Élő Költők Társasága a Lánczos Kornél Gimnáziumban - Varró Dániel lesz a vendég

Az Élő Költők Társasága új kezdeményezés a városban: bárki tag lehet, aki szívesen olvas kortárs szerzőktől, és szívesen tesz fel kérdéseket az íróknak, költőknek az élő irodalom élő beszélgetéseiben. Az első program vendége Varró Dániel lesz, aki már „életében érettségi tétel”, és akivel az LKG Facebook-csatornáján jövő szerdán találkozhatnak az olvasók.
2021.02.18. 14:04 |

Megalakul Székesfehérváron az Élő Költők Társasága: bárki tag lehet, aki nemcsak szívesen olvas kortárs szerzőket, de kedvet érez hozzá, hogy velük beszélgetésekben vegyen részt, és kérdezzen – egyelőre online formában.

A rendezvény első vendége Varró Dániel költő lesz, akivel február 24-én, szerdán 13 órától találkozhatunk a virtuális térben. A házigazdák Miklós Gábor és Schneider Beáta lesznek.

Az irodalmi kezdeményezés a Szépírók Társasága Be(p)Art Projektjének részeként, Czinki Ferenc és a Lánczos Kornél Gimnázium szervezésében és a Táska Rádió közreműködésével szerveződik a Facebookon. A kérdéseket előzetesen az elo.koltok.tarsasaga@gmail.com email-címre kell elküldeni a program kezdetéig. További részletek a társaságról, illetve egy kedvcsináló versrészlet az esemény oldalán olvasható.

Kultúra

 1. Koronás mesék és Mese-kép – pályázatok gyerekeknek a Vörösmarty Könyvtártól

  Az általános iskolásokat a koronavírus-járványhoz kapcsolódó mesék írására, az ovisokat pedig egy kedves mesekönyv illusztrációjának az elkészítésére biztatja a Gyermekkönyvtár. A pályaműveket március végéig kell elküldeni e-mailben.

  2021.03.08.
 2. Ablakos kölcsönzés - kérik, hogy az olvasók várják meg a könyvtár visszajelzését

  A könyvtár kéri az olvasókat, hogy a megnövekedett ablakos kölcsönzés igénylései miatt várják meg, amíg telefonon vagy e-mailben jelzést kapnak: átvehető az összeállított könyvcsomag.

  2021.03.08.
 3. A reformátusoknál is szünetelnek a gyülekezeti alkalmak a lezárások időszakára

  „2021. március 8. és 26. között terjedő időszakban minden, személyes jelenléttel járó istentisztelet, gyülekezeti alkalom és összejövetel szünetel. Tartsunk istentiszteleteket és gyülekezeti alkalmakat digitális eszközök segítségével, a gyülekezet helyi lehetőségeinek figyelembevételével.” - rendelkezett a Magyarországi Református Egyház Elnökségi Tanácsa.

  2021.03.07.
 4. Virágvasárnapig nem tartanak személyes jelenléttel istentiszteletet az evangélikusok

  Az Evangélikus Püspöki Tanács pénteken adott ki közleményt a legújabb járványügyi szigorításokra reagálva. A püspökök kérik a gyülekezeteket, hogy virágvasárnapig ne tartsanak személyes jelenléttel istentiszteleteket.

  2021.03.07.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2021. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4

Székesfehérvár Topotéka