Február 15-ig lehet jelentkezni a felsőoktatásba a szeptemberben induló képzésekre

2024. február 15-ig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. Jelentkezni és hitelesíteni február 15-én éjfélig lehet, kizárólag az eljárás hivatalos honlapján, a felvi.hu-n elérhető E-felvételi rendszerében.
2024.02.08. 07:14 |
Február 15-ig lehet jelentkezni a felsőoktatásba a szeptemberben induló képzésekre

Székesfehérváron a Kodolányi János Egyetem és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műsszaki Kara is várja a hallgatókat.

A felsőoktatási felvételi eljárás menetét, a pontszámítási módszereket, a meghirdetett képzéseket és az érvényes jelentkezéshez szükséges minden további információt az eljárás hivatalos honlapján, a felvi.hu oldalon közzétett Felvételi tájékoztató és a Meghirdetett képzések tartalmazzák. A tájékoztató és a meghirdetett képzések információi 2024. január végéig frissülnek, ezért javasolt a jelentkezési határidő előtti folyamatos tájékozódás.

Jelentkezni és hitelesíteni (a kérelmet lezárni) 2024. február 15-én éjfélig lehet, kizárólag az eljárás hivatalos honlapján, a felvi.hu-n elérhető E-felvételi rendszerében.

A felvételi eljárás során legfeljebb hat jelentkezési helyet lehet megjelölni, ebből három díjmentes. Egy jelentkezési helynek számít, ha ugyanazon jelentkezési hely mindkét finanszírozási formáját (állami ösztöndíjas vagy önköltséges) megjelöli. A pályaválasztásban, illetve a felsőoktatási szakválasztásban hasznos iránytű a hivatal által fejlesztett POM (pályaorientációs mérő- és támogatóeszköz) webes alkalmazás.

Magyarország

 1. Sulyok Tamás a köztársaság elnöke

  Megválasztotta Sulyok Tamást köztársasági elnökké az Országgyűlés hétfőn. Az Alkotmánybíróság elnöke, aki a tisztségre egyedüli jelölt volt, 134 támogató szavazatot kapott a titkos voksoláson. Dr. Sulyok Tamás 2022 tavaszán, még az Alkotmánybíróság elnökeként Székesfehérváron ünnepelte az Aranybulla kiadásának 800. évfordulóját. 

  2024.02.26.
 2. Ma van a kommunizmus áldozatainak emléknapja

  Az Országgyűlés 2000. június 13-án elfogadott határozata minden év február 25-ét a kommunizmus áldozatainak emléknapjává nyilvánította. Ezzel Közép- és Kelet-Európában elsőként Magyarország döntött úgy, hogy legyen emléknapja a kommunizmus áldozatainak, akikről először 2001. február 25-én emlékeztek meg az Országgyűlésben és az ország középiskoláiban; azóta minden évben tartanak emlékünnepségeket.

  2024.02.25.
 3. Középiskolai felvételi

  A diákok tanulói jelentkezési lapjait az általános iskolák február 21-ig továbbítják a kiválasztott középiskoláknak. Eddig a napig kell összeállítani tehát azoknak az iskoláknak a listáját, ahová a diák szeretne bekerülni, az első helyen értelemszerűen azzal az intézménnyel, amit a legjobban szeretne.

  2024.02.19.
 4. Prioritás a fehérvári parancsnokság

  A NATO nemzeti haderőkből áll, ezért minden tagállamnak szükséges fejlesztenie haderejét; Magyarország, mely elkötelezett a NATO-tagsága mellett, így is tesz - jelentette ki a honvédelmi miniszter Brüsszelben, a tagországok védelmi minisztereinek tanácskozását követően csütörtökön.

  2024.02.15.