Fehérvári a győztes - eredményt hirdettek Fekete Sas Szálló novellaíró pályázaton

A tavalyi esztendő végén a székesfehérvári Fekete Sas Társaság és a Vörösmarty Társaság által meghirdetett novellaíró pályázat lezárult és az eredményhirdetés is megtörtént. A jelek szerint a 13 megadott téma, illetve a helyszín (a székesfehérvári Fekete Sas szálló, kávéház és étterem) és a kor (1900 körül) nagyon sok pályázó fantáziáját megmozgatta. 
2020.05.02. 13:39 |
Fehérvári a győztes - eredményt hirdettek Fekete Sas Szálló novellaíró pályázaton

A pályázat nem titkolt kihívása volt, hogy a szerzőknek foglalkozniuk kellett a korral, a XIX. század végén élő emberek életmódjával, a kor társadalmi feszültségeivel, technikai lehetőségeivel.

Összesen 79 személy vette fel a kiírókkal a kapcsolatot és kért információt, végül 55-en, köztük 30 hölgy és 25 férfi nyújtott be írást, ebből négy volt érvénytelen.

A legfiatalabb pályázó 17 éves, a legidősebb 97 éves volt.

Az eredeti terv szerint a díjakat egy felolvasóesttel összekapcsolt átadási ünnepségen adták volna át. Erre sajnos a mai körülmények között nem kerülhetett sor, de nagyon remélik, hogy a díjazott szerzőket és a nyertes műveket egy későbbi időpontban író-olvasó találkozó keretében nagyobb közönségnek is bemutathatják.

A pályázat eredménye:

I. díj: Kocsis Noémi, Székesfehérvár
II. díj: Salánki Anikó, Mezőtúr
III. díj: Laczkó Dorottya, Budapest; Tímár Klára, Nagytarcsa; Janicsár János, Nagykőrös

A nyerteseknek ezúton is gratulálunk.