesz a forgalom számára.

A forgalomkorlátozások az alábbiak szerint változtatják meg a HELYKÖZI autóbuszok közlekedését:

Augusztus 6-án, kedden 23 órától augusztus 21-én, szerdán 16 óráig a Mátyás király körutat teljes szélességben lezárják az Ybl Miklós utca és a Várkörút között.

Augusztus 7-én, szerdán üzemkezdettől augusztus 21-én, szerdán 16.00 óráig:
- A Mór, valamint a Zámoly irányából/irányába közlekedő országos és regionális járatok a Zichy liget - Mészöly Géza utca - Palotai út terelőútvonalon közlekednek.
A városközpont irányába lévő III. Béla király tér elnevezésű megállóhely helyett ideiglenes megállóhely kerül kijelölésre a jelenlegi megállóhelytől kb. 100 m-re a Móri út irányába (a Móri út - Honvéd utca kereszteződésnél, a Széphő Zrt. oldalánál) lesz kialakítva.
A Mór/Zámoly irányába közlekedő járatok a III. Béla király téren a helyközi megállóban állnak meg.

- A Lovasberény irányából/irányába közlekedő regionális járatok a Várkörút - Budai út terelőútvonalon közlekednek.

A forgalomkorlátozásban érintett HELYI autóbuszjáratok az alábbi terelőútvonalon közlekednek:

„16”-os, „17”-es, valamint a „30”-as autóbuszjáratok módosított útvonala mindkét irányban: Mészöly G. u. - Zichy liget - Dózsa Gy. út/Ányos P. u. - Várkörút
Kimaradt megállóhelyek: Szabadságharcos út (a „17”-es és „30”-as járatok esetében); Ybl Miklós lakótelep

„26”, „26A”, „26G”, „27” és „38”-as autóbuszjáratok módosított útvonala mindkét irányban:
Palotai út - Mészöly G. u. - Zichy liget - Dózsa Gy. út/Ányos P. u. - Szekfű Gy. u.
Kimaradt megállóhely: Ybl Miklós lakótelep

A külső végállomás irányába közlekedő helyi autóbuszjáratok az Ybl Miklós lakótelep elnevezésű megállóhely helyett a terelőútvonalon rendszeresített Uszoda elnevezésű megállóhelyen állnak meg, a terelőútvonalon lévő III. Béla király tér elnevezésű megállóhelyen nem állnak meg.
A belső végállomás felé közlekedő autóbuszjáratok az Ybl Miklós lakótelep elnevezésű megállóhely helyett a Palotai úton lévő Szent Gellért u. elnevezésű megállóhelyen állnak meg.

Augusztus 9-én, pénteken 20.30 órától üzemzárásig, augusztus 10-én (szombaton) 20.30 órától üzemzárásig és augusztus 11-én (vasárnap) 20.30 órától üzemzárásig az autóbusz-forgalom elől teljes szélességben lezárják a Dózsa György út - Várkörút csomópont. A Szekfű Gyula utca - Várkörút irány oda-vissza járható.

A fenti időintervallumokban az országos és regionális autóbuszjáratok terelőútvonala nem változik.

A forgalomkorlátozásban érintett Helyi járatok az alábbi terelőútvonalon közlekednek:

„16”-os autóbuszjáratok terelőútvonala mindkét irányban:
Palotai út – Budai út – Várkörút – Rákóczi u.
Kimaradt megállóhelyek: Uszoda (csak a Könnyűfémmű irányába közlekedő járatok esetében); Ybl Miklós lakótelep; Országzászló tér

„17”-es autóbuszjáratok módosított útvonala mindkét irányban
Budai út – Várkörút – Rákóczi u.
Kimaradt megállóhelyek: György Oszkár tér; Szent Gellért u. (a Csapó u. irányába közlekedő járatok esetében); Uszoda (a Köfém lakótelep irányába közlekedő járatok esetében); Szabadságharcos út; Ybl Miklós lakótelep; Országzászló tér;
Autóbusz-állomás (a terelőútvonalon lévő ideiglenes megállóhely a Vörösmarty tér irányába) A „17”-es jelzésű járatok a 43, 44-es járatok megállóhelyén állnak meg. (Középső megállóhely)

„26A” és „38”-as autóbuszvonal járatai mindkét irányban
Budai út – Várkörút – Szekfű Gy. u.
Kimaradt megállóhelyek: Autóbusz-állomás; György Oszkár tér; Ybl Miklós lakótelep

„26G” és „27”-es autóbuszvonal járatai mindkét irányban
Budai út – Várkörút – Szekfű Gy. u.
Kimaradt megállóhelyek: György Oszkár tér; Ybl Miklós lakótelep

„33”-as jelzésű autóbuszjáratok módosított útvonala:
eredeti útvonal - Várkörút - Szekfű Gy. u. - Ányos P. u. - eredeti útvonal a Fecskepartig - Gombócleső u. - Fecskepart u. - Zámoly u. - Mikszáth K. u. - Szekfű Gy. u. - Várkörút - eredeti útvonal
Kimaradt megállóhelyek: III. Béla király tér (A városközpont irányába kimarad, a Fecskeparti ltp. irányába az autóbuszok a Művészetek Háza előtt kialakított helyközi megállóhelyen állnak meg.); Szent Vendel u.; Irányi Dániel u.

„34”-es jelzésű autóbuszjáratok módosított útvonala:
eredeti útvonal - Várkörút - Szekfű Gy. u. - Ányos P. u. - eredeti útvonal a Fecskepartig - Gombócleső u. - Fecskepart u. - Zámoly u. - Mikszáth K. u. - Széna tér - eredeti útvonal
Kimaradt megállóhelyek: III. Béla Király tér (A városközpont irányába kimarad, a Fecskeparti ltp. irányba az autóbuszok a Művészetek Háza előtt kialakított helyközi megállóhelyen állnak meg.); Laktanyák; Ezredéves Általános Iskola; Országzászló tér (A Rákóczi u. irányába közlekedő járatok esetében.); Áron Nagy Lajos tér (A Gáz u. irányába közlekedő járatok esetében.)

A „33”-as és „34”-es járatok számára a Zámoly u. 42. sz. ingatlan előtt ideiglenes megállóhelyet jelölnek ki.

A Városközpont irányába lévő Laktanyák megállóhely helyett ideiglenes megállóhely kerül kijelölésre a Gombócleső utcában, a Korona boltbázis előtt.

Az autóbuszjáratok a terelőútvonalon rendszeresített megállóhelyeken megállnak.

Kérik a lakosok és a közlekedők türelmét és körültekintését!

Közlemények

 1. Bírósági ülnökök soron kívüli választása - szeptember 16-ig jelentkezhetnek

  Székesfehérvár Közgyűlése a Székesfehérvári Törvényszékre 2 fő, a Székesfehérvári Járásbíróságra pedig 7 fő, a fiatalkorúak elleni büntetőeljárásban közreműködő ülnököt választhat. Szeptember 16-án 12 óráig várják a jelöléseket, az alkalmassági és egyéb feltételek részletes leírása, valamint a szükséges nyomtatványok a város honlapján megtalálhatóak.

  2019.08.21.
 2. Csütörtökön délig lehet pályázni pécsi kollégiumi férőhelyekre

  Három hallgatónak biztosít helyet Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a pécsi Szántó Kovács János Kollégiumban. A jelentkezőknek 2019. augusztus 22. napján 12.00 óráig van lehetőségük, hogy benyújtsák pályázataikat.

  2019.08.21.
 3. Trágyáztak a város környéki földeken - "miért az ünnepek idején?"

  Hétfőn reggel több területen észlelni lehetett, hogy trágyáztak a város körüli mezőgazdasági területeken. Székesfehérvár körül szerencsére nagyon jó adottságokkal rendelkező mezőgazdasági földek vannak, és tudjuk, hogy a trágyázás hasznos, sőt szükséges dolog, de felháborítónak tartjuk és nem tudjuk elfogadni,  hogy ezt éppen a város ünnepi időszakában teszik. 

  2019.08.19.
 4. Áramszünet lesz a Belvárosban elektromoshálózat-felújítás miatt

  Az E.ON tájékoztatása szerint, az általuk a szolgáltatás minőségének javítása miatt végzett karbantartási munkákhoz kapcsolódóan augusztus 22-én, csütörtökön 8.00 és 16.00 óra között Székesfehérvár több utcájában áramszünet lesz.

  2019.08.16.
 1. Új helyre költözik Fehérváron a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltat ügyfélszolgálata

  A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. székesfehérvári ügyfélszolgálati irodája az M7-es autópálya melletti pihenőből a városba költözik. Szeptember 2-ától már új helyen, a Berényi út 13. szám alatt, a megszokott nyitva tartási időben, ingyenes parkolási lehetőséggel várjuk partnereinket és vásárlóinkat.

  2019.08.15.
 2. Ingyenes lesz a parkolás a négynapos hosszúhétvégén Székesfehérváron

  Az augusztus 17-én kezdődő négynapos hosszúhétvége egyik napján sem kell parkolódíjat fizetni Székesfehérváron. Az ingyenes parkolásról minden érintett értesül, hiszen nem működnek majd a parkolóautomaták a városban és telefonon sem lehet majd parkolójegyet vásárolni. A történelmi belvárosba, ami kiemelt parkolási zóna ezen időszak alatt is csak engedéllyel lehet behajtani!

  2019.08.15.
 3. Karbantartás miatt lesz áramszünet a Szöllősi utcában

  Az E.ON tájékoztatása szerint, az általuk a szolgáltatás minőségének javítása miatt végzett karbantartási munkákhoz kapcsolódóan augusztus 15-én, csütörtökön áramszünet lesz a Szöllősi utcában. A szolgáltatás-kimaradásra 8 és 16 óra között lehet számítani.

  2019.08.12.
 4. Másodfokú hőségriasztás - Székesfehérvár polgármesterének tájékoztatója

  Másodfokú hőségriasztást rendelt el az Országos Tisztifőorvos augusztus 10-én, szombaton 00.00 órától augusztus 12-én (hétfőn) 24.00 óráig. Székesfehérváron megkezdték az előkészületeket a vízosztás megszervezésére, valamint a közterületi tűzcsapok megnyitására. A város polgármestere mindenkit arra kér, hogy figyeljünk egymásra, kiemelten a környezetünkben élő idős emberekre. A részletes tájékoztató az alábbiakban olvasható.

  2019.08.10.

Eseménynaptár

2019. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek