Felvételi meghallgatások májusban a Hermann László Zeneművészeti Iskolában

Május harmadik hetében felvételi alkalmassági meghallgatásokat tartanak a Hermann László Zeneművészeti Iskola képzéseire. Azokat az érdeklődőket várják, akik 2021 szeptemberétől szeretnék megkezdeni alapfokú zeneiskolai tanulmányaikat.
2021.05.04. 06:38 |

A Hermann László Zeneművészeti Iskolában a 2021/2022-es tanévre alapfokú zenei tanulmányokra újonnan jelentkező gyermekek számára képességvizsgáló alkalmassági (felvételi) meghallgatást tartanak május 19-én (szerdán), május 20-án (csütörtökön) és május 21-én (pénteken) 14 -18 óra között.

A meghallgatáson a jelentkezők zenei alapképességeit mérik fel: a tanár által bemutatott rövid, egyszerű ritmust a megadott tempóban kell visszatapsolni; néhány hangból álló dallamot (motívumot) hallás után vissza kell énekelni; a jelentkező gyermeknek korának megfelelő szinten, egy szabadon választott gyermekdalt kell önállóan elénekelni.

A zeneiskolában az alábbi zenei tanulmányok közül választhatnak az érdeklődők: zongora, orgona, harmonika, hegedű, brácsa, gordonka, nagybőgő, gitár, fuvola, oboa, klarinét, fagott, furulya, trombita, tenorkürt, tuba, harsona, kürt, ütőhangszerek, népi hegedű, népi brácsa, népi bőgő, cimbalom, citera, tekerő, népi fúvós hangszerek (klarinét, tárogató, furulya, duda), valamint magánének, népdalének és előkészítő szolfézs.

A zeneiskolába újonnan felvételt nyert tanulók beiratkozására június 23-án és 24-én kerül sor. További információ az intézmény honlapján olvasható, illetve a 22/500-989 telefonszámon kérhető.

Kultúra

 1. Hétfőtől újra kinyit a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ

  A vonatkozó jogszabályokra figyelemmel a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) Fürdő sori székhelye és telephelyei – az Öreghegyi Közösségi Ház, a Felsővárosi Közösségi Ház, a Közösségi Központ – Feketehegy Szárazréti Kultúrudvar, a Királykút Emlékház, a Kisfaludi Közösségi Ház, a Vízivárosi Közösségi Klub, a Felsővárosi Alkotóház és a Csalai Közösségi Tér – május 10-től, hétfőtől ismét látogathatók

  2021.05.06.
 2. Zenélő kastélypark májusban és júniusban a fehérvári szimfonikusokkal

  Mozart, Piazzolla, Beethoven és Kuhlau művei csendülnek fel a fehérvárcsurgói kastélypark árnyas fái alatt május utolsó két hétvégéjén és júniusban. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészeinek előadását a Károlyi-kastélyt körülvevő arborétumban tett séta során évezhetik a program résztvevői.

  2021.05.06.
 3. Érzékenyítő pedagógusképzés a Hetedhét Játékmúzeumban

  A Hetedhét Játékmúzeum egy 2017 óta sikeres, óvodapedagógus és tanító hallgatókat megszólító, érzékenyítő képzést mutat be az Országos Múzeumandragógiai konferencián jövő hétfőn. A szakmai szimpóziumba online lehet bekapcsolódni.

  2021.05.06.
 4. Vasárnap délelőtt újra bábszínházba várják a gyerekeket az Igézőben

  Minyi Munyi megszökik a cirkuszból, ezzel kezdődnek a kismajom kalandjai a Meseerdőben. A gyerekeket vasárnap délelőtt újra bábszínházba várják az Igézőben. A programokat a járványügyi előírások betartásával lehet csak látogatni.

  2021.05.06.

Lakossági tájékoztatás

Székesfehérvár Topotéka