Fagyos napok jönnek - a vízórák fagy elleni védelmére figyelmeztet a Fejérvíz

Az előrejelzések szerint hétvégén egyes helyeken akár -20 C fok is lehet. A Fejérvíz Zrt. kéri, ha még nem tették meg, ellenőrizzék vízmérőiket és gondoskodjanak a fagy elleni védelemről!
2021.01.13. 07:49 |

Télen a vízmérők, sőt a használaton kívüli házi vízvezetékek is elfagyhatnak. Az ilyenkor elfolyó víz díját - a jogszabályok szerint - a felhasználónak kell megfizetnie.

Ennek elkerülésére a szolgáltató kéri, hogy:

 • A vízmérőaknákat (vízmérőhelyeket) hőszigetelés szempontjából ellenőrizzék!
 • A rosszul záródó, sérült, szabálytalan aknafedlapot cseréljék ki, vagy gondoskodjanak megjavításukról!
 • Az üdülő vagy "zártkerti" ingatlanok és a vízzel ellátott építési (üres) telkek vízhálózatának víztelenítéséről se feledkezzenek meg!
 • Víztelenítéskor a vízmérő előtti, utca felőli csapot (szelepet) zárják el, a belső csapot hagyják nyitva, így a vízmérőből is el tud távozni a víz.

Elsősorban hosszabb, és erősen fagyos időszakot követően tapasztalja a szolgáltató, hogy mire a fogyasztók észreveszik a fagy okozta károkat, addigra rengeteg víz elfolyik! Az 58/2013. (II.27.) kormányrendelet értelmében az elfagyott vízmérő cseréjét és a mérőn keresztül elfolyt víz díját, a felhasználónak kell megfizetnie. A fagyott mérő cseréjének a díja lakossági vízmérő esetén átmérőtől függően 22.670 Ft, illetve 23.330 Ft.

Közlemények

 1. Újabb óvodai csoport került hatósági karanténba

  Újabb intézmény érintett a koronavírus-járvány miatt bevezetett ideiglenes intézkedésekben. Ezúttal a Rákóczi Utcai Óvoda Ybl Miklós Lakótelepi Tagóvodájának egy csoportja került karanténba január 20-ig.

  2021.01.15.
 2. Megváltozik a forgalmi rend és a parkolás a felújított Bartók Béla téren és a Jókai utcában

  A végéhez közeledik a Bartók Béla tér és környezete megújításának második üteme. A téren és a hozzá kapcsolódó Jókai utában megváltozik a forgalmi rend, többek között tilos lesz a téren parkolni. A közlekedési rend pontosítása, a táblák kihelyezése jelenleg is folyamatban van. Székesfehérvár Önkormányzata kéri, egyben köszöni a lakók és a közlekedők fokozott figyelmét, türelmét és megértését!

  2021.01.15.
 3. Szigorúan tilos rálépni a fehérvári tavak jegére!

  A balesetek és veszélyes helyzetek elkerülésének érdekében a fehérvári tavak jégrétegeire SZIGORÚAN TILOS rálépni, azokon korcsolyázni, vagy bármilyen sport- és szabadidős tevékenységet végezni értelemszerűen szintén tilos! - figyelmeztet közösségi oldalán Székesfehérvár polgármestere.

  2021.01.15.
 4. Nem szabad rámenni sem a Csónakázó-tó sem a Palotavárosi tavak jegére

  Táblák is jelzik a Vidámparki és a Palotavárosi tavak mellett, hogy nem szabad a jégre menni. Évek óta így van ez télen, a tiltást pedig az indokolja, hogy a város tavainak vízpótlása folyamatos, ezért a befolyásnál és a túlfolyónál vékonyabb a jégpáncél. A nádasok is fokozott veszélyt jelentenek, mert itt is egyenlőtlenül fagy be a tavak vize.

  2021.01.14.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera

360 Fehérvár