Forgalmirend-változás a Maroshegyen – 30 km/h-s övezet lesz a városrész teljes területe

Maroshegy teljes területén megváltozik a forgalmi rend 2023. január 30-tól. A 30 km/h-s övezet bevezetésével a gyalogosok és a kerékpárosok biztonságát igyekeznek megvédeni. Az új szabályozásról a lakossági igények alapján, előzetes helyszínbejárásokat követően született döntés.
2023.01.20. 10:12 |
Forgalmirend-változás a Maroshegyen – 30 km/h-s övezet lesz a városrész teljes területe

Maroshegy Székesfehérvár egyik legnépesebb és legsűrűbben lakott városrésze.

Lakossági jelzések és igények alapján vált szükségessé, hogy az utcákban biztonságosabbá tegyék a közlekedést. A Polgármesteri Hivatal Közlekedési Irodájának szakemberei – Brájer Éva önkormányzati képviselővel közösen – számos helyszínen bejárást tartottak, ezek alapján született meg a döntés a teljes városrészt érintő sebességkorlátozásról, amit 2023. január 30-tól vezetnek be.

A 30 km/h övezet-et jelző KRESZ-táblákat mind a Balatoni úti, mind az Úrhidai úti útcsatlakozásokba kihelyezik. A sebességkorlátozás hatálya a 30 km/h övezet vége jelzésig tart, ezekkel a táblákkal csak az Úrhidai útra vagy a Balatoni útra történő kihajtáskor fognak találkozni a gépjárművezetők.

A szakemberek kérik, hogy az autósok a kihelyezett jelzéseknek megfelelően közlekedjenek, és fokozottan ügyeljenek a kerékpáros és gyalogosforgalom biztonságára.

Közlemények

 1. Építik a körforgalmat

  2024. május 14-én, keddtől május 18-án, szombatig jelzőőrös forgalomirányítás mellett félpályás korlátozásra kell számítani a Pozsonyi út – Zsolnai út körforgalmú csomópont építéséhez kapcsolódóan. Továbbá május 17-én, pénteken reggel 7.30 órától várhatóan május 18-án, szombaton délutánig, az aszfaltozási munkálatok ideje alatt teljesen lezárják a csomópont Pöstyéni utcai, valamint a Pozsonyi út Nagyszombati út felőli ágát. 

  2024.05.13.
 2. Péntektől járható a Budai

  A tervezett keddi átadás helyett várhatóan május 10-én, pénteken 13 óra után használhatják ismét az autósok a Budai út József Attila utca – Kégl György utca közötti, Piac tér felé vezető szakaszát. Jelenleg az aszfaltozás zajlik, majd az útburkolati jelek festése következik.

  2024.05.07.
 3. Képviselői fogadóóra

  Májusban is két helyszínen tart fogadóórát dr. Kovács Zsoltné. Az önkormányzati képviselő 8-án, szerdán a Vörösmarty Iskolában, majd 9-én, csütörtökön a Rákóczi Iskolában várja a 2. számú körzetben élőket.

  2024.05.06.
 4. Csőtörés a Budai úton

  Csőtörés utáni javítási munkálatok miatt május 3-án, pénteken 11.00 órától előreláthatólag május 7-én, keddig lezárásra kerül a Budai út József Attila utca – Kégl György utca közötti, Piac tér felé vezető szakasza. A városból kifelé a gépjárműforgalom egy forgalmi sávon biztosított marad.

  2024.05.03.