Évet értékelt és új célokat tűzött ki a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség

2019. évi rendes, illetve tisztújító közgyűlését tartotta szombaton a Megyeháza réztermében a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség. Az eseményen értékelték a 2018-as esztendőt, ismertették az idei év feladatait és megválasztották a szövetség tisztségviselőit is.
2019.03.09. 11:01 |

A Fejér Megyei Tűzoltó Szövetségnek 45 tagszervezete van, zömmel önkéntes tűzoltó egyesületek és önkormányzati tűzoltóságok. A tagság közel 1000 embert jelent, akik a tűzvédelem területén hivatalból, vagy önkéntes alapon dolgoznak.

A tisztújításon a közgyűlés újra bizalmat szavazott a 2016-ban megválasztott vezetésnek, Molnár József elnöknek, Németi László, Udvardi Sándor, Vabrik Zoltán és Domak Tibor alelnököknek, valamint Farkas Bozsik Gábor titkárnak.

Molnár József tűzoltó alezredes, a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke elmondta, nemcsak a 2018-as évre, hanem az elmúlt öt esztendőre is visszatekintenek a közgyűlésen. A szövetség minden évben meghatározott munkaterv szerint dolgozik, feladataikhoz tartozik az önkéntes tűzoltók továbbképzése, tűzoltóversenyek szervezése és ifjúsági tűzoltók táboroztatása is. Minden évben nagy hangsúlyt fektetnek a jubileumi ünnepségek szervezésére és az önkéntes tűzoltók elismerésére, díjazására is. 2018-ban kiemelkedő eseményük volt az iszkaszentgyörgyi Fejér Megyei Tűzoltóverseny, ahol Sárosd és Vál csapata diadalmaskodott. Az idei évben is versenyek, táborozások, képzések várnak a megyei tűzoltókra.

"Kevés társadalmi szervezet mondhatja el magáról, hogy olyan múlttal rendelkezik, mint az önkéntes tűzoltó egyesületek, zömük több mint 100 éve működik, a települések büszkék lehetnek rájuk." - emelte ki Molnár József tűzoltó alezredes.

Székesfehérvár városa nevében Viza Attila közbiztonsági tanácsnok köszöntötte a tűzoltó szövetség tagjait és kívánt eredményes munkát a közgyűlésnek. Kiemelte, hogy a szövetség tagsága olyan lelkes, aktív emberekből áll, akik a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség 131 éve múltját, örökségét nem hagyják elveszni és a jövőben is olyan munkát kívánnak végezni, ami a lakosság megelégedésére szolgál.

Az közgyűlés végén adták át a Vida Pál Emlékdíjakat, amit azoknak a hivatásos, önkéntes és létesítményi tűzoltóknak, tűzvédelmi szakembereknek, illetve a tűzvédelem és tűzoltóság munkáját segítő, fejlesztő tevékenységet végzőknek adományoznak, akik példa értékű cselekedeteikkel, munkájukkal érdemlik ki az elismerést.

Kék hírek

 1. Kényszerleszállás Börgöndön - több ember megsérült

  Kényszerleszállást hajtott végre egy kisrepülőgép a börgöndi repülőterénél. A balesethez a székesfehérvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik biztosítják a helyszínt.

  2019.05.18.
 2. Újabb tűzoltójárművek - Fehérvárra egy új vízszállító érkezik

  Szimpla- és duplafülkés vízszállítókat, magasból mentő gépjárművet, kritikusinfrastruktúra-bevetési egységeket, valamint gyorsbeavatkozó járműveket adtak át a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. A székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokságra egy duplafülkés vízszállító jármű érkezik, a Csákvár Önkéntes Tűzoltó Egyesület pedig egy Mahindra-Heros gyorsbeavatkozó tűzoltó gépjárművet vehetett át kipróbálásra.

  2019.05.10.
 3. Két baleset az M7-esen - Székesfehérvár és Pákozd térségében karamboloztak

  Székesfehérvár térségében három személyautó karambolozott az M7-es autópályán. Szinte egyidőben a fehérvári balesettel két személygépkocsi karambolozott az M7-es autópálya ugyancsak a Letenye felé vezető oldalán.

  2019.04.10.
 4. Senki nem sérült meg az éjszakai lakástűzben

  Füstszagra ébredtek és a szellőzőből feltörő füstre figyeltek fel a lakók április 5-én hajnalban egy székesfehérvári társasházban. A Repülőtér úti épülethez a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mellett három gépjárműfecskendővel és a létraszerrel érkeztek a megyeszékhely hivatásos tűzoltói, akik a felderítéssel párhuzamosan megkezdték a háromszintes társasház kiürítését. 

  2019.04.05.
 1. Általános tűzgyújtási tilalom van érvényben március 29-től Fejér megyében

  A Fejér megye területén lévő erdőkben és fásításokban, valamint azok kétszáz méteres körzetében 2019. március 29-től általános tűzgyújtási tilalom van érvényben. A tűzvédelmi korlátozások megszegése bírsággal sújtható, amely 20 ezer forinttól 3 millió forintig is terjedhet.

  2019.03.29.
 2. Füstérzékelővel a nagyobb biztonságért

  A Ne gyújtsa! Gyűjtse! kampány folytatásaként újabb füstjelző készülékeket ad át a katasztrófavédelem a tűzkockázati szempontból leginkább veszélyeztetett állampolgárok részére. Fejér megyében a tavaly év végén kiosztott harminckilenc füstérzékelő után most további tíz készüléket ajándékoznak a karitatív szervezetekkel közösen az érintettek részére.

  2019.03.26.
 3. Évet értékelt és új célokat tűzött ki a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség

  2019. évi rendes, illetve tisztújító közgyűlését tartotta szombaton a Megyeháza réztermében a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség. Az eseményen értékelték a 2018-as esztendőt, ismertették az idei év feladatait és megválasztották a szövetség tisztségviselőit is.

  2019.03.09.
 4. Kisgyermek életét mentette meg a szén-monoxid érzékelő Fehérváron

  Egy gyermek és édesanyja volt otthon abban a családi házban, ahol bejelzett a szén-monoxid érzékelő. A készüléknek és a lakók gyors helyzetfelismerésének köszönhetően személyi sérülés nem történt.

  2019.03.07.

Kortárs Művészeti Fesztivál

Eseménynaptár

2019. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek