Forgalmi változások a Budai - József utca csomópontban az ünnepségek miatt

Már pénteken délelőtt elkezdődnek az október 23-i nemzeti ünnephez kapcsolódó megemlékezések. Rendezvény lesz az ’56-osok terén is, emiatt néhány órára, teljes szélességében lezárják a Budai út – József Attila utca – Deák Ferenc utca csomópontját, valamint a Budai út – Gáz utca csomópontot.
2018.10.18. 09:41 |

Október 19-én, pénteken 8.15 órától 10.30 óráig tart a Budai út – József Attila utca – Deák Ferenc utca csomópontjának és Budai út – Gáz utca csomópont teljes lezárása.

Ezalatt az érintett országos, regionális és helyi autóbuszjáratok közlekedése módosul, mindkét irányban a Széchenyi utca - Horvát István utca - Lövölde utca terelőútvonalon járnak majd. A forgalomterelés idején a járatok a Gáz utca (helyieknél a Budai út, Gáz utca) elnevezésű megállóhelyet nem érintik, ezért a városközpont felől érkező buszok részére ideiglenes megállóhelyet jelölnek ki a Lövölde utcában, a Budai útra kanyarodó ívben, míg ellenkező irányban a csomópont Lövölde utcai ágán rendszeresített helyi megállóhely vegyes megállóhelyként üzemel.

A terelés miatt néhány perces eltérés lehet a menetrendben meghirdetett időpontokhoz képest.  A megállóhelyeken történő értesítésről a KNYKK Zrt. köteles gondoskodni. 

Kérik, hogy a közlekedők kiemelt figyelemmel legyenek az ideiglenes forgalmirend-változásokra!

Az érintett helyi autóbuszjáratok közlekedése az alábbiak szerint alakul: 

14"-es jelzésű autóbuszjáratok módosított útvonala mindkét irányban:Széchenyi u. - Horvát I. u. - Lövölde u.

Kimaradt megállóhely: Távírda u.

„22"-es jelzésű autóbuszjáratok módosított útvonala mindkét irányban: Várkörút – Rákóczi u. – Gáz u.

Kimaradt megállóhelyek: Távírda u., Budai út, Gáz u. (A Jancsár u. irányába közlekedő járatok a Budai úton lévő megállóhely helyett a Gáz u.-ban lévő megállóhelyen állnak meg.)

A Jancsár u. irányába közlekedő „23” -as jelzésű autóbuszjáratok módosított útvonala: Gáz u. – Rákóczi u.

Kimaradt megállóhelyek: Budai út, Gáz u. (A járatok a Budai úton lévő megállóhely helyett a Gáz u.-ban lévő megállóhelyen állnak meg.), Fehérvár Áruház (A járatok a József u.-ban lévő megállóhely helyett a Rákóczi u.-ban kialakított megállóhelyen állnak meg.)

„31"-es jelzésű autóbuszjáratok módosított útvonala mindkét irányban:  Prohászka O. u. - Várkörút - Rákóczi u.

Kimaradt megállóhelyek: Árpád u., Budai út, Deák F. u., Fehérvár Áruház (A Vasútállomás irányába közlekedő járatok a József u.-ban lévő megállóhely helyett a Rákóczi u.-ban kialakított megállóhelyen állnak meg.)

„32"-es jelzésű autóbuszjáratok módosított útvonala mindkét irányban: Lövölde u. - Gáz u. - Széna tér

Kimaradt megállóhely: Árpád u., Budai út, Deák F. u., Fehérvár Áruház, Széna tér (A Vasútállomás irányába közlekedő járatok a Rákóczi u.-ban lévő megállóhely helyett a Gáz u.-ban állnak meg.)

42” -es jelzésű autóbuszjáratok módosított útvonala mindkét irányban: Széchenyi u. - Horvát I. u. - Lövölde u.

Kimaradt megállóhely: Távírda u.

„40”, „41”, „43"-as és „44"-es jelzésű autóbuszjáratok módosított útvonala:Lövölde u. - Horvát I. u. - Széchenyi u.

Kimaradt megállóhely: Távírda u.

Október 23-án, kedden a 15.00 órakor, a nemzeti ünnep alkalmából megemlékezést tartanak az ’56-osok terén. A rendezvény idejére lezárják a Budai út – József Attila utca kereszteződésében a jobbra kanyarodó sávot. 

Közlemények

 1. Időszakos nyomáscsökkenés várható a víztorony karbantartása miatt

  A Fejérvíz Zrt. tájékoztatja érintett fogyasztóit, hogy munkatársaik előretervezett karbantartási munkák keretében glóbusztisztítást végeznek, emiatt Székesfehérváron a Zsolnay úton lévő víztornyot 2018. november 20. 9 órától november 22. 14 óráig, keddtől csütörtökig üzemen kívül helyezik, ami miatt több részén a városnak nyomáscsökkenés várható.

  2018.11.19.
 2. Jogerőre emelkedett a stadion használatbavételi engedélye

  November 15-én jogerőssé vált a Sóstói Stadion használatbavételi engedélye, így minden készen áll arra, hogy a MOL Vidi FC visszaköltözzön Sóstóra és november 21-én az első mérkőzéssel átadásra kerüljön a megújult stadion. 

  2018.11.16.
 3. Villamoshálózati karbantartás miatt forgalomkorlátozások lesznek Fehérvár több pontján

  Székesfehérvár több pontján végeznek karbantartást az elektromos hálózaton a következő napokban. Emiatt forgalomkorlátozásra kell számítaniuk a közlekedőknek.

  2018.11.14.
 4. Jelentős torlódás lesz csütörtökön a Széchenyi út - Horvát István út kereszteződésben

  Folytatódik a Széchenyi út burkolatának felújítása. Csütörtökön reggel 8 órától jelentős torlódás várható a Széchenyi út - Horvát István út kereszteződésben. Az új sáv építése miatt a forgalmat egy sávra korlátozzák a csütörtöki nap folyamán. Kérik, aki teheti, válasszon más közlekedési útvonalat.

  2018.11.14.
 1. Fennmaradási engedély a kutakra – a Környezetvédelmi Irodát kereshetik

  A vízgazdálkodási törvény alapján az engedély nélkül létesített (fúrt vagy ásott) kutakra fennmaradási engedélyt kell kérni. Ez nem új előírás, a rendelkezés évek óta benne van a jogszabályban. Egy az év elejével érvénybe lépett változás szerint azonban mentesül a vízgazdálkodási bírság kiszabása alól az, aki kérelmezi a fennmaradási engedélyezési eljárást 2018. december 31-ig.

  2018.11.12.
 2. Áramszünet lesz több utcában november 14. és 16. között Fehérváron

  Az E.ON tájékoztatása szerint az általuk végzett hálózatfejlesztési munkákhoz kapcsolódóan november 14-én, szerdán; 15-én, csütörtökön és 16-án, pénteken Székesfehérvár több utcájában áramszünet lesz.

  2018.11.12.
 3. Jövő héten pénteken lesz közmeghallgatás a Városházán

  Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése közmeghallgatást tart november 16-án, pénteken 8.00 órától a Városháza Dísztermében. A fórumon tájékoztató hangzik el a város önkormányzati feladatellátásáról. A mindenki számára nyilvános eseményre tisztelettel várják az érdeklődőket!

  2018.11.08.
 4. Lakossági fórum lesz november 12-én, hétfőn Maroshegyen

  Lakossági fórumra hívja a Maroshegyen élőket a körzet önkormányzati képviselője, Brájer Éva. A  november 12-én, hétfőn 17 órakor kezdődő rendezvényen a városrészt értintő kérdésekről lesz szó a Gárdonyi Géza Művelődési Házban, a fórumon részt vesz dr. Cser-Palkovics András polgármester is.

  2018.11.08.

Eseménynaptár

2018. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek