Emlőszűrés a Szent György Kórházban - várják a fehérvári hölgyeket

Szeptembertől egész évben várják a Szent György Egyetemi Oktató Kórház Radiológiai szakrendelésén azokat a székesfehérvári hölgyeket mammográfiás vizsgálatra, akik meghívó levelet kaptak. A Hunyadi utcában hétfőn és pénteken 7:30-tól - 13.00-ig, kedden, szerdán és csütörtökön pedig 7:30-tól 17.00-ig tart a rendelés.
2017.09.12. 12:19 |
Emlőszűrés a Szent György Kórházban - várják a fehérvári hölgyeket

A meghívólevélen szereplő időpont a 06-20/387-7996-os telefonszámon módosítható.

Az emlőszűrés során végzett tapintásos vizsgálat és kisdózisú röntgenfelvétel már a 3-4 mm nagyságú kezdődő rosszindulatú daganatokat is felfedezi. Ilyen korai stádiumban a betegség még nagy valószínűséggel nem terjedt el a szervezetben, ezért lehet gyógyítani.

Az idei esztendőben is közös sétával hívják fel a figyelmet a mellrák elleni küzdelem támogatására és a szűrővizsgálatok fontosságára 2017 október 7-én. A szombat délelőtti esemény megnyitója 11 órakor kezdődik az Országalmánál, ahol a résztvevők megkapják a szimbolikus rózsaszín léggömböket. A séta végén az Országalmánál felállított sátrakban szakemberek adnak tanácsot a mellrákkal és a mell önvizsgálatával kapcsolatban.