Fontos változás a védettségi igazolványoknál

Már időpontfoglalás nélkül lehet a kártyával kapcsolatos ügyeket intézni a kormányablakokban. Ha a védettségi igazolvány nem érkezett meg, ezt a vedettsegiigazolvany@1818.hu e-mail címen is lehet jelezni.
2021.05.04. 07:18 |
Fontos változás a védettségi igazolványoknál

Május 3-tól nem kell időpontot foglalni a kormányablakokban, ha valaki a védettségi igazolvánnyal kapcsolatos ügyeket intézne.

Védettségi igazolványt azok kapnak, akik beoltatták magukat, igazoltan átestek a fertőzésen vagy fertőzést igazoló ellenanyag-vizsgálaton vettek részt. Az igazolványt a kormányhivatal állítja ki, azt az érintettek az első oltástól vagy a kérvény beadásától számított körülbelül két héten belül kapják kézhez. Az igazolvány pótlása iránti kérelmet a kormányhivatalok elektronikus űrlapjain keresztül vagy bármelyik kormányablakban személyesen lehet benyújtani.

Ha a védettségi igazolvány nem érkezett meg, ezt a vedettsegiigazolvany@1818.hu e-mail címen, valamint ügyfélkapuval a magyarorszag.hu oldalon lehet jelezni.

Magyarország

 1. Gondosóra program

  A Gondosóra egy olyan ingyenes jelzőkészülék, amellyel 65 év feletti honfitársaink egyetlen gombnyomással kérhetnek segítséget. A segítségkéréseket egy 0-24 órás diszpécserszolgálat fogadja. Mostantól elérhető egy olyan új mobiltelefonos alkalmazás, amelyet a Gondosóra használója mellett a hozzátartozói is letölthetnek. 

  2024.07.12.
 2. Vége az érettséginek

  Július 3-án dőlhetnek hátra végleg az érettségizők, hiszen a 2023/24-es tanév rendje szerint ekkor érnek véget hivatalosan is a szóbeli érettségik. Július 24-én kiderül, kik jutottak be idén az egyetemek szeptemberben induló képzéseire.

  2024.07.03.
 3. Szájkosárral és pórázzal Balatonra

  Változott szerdától a kutyák szállítását érintő szabályozás a vonatokon: már zárt doboz nélkül, csupán szájkosár és póráz használatával is lehet velük utazni a balatoni InterCity és expresszjáratokon - közölte a MÁV Zrt. a vasúttársaság honlapján.

  2024.06.26.
 4. Népegészségügyi központ - enyhén emelkedett a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben

  Enyhén emelkedett a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ pénteken a honlapján. A mintavételi helyek többségénél a mért koncentráció kimutatási határ alatti. A települések zömét stagnálás jellemzi, csökkenés Miskolcon és Pécsett észlelhető, míg Salgótarjánban és Székesfehérváron emelkedő tendencia tapasztalható.

  2024.06.22.