Fehérváron is csökkent az örökítőanyag szennyvízben mért koncentrációja

Ismét csökken a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ. Székesfehérvár ugyan az "emelkedett" tartományba esik, de csökken az átlagkoncemtráció.
2023.12.29. 06:51 |
Fehérváron is csökkent az örökítőanyag szennyvízben mért koncentrációja

Az 51. héten csökkent a szennyvízben mért koronavírus-örökítőanyag országos átlagkoncentrációja, bár az eredmények továbbra is emelkedett értékeket mutatnak.

A mintavételi helyszínek felénél a tendencia stagnál, ugyanakkor csökkenés észlelhető Békéscsabán, Budapest Dél-pesti Szennyvíztisztító Telepének ellátási területén, Debrecenben, Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Salgótarjánban és Székesfehérváron is, míg emelkedés egyedül Szekszárdon látható.

Település Koncentráció  Tendencia 
Békéscsaba emelkedett csökken
Budapest-É magas stagnál
Budapest-D emelkedett csökken
Budapest-KP emelkedett stagnál
Budapest agglomeráció  magas stagnál
Debrecen emelkedett csökken
Eger emelkedett stagnál
Győr emelkedett stagnál
Kaposvár emelkedett csökken
Kecskemét emelkedett csökken
Miskolc emelkedett csökken
Nyíregyháza emelkedett csökken
Pécs emelkedett csökken
Salgótarján emelkedett csökken
Szeged emelkedett stagnál
Székesfehérvár emelkedett csökken
Szekszárd emelkedett emelkedik
Szolnok emelkedett stagnál
Szombathely emelkedett stagnál
Tatabánya emelkedett stagnál
Veszprém emelkedett stagnál
Zalaegerszeg magas stagnál

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja három helyszínen a magas, a többi 19 mintavételi helyen, így Székesfehérváron is, az emelkedett tartományba esik.

Magyarország

 1. Középiskolai felvételi

  A diákok tanulói jelentkezési lapjait az általános iskolák február 21-ig továbbítják a kiválasztott középiskoláknak. Eddig a napig kell összeállítani tehát azoknak az iskoláknak a listáját, ahová a diák szeretne bekerülni, az első helyen értelemszerűen azzal az intézménnyel, amit a legjobban szeretne.

  2024.02.19.
 2. Prioritás a fehérvári parancsnokság

  A NATO nemzeti haderőkből áll, ezért minden tagállamnak szükséges fejlesztenie haderejét; Magyarország, mely elkötelezett a NATO-tagsága mellett, így is tesz - jelentette ki a honvédelmi miniszter Brüsszelben, a tagországok védelmi minisztereinek tanácskozását követően csütörtökön.

  2024.02.15.
 3. Már csak egy napig lehet jelentkezni a megújult magyar felsőoktatásba

  Fontos határidő közeleg, már csak egy napig, február 15-én éjfélig van lehetőség arra, hogy a felsőoktatásban tanulni vágyók leadják elektronikus jelentkezésüket a felvi.hu honlapon keresztül. Székesfehérváron a Kodolányi János Egyetem és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műsszaki Kara is várja a hallgatókat.

  2024.02.14.
 4. Lemondott a köztársasági elnök

  A köztársasági elnök szombat délután egy videóüzenetben kifejtette: azért vállalta a köztársasági elnöki feladatot, mert szenvedélyesen szereti Magyarországot, „és mert hiszek önökben, hiszem, hogy egy békés, szeretettel teli, egymásra odafigyelő nemzet a miénk. Hiszek a csendes többségben, a mindennap keményen dolgozó emberekben, a becsületben, az egyenes tartásban és a szeretet erejében. Ezeket az értékeket nagyszüleinktől, szüleinktől kaptuk, és gyerekeinknek, unokáinknak szeretnénk továbbadni”.

  2024.02.10.