Évet értékelt és új célokat tűzött ki a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség

2019. évi rendes, illetve tisztújító közgyűlését tartotta szombaton a Megyeháza réztermében a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség. Az eseményen értékelték a 2018-as esztendőt, ismertették az idei év feladatait és megválasztották a szövetség tisztségviselőit is.
2019.03.09. 11:01 |

A Fejér Megyei Tűzoltó Szövetségnek 45 tagszervezete van, zömmel önkéntes tűzoltó egyesületek és önkormányzati tűzoltóságok. A tagság közel 1000 embert jelent, akik a tűzvédelem területén hivatalból, vagy önkéntes alapon dolgoznak.

A tisztújításon a közgyűlés újra bizalmat szavazott a 2016-ban megválasztott vezetésnek, Molnár József elnöknek, Németi László, Udvardi Sándor, Vabrik Zoltán és Domak Tibor alelnököknek, valamint Farkas Bozsik Gábor titkárnak.

Molnár József tűzoltó alezredes, a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke elmondta, nemcsak a 2018-as évre, hanem az elmúlt öt esztendőre is visszatekintenek a közgyűlésen. A szövetség minden évben meghatározott munkaterv szerint dolgozik, feladataikhoz tartozik az önkéntes tűzoltók továbbképzése, tűzoltóversenyek szervezése és ifjúsági tűzoltók táboroztatása is. Minden évben nagy hangsúlyt fektetnek a jubileumi ünnepségek szervezésére és az önkéntes tűzoltók elismerésére, díjazására is. 2018-ban kiemelkedő eseményük volt az iszkaszentgyörgyi Fejér Megyei Tűzoltóverseny, ahol Sárosd és Vál csapata diadalmaskodott. Az idei évben is versenyek, táborozások, képzések várnak a megyei tűzoltókra.

"Kevés társadalmi szervezet mondhatja el magáról, hogy olyan múlttal rendelkezik, mint az önkéntes tűzoltó egyesületek, zömük több mint 100 éve működik, a települések büszkék lehetnek rájuk." - emelte ki Molnár József tűzoltó alezredes.

Székesfehérvár városa nevében Viza Attila közbiztonsági tanácsnok köszöntötte a tűzoltó szövetség tagjait és kívánt eredményes munkát a közgyűlésnek. Kiemelte, hogy a szövetség tagsága olyan lelkes, aktív emberekből áll, akik a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség 131 éve múltját, örökségét nem hagyják elveszni és a jövőben is olyan munkát kívánnak végezni, ami a lakosság megelégedésére szolgál.

Az közgyűlés végén adták át a Vida Pál Emlékdíjakat, amit azoknak a hivatásos, önkéntes és létesítményi tűzoltóknak, tűzvédelmi szakembereknek, illetve a tűzvédelem és tűzoltóság munkáját segítő, fejlesztő tevékenységet végzőknek adományoznak, akik példa értékű cselekedeteikkel, munkájukkal érdemlik ki az elismerést.

Kék hírek

 1. Két személyautó is kigyulladt Fejér megyében

  Két gépkocsi is lángra kapott Fejér megyében kedden. Az első eset Polgárdiban, a Kossuth utcában, a második pedig Székesfehérváron, a Szent Flórián körúton történt, amelyeknél a települések tűzoltói avatkoztak be.

  2019.07.18.
 2. Új tűzoltók érkeztek a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra

  Négy új beosztott tűzoltó kezdte meg szolgálatát: ketten a székesfehérvári, ketten pedig a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság állományába kerületek. A tiszthelyettesek eredményesen teljesítették a Tűzoltó II. részszakképzést, amelynek zárásaként múlt hét végén a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ kibocsátó ünnepségén ünnepélyes esküt tettek.

  2019.07.15.
 3. Árokba borult egy autó reggel a Kiskút útján

  Lesodródott az útról és a vízelvezető árokban a tetejére borult egy személygépkocsi július 9-én kora reggel Székesfehérváron. Az autó vezetője a tűzoltók kiérkezése előtt kiszállt a járműből. A személygépkocsit drótkötéllel kerekeire állították, félrehúzták és áramtalanították a tűzoltók.

  2019.07.09.
 4. Éjszaka jelzett és életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Székesfehérváron

  A vízmelegítő meghibásodása miatt keletkezett szén-monoxid egy társasházi lakásban július 7-én éjszaka Székesfehérváron. A Horvát István utcában a lakókat a szén-monoxid-érzékelő riasztása figyelmeztette a veszélyre. A megyeszékhely tűzoltóinak mérései is igazolták a mérgező gáz jelenlétét. 

  2019.07.08.
 1. Füstmentes nyár a mezőgazdaságban is - tűzvédelem aratáskor

  Szaktanácsadással is segíti a katasztrófavédelem a mezőgazdasági tüzek megelőzését. A nyári betakarítási munkák megkezdése előtt az erő- és munkagépek tűzvédelmi hatósági ellenőrzése folyamatos, amelynek során a tűzoltók leggyakoribb veszélyforrásokra is felhívják a figyelmet.

  2019.07.03.
 2. Nyáron is életmentő a szén-monoxid-érzékelő

  Az elmúlt napokban kétszer is szén-monoxid-érzékelő riasztása miatt hívták ki a székesfehérvári hivatásos tűzoltókat a megyeszékhelyen. Mindkét lakásban a meleg vizet biztosító készülék működése közben áramlott vissza a mérgező gáz a lakótérbe. A szén-monoxid-érzékelők időben figyelmeztették a lakókat a veszélyre, így senkinek sem esett baja.

  2019.06.28.
 3. Tömeges ütközés és lángba borult autó reggel az M7-esen

  Hat személygépkocsi ütközött össze június 27-én reggel az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldalán, Székesfehérvárnál. A balesetben az egyik autó kigyulladt. A lángokat a Fejér megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a székesfehérvári hivatásos tűzoltók habosított vízsugárral fojtották el. 

  2019.06.27.
 4. A nagy melegben is gondoljunk a kémények tisztaságára

  Még csak most kezdődött a nyár, célszerű a kémények ellenőrzését beütemezni, hogy ne az utolsó pillanatra, a fűtési szezon kezdetére maradjon ez a valóban életbevágóan fontos tevékenység. A családi házakba a kéményseprő nem megy automatikusan, a lakók által előre egyeztetett időpontban végzi el az ingyenes ellenőrzést és tisztítást. 

  2019.06.26.

Eseménynaptár

2019. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek