-
Jazzkarácsony a Városház téren
Különleges zenei élménnyel gazdagodik az adventi programkínálat december 20-án, szombaton 18 órától, amikor a Kodolányi János Egyetem Modern Zenei Tanszékének hallgatói – köztük Gudics Máté, a 2024-es Megasztár hetedik évadának nyertese – adnak ünnepi koncertet a Városház téri Adventi színpadon.
2025.12.17. -
Hozz egy meleg takarót!
Több mint száz takaró érkezett a Vörösmarty Színház Hozz egy meleg takarót! felhívására az elmúlt hetekben. Az adventi időszakban meghirdetett kampányban résztvevők az utcán élő, fedél nélküli otthontalanoknak nyújtottak segítséget felajánlásukkal. Az adományokat a Kríziskezelő Központ munkatársai osztják szét a téli időszakban.
2025.12.17. -
Karácsonyi koncert
Ebben az esztendőben is a Szent Imre Templomban rendezte meg karácsonyi hangversenyét a Kodály Iskola. Az esten az intézmény valamennyi korosztályának kórusa fellépett.
2025.12.17. -
Több mint 100 takarót gyűjtöttek
Lezárult a Vörösmarty Színház hagyományos Hozz egy takarót! jótékonysági akciója, amely során idén több mint száz takarót gyűjtöttek össze a székesfehérváriak és a színház közössége.
2025.12.17.
Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivál - idén február 25-én lesz a Jancsárkertben
Február 25–én, szombaton lesz a IV. Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivál a Jancsákertben. Illusztris kolbásztöltők is asztalhoz állnak: sportolók, települések csapatai, újságírók, média csapatok is. Több mint 400 kg húst töltenek be és ebből mintegy négyszáz méter kolbász tekeredik majd.
2017.01.31. 08:26 |
Február 25–én, szombaton lesz a IV. Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivál a Jancsákertben. Illusztris kolbásztöltők is asztalhoz állnak: sportolók, települések csapatai, újságírók, média csapatok is. Több mint 400 kg húst töltenek be és ebből mintegy négyszáz méter kolbász tekeredik majd.

A nevezési díj idén sem változott, 6000 Ft/csapat, amiért a csapatok 5 kg darált kolbászhúst és 1 kg kenyeret kapnak. (Az ezen felüli húst a helyszínen üzemelő FÖ-MO húsboltból is meg lehet venni, előre jelezve a mennyiséget). A nevezési díjon felül az induló csapatoknak kell gondoskodniuk az összes fűszerről, a feldolgozáshoz szükséges valamennyi eszközről (bél, kolbásztöltő, keverőedény, kések, vágódeszka) valamint az elfogyasztáshoz szükséges kedvenc savanyúságról, mustárról, tormáról. (A bél, a fűszerek és ízesítők, savanyúságok a helyszínen, a nyitva tartó piacon is megvásárolhatók.)
A szervezők biztosítják a munkaasztalt, melyeknél kényelmesen 5-6 főfér el és sütési lehetőséget is biztosítanak. Lehetőség lesz arra is, hogy a megtöltött és felcímkézett kolbászokat füstölésre a helyszínen átadják.
