Felcsaptak a lángok Palotavárosban - tűzvédelmi bemutatót tartottak

Látványos tűzvédelmi bemutatót szervezett kedden délután Palotavárosban, a Beszédes József téren a Fehérvári Tűzoltó Egyesület. A rendezvényen bemutatták a lakástüzek gyakori kiváltó okait, és a megelőzésükre alkalmas tűzvédelmi eszközöket.
2019.08.13. 17:56 |

A résztvevők a tűzvédelmi bemutatón megismerkedhettek a legfontosabb teendőkkel, azzal, hogy mit tehetnek, ha bekövetkezne a baj.

Viza Attila közbiztonsági tanácsnok szerint nap mint nap példák sorozata bizonyítja, hogy a tűz "nem alszik", elég ha az elmúlt napok baleseteire gondolunk. "Rendkívül fontos a megelőzés, de ha már itt a baj, arra az esetre pedig el kell sajátítanunk azokat az ismereteket, amelyek segítségével megoldhatjuk a problémát." - tette hozzá.
Koppán Viktor Dávid, a Fehérvári Tűzoltó Egyesület elnöke elmondta, hogy a panelházakban élők számára különösen fontosak a tűzbiztonsági ismeretek, hiszen sok ember él kis területen és számos lakásban jelen lehetnek azok az ártalmatlannak tűnő veszélyforrások, mint például az elektromos hálózatok meghibásodása. Sok esetben az emberi figyelmetlenség okozza a tüzet, mint például a tűzhelyen hagyott olaj.A Beszédes József téren tartott látványos bemutató során a résztvevők igazi tüzet is láthattak és megtapasztalhatták, hogy minden nagy tűz kis tűzzel kezdődik. Szó volt a füstérzékelőkről, tűzoltó takarókról és porral oltókról is.

Kék hírek

 1. Életveszélyes dizájner drog jelent meg a kábítószerpiacon

  Az új dizájner drog a korábbi hasonló vegyületeknél sokkal veszélyesebb, ám külsőre nem különböztethető meg a más hatóanyagot tartalmazó „herbál” illetve „varázsdohány” készítményektől. Az elmúlt két hónapban 11 olyan haláleset történt, amelyben ez az új dizájner drog volt beazonosítható.

  2020.09.07.
 2. Kórházi ágyakat szállító kamion gyulladt ki a város határában

  Kigyulladt egy kórházi ágyakat szállító kamion a Zámoly felé vezető úton. Teljes terjedelmében égett a kamion rakománya, amikor a székesfehérvári tűzoltók a helyszínre érkeztek. Az egységek elfojtották a lángokat.

  2020.09.07.
 3. Teljesen elzárta az utat a felborult kamion - mindenki megúszta a balesetet

  Felborult kamion zárta el a 81-es főutat szeptember 3-án délután Magyaralmásnál. Az orvosi fiolákat szállító nyerges vontató egy személygépkocsival ütközött, majd az úton keresztbe fordulva felborult. 

  2020.09.04.
 4. A szüret veszélye a mustgázmérgezés - fontos a pincék szellőzés

  Fejér megye több településén már megkezdődött a szüret, a korai érésű szőlők esetében már a mustot érlelik a pincékben. A szőlő levének erjedésekor mustgáz keletkezik, amely nem megfelelő körülmények között komoly veszélyt jelent. Szellőztetéssel, valamint szén-dioxid-érzékelő elhelyezésével elkerülhető, hogy veszélyes mennyiségben felhalmozódjon, illetve balesetet okozzon a gáz.

  2020.09.03.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4