Fazakas-Koszta Tibor és Marosvári Kata közös tárlata nyílik meg a Kertalja utcában

December 7-től 2019 január 5-ig látható a Kertalja utcai Origo Szolgáltató Központban Fazakas-Koszta Tibor és Marosvári Kata festőművészek közös tárlata Kézen-lét címmel. Fazakas-Koszta Tibor műveit, akinek alkotásai számos külföldi gyűjteményben megtalálhatóak, első alkalommal láthatjuk Fehérváron.
2018.12.06. 11:15 |

December 7-én 18 órakor az Origo Szolgáltató Központban nyílik meg a Kézen-lét című tárlat, melynek megnyitóján L.Simon László országgyűlési képviselő és Földi Zoltán önkormányzati képviselő köszöntője után a Hungarikum Együttes zenél.

Fazakas Koszta Tibor 1966-ban, az erdélyi Korondon született, 1982-től vesz részt hazai és külföldi kiállításokon. Az utóbbi években egyéni kiállítása nyílt a budapesti Ybl Palotában, a debreceni Hal Köz Galériában és a gödöllői Levendula Galériában is. Alkotásai megtalálhatóak számos németországi, izraeli, holland, angol, svájci, svéd, spanyol, japán és kanadai gyűjteményben is.
Marosvári Kata 2010-ben végzett a Kaposvári Egyetem rajz-vizuális kommunikáció szakán, 2013-ban a Szegedi Tudományegyetemen mester diplomát szerzett. 201-tól csatlakozott a Spanyolnátha művészeti köréhez.
A kiállításról szólva Fazakas-Koszta Tibor elmondta, a Kézenlét cím a közös tárlatra - kéz a kézben - utal, a "lét" pedig arra, hogy alapvetően a létkérdéseket feszegeti a művészet. "Én is erre törekszem, hiszen a lét magasabbrendű az életnél, a létezés magasabb fokát jelenti." - mondta el Fazakas-Koszta Tibor, aki arról is szólt, hogy a jó művészet - legyen az zene, vagy képzőművészet - képes arra, hogy egy időre "kivegye" az embert az idő és a tér rabságából.

Kultúra

 1. Individualista közelítés helyett a közösségre figyeljünk - sokan voltak Dejcsics Konrád előadásán

  „Minden forrásom belőled fakad… - Miből is? (Ön-)kritikus készület a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra” címmel Dr. Dejcsics Konrád OSB, bencés szerzetes, a Pannonhalmi Főapátság kulturális főigazgatója osztotta meg gondolatait a népes fehérvári közönséggel, szerdán, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

  2019.02.20.
 2. A XXVI. Kor-Társ Nyugdíjas Ki-mit-tud? pályamunkáiból nyílik kiállítás

  Február 24-én, vasárnap délelőtt 10 órakor lesz a XXVI. Kor-Társ Nyugdíjas Ki-mit-tud? pályamunkáiból rendezett kiállítás megnyitója és díjkiosztója A Szabadművelődés Házában. A tárlatot Dr. Dienesné Fluck Györgyi, tanácsnok nyitja meg. A zsűri tagjai Baboth Dóra és Schrenk Rita Anna lesznek, közreműködik Szabóné Miklós Eszter.

  2019.02.20.
 3. Továbbra is várják a jelentkezőket a 12. Wass Albert Maratonra

  Ismét megrendezik a Wass Albert felolvasó maratont a Kárpát-medencében és azon túl is. A világméretű szépirodalmi kezdeményezés február 22-én és 23-án, pénteken és szombaton lesz. Székesfehérváron újra a Szent István Művelődési Ház szervezi a helyi eseményeket, melyekre továbbra is várják a csatlakozni szándékozó felolvasókat.

  2019.02.20.
 4. Pénteken avatják fel Bokros János költő emléktábláját

  Bokros János költő és tanár tiszteletére avatnak emléktáblát pénteken délután a Ciszterci Szent István Gimnáziumban. A rendezvényen tanárok és tanítványok, pályatársak emlékeznek a 30 éve elhunyt költőre, ünnepi beszédet mond dr. Cser-Palkovics András polgármester.

  2019.02.19.

Eseménynaptár

2019. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Székesfehérvár Topotéka