Erős Kinga lesz az Öreghegyi Disputa vendége kedden

Erős Kinga, író, kritikus lesz az Öreghegyi Disputa vendége. A Magyar Írószövetség elnökével Bobory Zoltán költő, a Vörösmarty Társaság elnöke beszélget szeptember 14-én, kedden 18 órától az Öreghegyi Közösségi Házban.
2021.09.13. 13:31 |

Az Öreghegyi Közösségi Házba minden érdeklődőt szeretettel várnak holnap, szeptember 14-én 18 órától.

Két évvel ezelőtt választották a Magyar Írószövetség elnökének Erős Kinga író, kritikust. Tervei között szerepelt a szövetség elhelyezése a digitális térben, a szervezet megfiatalítása, a szakpolitikai, kultúrdiplomáciai feladatok hangsúlyos ellátása, a székházon kívüli olvasásnépszerűsítő programok szervezése, valamint a vidéki jelenlét erősítése is.

Az Öreghegyi Disputa keddi eseményén résztvevők többek között hallhatnak arról, hogy a kitűzött célok megvalósítását mennyire lassította az elmúlt másfél évben a járvány, hogy milyen tervekkel folytatódik a munka, és hogy alkotóként min dolgozik éppen az író. 

Kultúra

 1. Kultúrházak Éjjel-Nappal 2021 - Balett-terasz a Székesfehérvári Balett Színházzal

  Minden, ami kultúra Székesfehérváron: zene, tánc, színház szerepelt fő témaként azon a beszélgetésen, amelyet a Kultúrházak éjjel-nappal országos programsorozat keretében rendeztek meg pénteken este a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban. Dr. Cser-Palkovics András polgármestert és Egerházi Attilát, a Székesfehérvári Balett Színház igazgatóját Juhász Zsófia, a Központ vezetője kérdezte.

  2021.09.24.
 2. Gyöngyélet – zenés irodalmi est kedden a biedermeier jegyében

  Különleges program születik a Hetedhét Játékmúzeum, valamint a Ciszterci Szent István Gimnázium diákjainak és tanáraiknak köszönhetően. Szeptember 28-án, kedden 18 órától várják az érdeklődőket a Gyöngyélet – zenés irodalmi est a biedermeier jegyében című programra.

  2021.09.24.
 3. Csajkovszkij Vonósszerenádja is felcsendült a Somorjai-bérlet nyitóestjén

  A Somorjai-bérlet nyitóestjén az Alba Regia Szimfonikus Zenekar vonóskara lépett közönség elé a Szent István-teremben. A hangverseny első felében három XX. századi kompozíció, míg a második felvonásban a vonószenekari repertoár egyik alapműve, az est címadó darabja, Csajkovszkij reprezentatív, négy tételes Vonósszerenádja csendült fel.

  2021.09.23.
 4. Aki a római korban szeretett volna élni - Fitz Jenőre emlékeznek

  Gazdag programsorozattal emlékezik a Szent István Király Múzeum egykori igazgatójára a Fitz Jenő Emlékév keretében. A csütörtöki tudományos konferencián először a Fehérvár Televízió portréfilmjével idézték fel Fitz Jenő személyiségét és pályafutását, majd olyan előadók léptek a pódiumra, akiknek személyes kapcsolata volt Fitz Jenővel, vagy a tanár úr hagyatékához kapcsolódó területen folytatnak kutatásokat.

  2021.09.23.

Eseménynaptár

2021. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26

Székesfehérvár Topotéka