Elindult a tűzifaprogram a magyar családok számára

Elindult a tűzifaprogram, segítve a magyar családok téli energiaszükségletét. Háztartásonként legfeljebb 10 köbméter, hengeres tűzifát lehet igényelni az állami erdőgazdaságoknál, egységes, maximált, a forgalmi adót is tartalmazó áron. A megrendelt fűtőanyagot folyamatosan, az adott erdőgazdaság által a vásárláskor jelzett ütemezésben lehet átvenni.
2022.09.22. 12:03 |
Elindult a tűzifaprogram a magyar családok számára

A programról szóló részletes tájékoztatót ITT töltheti le!

A program célja, hogy a tűzifával még nem rendelkező magyar családok számára az idei téli energiaszükségletet biztosítsa és kiszolgálja a lakossági igényeket. A kormány az energia veszélyhelyzet megoldására indította el az akciót, melynek keretében az állami erdőgazdaságoknál megtermelt tűzifa egységesen maximált áron vásárolható meg, háztartásonként legfeljebb 10 erdei köbméter mennyiségben. A tűzifaprogramban keménylombos, lágylombos és fenyő tűzifa alapanyag vásárolható, az erdőgazdaságoknál az adott területre jellemző fajösszetétel szerint, az alábbi bruttó költségen: keménylombos – 30.000 Ft, lágylombos – 19.000 Ft; fenyő – 19.000 Ft.

Az állami erdőgazdaságok – így a VADEX Mezőföldi Zrt. is – a saját működési területükön fekvő települések lakosságát szolgálják ki. A program a kijelölt értékesítési helyeken – így Székesfehérvárin is – az igény bejelentésével és a megrendelt tűzifa árának befizetésével veszi kezdetét. A termelések megkezdődtek, a megrendelt tűzifa folyamatosan, az adott erdőgazdaság által a vásárláskor jelzett ütemezésben vehető át.

További részletes információk olvashatóak a VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. alábbi weboldalain.