Felhívás: Önkéntes tolmácsokat keres a Szent György Kórház!

Felhívást tett közzé a Szent György Kórház közösségi felületein. Önkéntes tolmácsokat keresnek, akik szívesen segítenék a betegellátást az intézményben.
2024.01.22. 12:09 |
Felhívás: Önkéntes tolmácsokat keres a Szent György Kórház!

Érezték már magukat elveszve egy idegen országban?

Biztosan sokan tisztában vannak azzal, milyen nyelvi akadályokba ütközni egy-egy különleges utazás alkalmával, amikor nem mindenki beszéli az adott országban a világnyelveket. Ráadásul – ne adj Isten – ha kórházi ellátásra szorulunk, még ijesztőbb lehet a szituáció. A kórház dolgozói most ezen szeretnének könnyíteni.

Számos alkalommal előfordult már, hogy olyan pácienst kellett ellátni az egészségügyi intézményben, aki nem beszélt magyarul, és angolul is nehezen boldogult.

A bizalom kiépítése, a terápia és a beteg nyugalma szempontjából is kiemelten fontos, hogy értse, mi történik vele annak érdekében, hogy gyógyultan távozzon a kórházból. Emiatt keresi a kórház azokat a segítőkész önkénteseket, akik:

  • Magyarországon ritkán előforduló idegennyelvet beszélnek
  • szabadidejükben tolmácsként szívesen segítenék a betegellátást

A jelentkezéseket elektronikus formában folyamatosan fogadja a Szent György Kórház a library@mail.fmkorhaz.hu email címen. Azt kérik, mindenki ossza meg velük, melyik az idegennyelv az, melyet beszél! Az összesítést követően pedig a kórház munkatársai felveszik a jelentkezőkkel a kapcsolatot!