Évet értékelt és új célokat tűzött ki a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség

2019. évi rendes, illetve tisztújító közgyűlését tartotta szombaton a Megyeháza réztermében a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség. Az eseményen értékelték a 2018-as esztendőt, ismertették az idei év feladatait és megválasztották a szövetség tisztségviselőit is.
2019.03.09. 11:01 |

A Fejér Megyei Tűzoltó Szövetségnek 45 tagszervezete van, zömmel önkéntes tűzoltó egyesületek és önkormányzati tűzoltóságok. A tagság közel 1000 embert jelent, akik a tűzvédelem területén hivatalból, vagy önkéntes alapon dolgoznak.

A tisztújításon a közgyűlés újra bizalmat szavazott a 2016-ban megválasztott vezetésnek, Molnár József elnöknek, Németi László, Udvardi Sándor, Vabrik Zoltán és Domak Tibor alelnököknek, valamint Farkas Bozsik Gábor titkárnak.

Molnár József tűzoltó alezredes, a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke elmondta, nemcsak a 2018-as évre, hanem az elmúlt öt esztendőre is visszatekintenek a közgyűlésen. A szövetség minden évben meghatározott munkaterv szerint dolgozik, feladataikhoz tartozik az önkéntes tűzoltók továbbképzése, tűzoltóversenyek szervezése és ifjúsági tűzoltók táboroztatása is. Minden évben nagy hangsúlyt fektetnek a jubileumi ünnepségek szervezésére és az önkéntes tűzoltók elismerésére, díjazására is. 2018-ban kiemelkedő eseményük volt az iszkaszentgyörgyi Fejér Megyei Tűzoltóverseny, ahol Sárosd és Vál csapata diadalmaskodott. Az idei évben is versenyek, táborozások, képzések várnak a megyei tűzoltókra.

"Kevés társadalmi szervezet mondhatja el magáról, hogy olyan múlttal rendelkezik, mint az önkéntes tűzoltó egyesületek, zömük több mint 100 éve működik, a települések büszkék lehetnek rájuk." - emelte ki Molnár József tűzoltó alezredes.

Székesfehérvár városa nevében Viza Attila közbiztonsági tanácsnok köszöntötte a tűzoltó szövetség tagjait és kívánt eredményes munkát a közgyűlésnek. Kiemelte, hogy a szövetség tagsága olyan lelkes, aktív emberekből áll, akik a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség 131 éve múltját, örökségét nem hagyják elveszni és a jövőben is olyan munkát kívánnak végezni, ami a lakosság megelégedésére szolgál.

Az közgyűlés végén adták át a Vida Pál Emlékdíjakat, amit azoknak a hivatásos, önkéntes és létesítményi tűzoltóknak, tűzvédelmi szakembereknek, illetve a tűzvédelem és tűzoltóság munkáját segítő, fejlesztő tevékenységet végzőknek adományoznak, akik példa értékű cselekedeteikkel, munkájukkal érdemlik ki az elismerést.

Kék hírek

 1. Kisgyermek életét mentette meg a szén-monoxid érzékelő Fehérváron

  Egy gyermek és édesanyja volt otthon abban a családi házban, ahol bejelzett a szén-monoxid érzékelő. A készüléknek és a lakók gyors helyzetfelismerésének köszönhetően személyi sérülés nem történt.

  2019.03.07.
 2. Rangos elismerést vehetett át a Fehérvári Tűzoltó Egyesület elnöke

  A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon a Nemzetközi Polgári Védelmi Nap alkalmából részesült elismerésben Koppán Viktor Dávid, a Fehérvári Tűzoltó Egyesület elnöke, a székesfehérvári járási mentőcsoport tagja.

  2019.03.04.
 3. Tűzgyújtási tilalom van érvényben Fejérben február 28-tól

  A Fejér megyei erdőkben és fásításokban és azok kétszáz méteres körzetében 2019. február 28-tól általános tűzgyújtási tilalom van érvényben. Tilos tüzet gyújtani a kijelölt tűzrakó helyeken, az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetben lévő külterületi ingatlanokon, a közút és vasút menti fásításokban is.

  2019.02.28.
 4. Előzzük meg a szabadtéri tűzeseteket - Fehérváron továbbra is tilos égetni

  Az elmúlt napok csapadékmentes és enyhe időjárása miatt egyre többen kezdenek neki kerti munkáknak, emiatt az ország számos pontján gyulladt meg az aljnövényzet. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz. A szabadban keletkezett tüzek 99 százalékát emberek okozzák. 

  2019.02.22.
 1. Fair play-díjban részesültek a fehérvári ördögök

  A dobogóról éppen lecsúszva, ám ugyanúgy az előkelő negyedik helyen zárta a katasztrófavédelem országos tekeversenyét a székesfehérvári hivatásos tűzoltók csapata február 20-án Nyíregyházán. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság színeiben induló "Fehérvári Ördögök" csapata a sportszerű játékért és versenyszellemért a „Fair play” díjat is kiérdemelte.

  2019.02.22.
 2. Tizenkét évet is kaphat a légpuskával emberekre lövöldöző férfi

  Akár tizenkét év fegyházbüntetést is kaphat az a férfi, aki tavaly áprilisban Székesfehérváron, egy hetedik emeleti lakás ablakából, távcsővel felszerelt légpuskával célzott lövéseket adott le egy bevásárlóközpont előtt elhaladó, az autóbuszmegálló irányába gyalog közlekedő, illetve ott várakozó emberekre.

  2019.02.20.
 3. A tudás életet menthet - katasztófavédelmi versenyre hívják a fehérvári diákokat

  A Magyar Polgári Védelmi Szövetség a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal együttműködve a 2018/2019-es tanévben is meghirdeti országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyét, amelyen az 5-13. évfolyamos diákok mérhetik össze tudásukat. Fehérvárról négyfős csapatok két korcsoportban nevezhetnek a Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség helyi fordulóira.

  2019.02.15.
 4. Szén-monoxid-mérgezésben meghalt egy ember Székesfehérváron

  Rosszullét miatt riasztották a székesfehérvári tűzoltókat pénteken este egy Homoksor utcai lakóházhoz Székesfehérváron. A katasztrófavédelem méréseket végzett és kimutatta a mérgező gáz jelenlétét, egy ember életét vesztette.

  2019.02.09.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek