Évet értékelt és új célokat tűzött ki a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség

2019. évi rendes, illetve tisztújító közgyűlését tartotta szombaton a Megyeháza réztermében a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség. Az eseményen értékelték a 2018-as esztendőt, ismertették az idei év feladatait és megválasztották a szövetség tisztségviselőit is.
2019.03.09. 11:01 |

A Fejér Megyei Tűzoltó Szövetségnek 45 tagszervezete van, zömmel önkéntes tűzoltó egyesületek és önkormányzati tűzoltóságok. A tagság közel 1000 embert jelent, akik a tűzvédelem területén hivatalból, vagy önkéntes alapon dolgoznak.

A tisztújításon a közgyűlés újra bizalmat szavazott a 2016-ban megválasztott vezetésnek, Molnár József elnöknek, Németi László, Udvardi Sándor, Vabrik Zoltán és Domak Tibor alelnököknek, valamint Farkas Bozsik Gábor titkárnak.

Molnár József tűzoltó alezredes, a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke elmondta, nemcsak a 2018-as évre, hanem az elmúlt öt esztendőre is visszatekintenek a közgyűlésen. A szövetség minden évben meghatározott munkaterv szerint dolgozik, feladataikhoz tartozik az önkéntes tűzoltók továbbképzése, tűzoltóversenyek szervezése és ifjúsági tűzoltók táboroztatása is. Minden évben nagy hangsúlyt fektetnek a jubileumi ünnepségek szervezésére és az önkéntes tűzoltók elismerésére, díjazására is. 2018-ban kiemelkedő eseményük volt az iszkaszentgyörgyi Fejér Megyei Tűzoltóverseny, ahol Sárosd és Vál csapata diadalmaskodott. Az idei évben is versenyek, táborozások, képzések várnak a megyei tűzoltókra.

"Kevés társadalmi szervezet mondhatja el magáról, hogy olyan múlttal rendelkezik, mint az önkéntes tűzoltó egyesületek, zömük több mint 100 éve működik, a települések büszkék lehetnek rájuk." - emelte ki Molnár József tűzoltó alezredes.

Székesfehérvár városa nevében Viza Attila közbiztonsági tanácsnok köszöntötte a tűzoltó szövetség tagjait és kívánt eredményes munkát a közgyűlésnek. Kiemelte, hogy a szövetség tagsága olyan lelkes, aktív emberekből áll, akik a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség 131 éve múltját, örökségét nem hagyják elveszni és a jövőben is olyan munkát kívánnak végezni, ami a lakosság megelégedésére szolgál.

Az közgyűlés végén adták át a Vida Pál Emlékdíjakat, amit azoknak a hivatásos, önkéntes és létesítményi tűzoltóknak, tűzvédelmi szakembereknek, illetve a tűzvédelem és tűzoltóság munkáját segítő, fejlesztő tevékenységet végzőknek adományoznak, akik példa értékű cselekedeteikkel, munkájukkal érdemlik ki az elismerést.

Kék hírek

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V