Fogyasztásra kész élelmiszerekre van most a legnagyobb szükség a városi adományponton

Csomagolt pékáru, zacskós leves, készételek, kis dobozos üdítők – ezekből vitték ki talán a legtöbbet az elmúlt napokban az Alba Bástya munkatársai a háború elől Székesfehérvárra menekült családoknak. A városba már több mint százan érkeztek Ukrajnából az elmúlt napokban. Tisztl Henrik, az Alba Bástya vezetője mondta el, hogy mire van most a legnagyobb szükség, és mi az, amit lehetőleg ne vigyünk a gyűjtőpontra.
2022.03.02. 16:36 |
Fogyasztásra kész élelmiszerekre van most a legnagyobb szükség a városi adományponton

Az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ hétfő óta fogadja a tárgyi felajánlásokat az Irányi Dániel utcában, és szállítja ki a háború elől ide menekült családoknak. Székesfehérvárra már több mint százan érkeztek Ukrajnából az elmúlt napokban.

Tisztl Henrik, az Alba Bástya vezetője elmondta, legnagyobb szükség most a fogyasztásra kész élelmiszerekre van. Csomagolt pékáruból, zacskós levesekből, készételekből, kis dobozos üdítőkből szállítottak ki a legtöbbet a kollégái, akik minden beérkező adományt átválogatnak, csomagokba rendeznek, és a felmerülő igényeknek megfelelően szállítják ki a családoknak.

Pelenkából is elég sok fogyott a napokban, azok közül is elsősorban a kisebb, 1-es, 2-es, 3-as méretűekre van szükség, és szintén hasznosak a mindennapi tisztálkodáshoz szükséges higiéniai eszközök, valamint az ideérkező gyerekeknek kisebb méretű gyermekjátékok és édesség.

Az Alba Bástya a Székesfehérvárra érkező menekültek számára gyűjti az adományokat, így itt a takarókra, hálózsákokra nincs szükség. Gyógyszerfelajánlásokat is kaptak, de mint Tisztl Henrik elmondta, ezeket nem tudják fogadni, és jelenleg a felnőtteknek való ruhákat sem.

A tárgyi felajánlásokat az Alba Bástya központjában, az Irányi Dániel utca 4. szám alatt, a Városfejlesztési Kft. felőli belső udvaron fogadják az alábbi nyitvatartási időben:

Hétfő: 8.00-16.00
Kedd: 8.00-16.00
Szerda: 8.00-18.00
Csütörtök: 8.00-16.00
Péntek: 8.00-13.00

Székesfehérvár Önkormányzata 25 millió forintot különített el az Ukrajnából érkezők ellátásának segítésére, és ezzel egyidőben megnyitotta az adományszámlát is, ide várják a pénzbeli felajánlásokat:

12023008 - 00153647 - 06700001