Elindult az ingyenes lakossági LED-csereprogram Székesfehérváron

A mai napon, november 15-én a regisztrációs időszakkal elindult az ingyenes lakossági LED-csereprogram városunkban is. Ezzel a székesfehérváriak számára is megnyílik a lehetőség a régi, energiapazarló izzók LED-égőkre cserélésére. A programhoz december 31-ig online lehet csatlakozni, aki nem tud e-mail cím alapján jelentkezni, nekik az Alba Bástya Központban segítenek a regisztrációban.
2022.11.15. 13:52 |
Elindult az ingyenes lakossági LED-csereprogram Székesfehérváron

A jelenlegi energiaárak közepette mindenki a költségcsökkentés lehetőségeit keresi – igaz ez a villamosenergia-felhasználás során is. A fehérvári családoknak ebben immár a LED-csereprogram is segítségére lehet – adta hírül közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András polgármester. 

Székesfehérvár Önkormányzata és a CYEB Energiamegoldások Kft. együttműködésének eredményeként lakossági LED-csereprogram november 16-án, szerdától városunkban. Az izzókat mindenki ingyenesen kapja meg, csupán regisztrálni kell a ledcsere.hu oldalon. Ennek során meg kell adni a személyes adatokat (név, e-mail cím, telefonszám), illetve szükséges a regisztrálandó háztartás villanyszámlája is – mindezekről az adatokat jól olvashatóan mutató fotókat kell feltölteniük a jelentkezőknek. Emellett egy táblázat kitöltésével szükséges megadni, hogy hány darab és milyen teljesítményű izzót szeretne lecserélni a család, és ezeket a lakás/ház melyik helyiségében használják. (A régi, hagyományos izzókat nem kell majd leadni.)

A programban történő részvétel feltétele, hogy az ingyenesen megkapott LED-ek a jelentkezéskor megadott háztartásban használatba kerüljenek, és ott minimum 2 évig használatban is legyenek.

A regisztrációs időszak 2022. november 15-től december 31-ig tart Székesfehérváron. Ezt követi – február 15-ig – a regisztrációk feldolgozása, majd a szállítást követően, várhatóan február második felében indulhat meg a ledek átvétele. A jelentkezők a regisztráció során megadott e-mail címre kapják majd meg az átvétel helyszínét és időpontját.

Az Önkormányzat regisztrációs pontot nyit, segítve azokat, akiknek nincs internetelérésük vagy e-mail címük. Az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ épületében (Székesfehérvár, Irányi Dániel utca 4.) az alábbi időpontokban várják a fehérváriakat: hétfőn és csütörtökön: 8-16 óra között, kedden 12 és 16 óra között, szerdán 8 és 18 óra között, pénteken 8 és 13 óra között.

A LED-izzók használata jelentős energiamegtakarítást jelent, a hagyományos izzókhoz képest akár 30%-os csökkenés érhető el a villanyszámlában. Előnyük emellett a hosszú, akár 10 éves élettartam és az egyenletes fény, jó fényhasznosítás biztosítása. A kisebb energiafelhasználásnak és a kevesebb keletkező hulladéknak köszönhetően alacsonyabb a környezeti terhelés is. Kérjük, csatlakozzon Ön is a LED-csereprogramhoz és hívja fel az ingyenes korszerűsítési lehetőségre családtagjai, ismerősei figyelmét is!