Fehérváron stagnál, országosan enyhén csökkent a koronavírus koncentrációja a szennyvízben

Országos átlagban enyhén csökkent, Fehérváron stagnált a szennyvízminták átlagos koronavírus koncentrációja a Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai szerint. A szennyvízben továbbra is a brit vírusvariáns dominál.
2021.04.07. 08:16 |

Székesfehérváron emelkedett koncentrációt mutattak ki stagnáló tendencia mellett.

A 13. héten az elmúlt hetek magas szinten stagnáló eredményei után a szennyvízminták átlagos koronavírus koncentrációja országosan enyhén csökkent. Az egyes minták eredményei stagnálnak vagy enyhén csökkennek. Az enyhén csökkenő tendencia ellenére a fertőzöttek száma továbbra is magas, ezért a továbbra is fontos a járványügyi szabályok betartása. A szennyvízben továbbra is a brit vírusvariáns dominál.

Magyarország

 1. Mindenkit mozgásra ösztönöznek a szombati Nemzeti Rákellenes Napon

  A Magyar Rákellenes Liga szombaton arra biztat mindenkit, hogy saját egészsége és a daganatos betegségben szenvedők gyógyulása érdekében mozogjon legalább harminc percen át. A Nemzeti Rákellenes Napon így szeretnék felhívni a figyelmet a betegség elleni küzdelemre, a megelőzés fontosságára.

  2021.04.08.
 2. Újraindulhatnak az üzletek és a szolgátatások szerdától

  A korábbi kormányzati ígéretnek megfelelően Orbán Viktor miniszterelnök azonnal bejelentette az első lazító intézkedéseket, ahogy elérte az ország a 2,5 milliós oltottszámot. Nyithatnak az üzletek, újraindulhatnak a szolgáltatások szerdától.

  2021.04.06.
 3. Elektronikusan is igényelhető a védettségi igazolvány

  A www.magyarorszag.hu portálon keresztül ellenanyag-vizsgálaton alapulóan már elektronikusan is igényelhető a védettségi igazolvány, valamint az elvesztése vagy megrongálódása esetén annak pótlása és cseréje iránti kérelem is elindítható. Az e-igényléshez Ügyfélkapus regisztráció szükséges.

  2021.04.06.
 4. Ez történik a hét közepén, ha eléri a beoltottak száma a 2,5 milliót

  Kedd éjfélig, legkésőbb a szerda délelőtti órákban eléri a beoltottak száma a 2,5 milliót, majd Pintér Sándor belügyminiszternek határozatban kell megállapítania, hogy megtörtént a 2,5 milliomodik oltás. Ezt követően a 144/2021-es kormányrendelet értelmében a következő intézkedések lépnek életbe.

  2021.04.06.

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár