Finn- és monodrámákkal zárja a hetet a Szabad Színház az Igézőben

A finn Mika Myllyaho két sikerdarabját és Bogusław Schaeffer monodrámáját is láthatják a héten azok, akik az Igézőbe látogatnak a héten. A Szabad Színház kapcsolati és párkapcsolati problémákról szóló két előadását, a Pánikot és a KÁOSZ-t, csütörtökön és pénteken tűzik műsorra. Míg szombaton Bogusław Schaeffer: „Szövegkönyv egy nemlétező, ám lehetséges instrumentális színészre” című monodrámáját játssza majd Ács Tamás az Igézőben.
2022.02.09. 11:42 |
Finn- és monodrámákkal zárja a hetet a Szabad Színház az Igézőben

Február 10-én, csütörtökön este 19 órakor, a férfiakat bemutató Pánik című előadás látható majd az Igézőben.

Mika Myllyaho: Pánik című fekete komédiája arról szól, hogyan reagálnak a 30-as éveikben járó férfiak a hétköznapok különböző kihívásaira. Látszólag sikeresek ugyan, de nagy rajtuk a nyomás, a problémáikat egyéni terápiákkal igyekeznek kezelni, de kiderül, hogy a módszereik nem igazán hatékonyak. A tervezőgrafikus, a mérnök és a televíziós műsorvezető szerepeiben Balogh Mihály, Kovács Máté és Szabó Miklós Bence lépnek színpadra. Az előadás vidóajánlója, itt tekinthető meg. 

A férfiak stresszkezelési stratégiáit bemutató Pánik párja, Mika Myllyaho: Káosz című vígjátéka, melyet a közönség február 11-én, pénteken 19 órai kezdettel láthat az Igézőben.

A színdarab kis, XXI. századi anziksz rólunk, a munkánkról, kapcsolati és párkapcsolati problémáinkról, hol lelkes, hol kétségbeesett bukdácsolásinkról. Egy 30-asokból álló baráti társaság tagjai – Sofia, tanár; Emmi, újságíró, Júlia, terapeuta – időről-időre kávéházakban találkoznak azért, hogy megosszák egymással életük legfontosabb eseményeit és a bajban támogassák egymást. Amikor a világ gondjai túlzottan rájuk nehezednek, leülnek egy-egy csésze kávé mellé és megpróbálnak rájönni, hogy mi az oka és következménye krízisüknek. Myllyaho drámája három nőről szól, akiket nemcsak kávézókban, hanem utcákon, iskolában, hajókiránduláson és egy orvosi váróban is látunk, valamint egy rendőrségi fogdában, ahova részegen zárják be őket egy átmulatott éjszaka után. Szereplők: Cseh Kata, Parragh Dóri, Csille Ildikó, Stéger Ildikó, Balogh Mihály, Kovács Máté, Magony Imre, Tóth Borbála, Solymossy Zoltán, Szabó Flóra, Szabó Miklós. 

A Homo Ludens Project színházi előadása, Bogusław Schaeffer: „Szövegkönyv egy nemlétező, ám lehetséges instrumentális színészre” című monodrámája, februrár 12-én, szombaton este 18 órakor veszi kezdetét az Igézőben.

Ács Tamás, így ajánlja monodrámáját a közönségnek: „Azt mondják, nagy fába vágja a fejszéjét, aki egy Bogusław Schaeffer szöveghez nyúl. Schaeffer zseni, a szövegei komplexek, zeneszerzőként viszonyul a színházhoz, játékra hívja az alkotókat. Pontosabban fogalmazva, kihívás elé állítja őket. Ugyanis felül kell emelkedniük a megszokotton, a könnyűn, a népszerűn és a biztonságoson. Ha ez sikerül, cserébe igazi színházzal jutalmaz meg. Mi egyenesen rajongunk az ilyen kihívásokért, így esett a választásunk az alábbi szövegkönyvre. Mert humoros. Mert aktuális. Mert meglepő. Mert vitára sarkall. Mert máshogy szemléli a színházat, mint ahogy azt megszokhattad. Ha szeretsz nevetni, ha szeretsz gondolkodni, gyere el, és ismerd meg a lengyel zeneszerző és drámaíró világát.”

Mind három előadásra érdemes előre jegyet foglalni az Igéző facebook oldalán, a 06 22/790-758-s telefonszámon, vagy a igezo2014@gmail.com email címen!