Elszúrta a harmadik negyedet, tizenöt ponttal kikapott az Alba Fehérvár Kecskeméten

Sajnos továbbra sem képes kiegyensúlyozott teljesítményre az Alba Fehérvár, amely hiába söpörte le egy héttel ezelőtt a Körmendet, nem bírt - a hozzá hasonlóan - a mezőny alsó feléhez tartozó Kecskeméttel. Az első és utolsó negyedet Lóránték nyerték, de a harmadikat nagyon elrontották, végül tizenöt pontos vereséggel voltak kénytelenek távozni a hírös városból.
2019.01.18. 20:09 |

Az Alba formahanyatlásának köszönhetően alsóházi rangadó lett a fehérváriak kecskeméti vendégszerepléséből. Ugyanakkor a Körmend "elporolása" után reménykedhettünk abban, hogy Jesus Ramirez együttese folytatni tudja sort a Messzi István Sportcsarnokban, már csak azért is, mert a hirös város finoman szólva sem arról híres, hogy csapata legyőzi az Albát

Az első negyedben rendesen megszórta egymást a két együttes. A feldobás után nem sokkal Keller triplájával már öt ponttal lépett meg az Alba, de nem tudott jobban megugrani, másfél perc után fordított a KTE. Aztán Lóránt és Freeman pontjaival kisvártatva ismét feljebb kapaszkodtak a vendégek, a játékrész végére három pontos előnyt vívott ki magának a Ramirez-csapat. Ráadásul a frissen igazolt spanyol világ-, és Európa bajnok Carlos Cabezas megszerezte első pontjait új csapatában.

Heath zsákolása nyitotta a második negyedet, de a játékrész feléhez közeledve az eredményjelző látványa már korántsem volt ennyire üdvözítő. Ugyanis Wittmann triplájával 40-40-nél egyenlített a Kecskemét, amely a nagyszünetre éppen annyival -  három ponttal - vezetett, mint az Alba az első negyed után.

Szép emlék múlt hétvégéről, ahogy az Alba a harmadik játékrészben legyalulta a Körmendet... Nos Kecskeméten ez fordítva sült el: talán különösebb kommentár nem kell a sajnálatos tényhez, nyolc pontra volt jó a Fehérvár a harmadik tíz percben. Mindeközben pedig a Kecskemét majd harmincat szórt, úgyhogy el is húzott 72-55-re.

A tizenhét pontos különbség ledolgozása nehézségekbe ütközött, sőt a hazaiak 6-0-ás rohanásával volt, hogy több mint huszonhárom pont volt közte. Az Alba legfeljebb négy-öt pontot tudott zsinórban bedobni, ezzel pedig megpecsételődött a sorsa ezen az estén. Freeman huszonnégy pontot termelt elsősorban távolról, de most kevés volt ennyi az üdvösséghez, mivel a másik oldalon hárman is eljutottak húsz közelébe. Cabezas első meccsén tizennyolc percet kapott: öt pontot és két aszisztot termelt. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy Filipovics csak öt percre szállt be a cserepadról.

Vereségével az Alba Fehérvár továbbra is csak a tizenegyedik.

Kecskemét - Alba Fehérvár 94-79 (24-27) (26-20) (22-8) (22-24)

Alba Fehérvár: Keller 6 (3), Heath 11, Freeman 24 (20),  Zeno 9 (9), Lóránt 7, Bullock 11, Tóth 4, Cabezas 5, Filipovics.

Sport

 1. Először kapott ki a szezonban a Fehérvár AV19 a Klagenfurttól

  A középszakasz első hazai mérkőzésén az idényben már négyszer legyőzött Klagenfurtot fogadta a Fehérvár AV19. Ez a meccs azonban nem idézte a korábbiakat, igaz, csak a legvégén tudta eldönteni a KAC. A sokkal többször próbálkozó vendégek a hajrában magabiztossá is tették sikerüket.

  2019.02.15.
 2. A Honvéd Szondi mindkét asztalitenisz-csapata győzött

  Újfent dupla győzelemmel zárta az elmúlt fordulót a Honvéd Szondi asztalitenisz szakosztálya. Az NB I-es csapat idegenben nyert rangadót, az NB III-as együttes pedig városi riválist múlt felül, tartva jó pozícióját a bajnokságban.

  2019.02.14.
 3. Székesfehérváron tette le az állampolgársági esküt Nego Loic

  A MOL Vidi FC huszonnyolc éves labdarúgója a Városházán, Cser-Palkovics András polgármester előtt tette le az állampolgársági esküt. Nego 2013 szeptemberében szerződött Magyarországra, akkor még az Újpestbe, majd 2015-ben igazolt a Vidibe. Fehérváron a csapat meghatározó játékosává nőtte ki magát.

  2019.02.14.
 4. Az ötödik helyezett MTK otthonába látogat a Vidi szombaton

  A MOL Vidi FC a harmadik tavaszi NB I-es fordulóban játssza első 2019-es idegenbeli meccsét: az ellenfél február 16-án, szombaton 19:30-tól az Új Hidegkuti Nándor Stadionban az MTK Budapest FC gárdája lesz. A találkozóra jegyvásárlás online, a Piac téri VidiShopban és meccsnapon a helyszínen is lehetséges. 

  2019.02.14.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak