Elhunyt Szurdi Miklós, a Vörösmarty Színház egykori igazgatója

73 éves korában meghalt Szurdi Miklós, a magyar művészvilág egyik meghatározó alakja. Szurdi Miklós 2003 és 2008 között a Vörösmarty Színház igazgatója volt és számos darabot rendezett a fehérvári közönség számára. A Pro Theatro díjas színházigazgatóra 2008-ban készített interjúnkkal emlékezünk.
2024.02.12. 11:18 |
Elhunyt Szurdi Miklós, a Vörösmarty Színház egykori igazgatója

Szurdi Miklós a szekesfehervar.hu számára adott interjúban így nyilatkozott a Vörösmarty Színházban töltött időszakról:

"A legbüszkébb az öt év folyamatára vagyok, büszke vagyok arra, hogy ilyen színházat sikerült csinálni. Folyamatos fejlődés volt tapasztalható, egyre jobb előadások születtek. Legékesebb bizonyíték az utolsó három előadás, ami már nagyon zűrös időszakban született. Azt gondolom, magyar viszonylatban mindenképpen a topon volt a Koldusopera, a Piszkavas és a Kolpert úr is. Úgy érzem, olyan színházat sikerült csinálni, amit a közönség százszorosan visszaigazolt és ami egy százezres város igazi épülését szolgálta."

A Vörösmarty Színház korábbi színházigazgatójára közösségi oldalán emlékezett Székesfehérvár polgármestere.

Kultúra

 1. 10 éves a MusiColore

  A Szent István Művelődési Házban nagy Ívű koncerttel köszöntötte 10. születésnapját a MusiColore Énekegyüttes. Az együttes 2014 februárjában alakult Székesfehérváron, és az elmúlt évtizedben különböző zenei stílusok interpretálásával, önálló koncertjeik mellett számos felkérésnek tettek eleget itthon és szerte az országban, és határainkon túl is öregbítették a magyar kórusmuzsika hírnevét.

  2024.02.25.
 2. Versünnep elődöntő

  A XIV. Fehérvári Versünnep szombaton megtartott elődöntője során nagyon sok, szép teljesítmény tanúi lehettek a résztvevők, a program végére pedig kialakult az áprilisi döntő 12 résztvevőjének névsora is. A nap során nagyon sok, különböző témájú, hol vidám, hol borús lelkiállapotban született költeményt szólaltattak meg az ifjú versmondók. 

  2024.02.24.
 3. Magyar Széppróza Napja

  A Városháza dísztermében a Vörösmarty Társaság is megünnepelte a Magyar Széppróza Napját. Az ünnepi műsor keretében a hAnlgelika kamarakórust hallgathatták meg, majd a társaság tagjai tartottak széppróza felolvasást.

  2024.02.23.
 4. Sebő Ferenccel beszélgettek

  77. születésnapja alkalmából szervezett beszélgetést a Csoóri Sándor Társaság Sebő Ferenccel. Az eseményen a Kossuth-díjas énekes életéről és a táncházmozgalmak alakulásáról hallhattak a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házba látogatók egy zenés est keretében.

  2024.02.22.