Élet a karantén alatt – online sorozatot indított a színház

Sokan élik meg ebben az időszakban, mennyire hiányzik a mindennapok pörgése: a színház művészei és munkatársai is olyan élethelyzetbe kényszerültek a járvány miatt, ami teljesen idegen a választott hivatásuktól. Mindezt optimizmussal és kreativitással, kitartással viselik, erről szól az Élet a karantén alatt című sorozat.
2020.03.24. 12:27 |

Élet a karantén alatt címmel indított sorozatot a Vörösmarty Színház: a munkatársak és művészek a színházrajongókat most beengedik egy kicsit az otthonaikba.

Arról mesélnek, osztanak meg képeket, videót, hogyan éri őket a kényszerű otthonlét, mit csinálnak a színházi pörgés helyett.

A sorozatot a Vörösmarty Színház Facebook oldalán lehet figyelemmel kísérni.

Hogy mivel találkozhatunk ezidáig a színház Facebook-oldalán? Pompás fűszer- és gyógynövényeknek készített magaságyat az udvaron, és az üvegfestést sem hagyta abba Németh Mariann Mary rendezőasszisztens. A házimunka és a főzés mellett a befelé figyelés, a pozitív gondolkodás fontosságáról beszélt videójában Závodszky Noémi: az éppen aktuális határidőnaplós napi üzeneteket is megosztotta a belülről fakadó boldogságról, a megpróbáltatások megéléséről. Tűzkő Sándor videójából pedig nem hiányzik a humor – ahogy a zenélés, a jóga, a sütögetés vagy az olvasás sem.

Kultúra

 1. Este fél nyolckor szeretnék megtartani a szimfonikusok a sziget koncertet

  A zenekar 19:10-kor hoz döntést arról, hogy megtartható-e a koncert, amit azonnal közlünk itt a honlapon is! A júliusi hangverseny sikere után az Alba Regia Szimfonikus Zenekara tagjai ismét kellemes muzsikával várják a zenekedvelőket a Csónakázó-tónál. 2020. augusztus 15-én este fél nyolctól Vivaldi négy hegedűre írt versenyműve, Mozart g-moll szimfóniája és Fauré Pavane című remeke csendül fel. Az est hangversenymestere Selmeczi Gábor lesz.

  2020.08.15.
 2. Elmaradnak a mai Művészkorzó programjai Belvárosban

  A kedvezőtlen időjárás miatt a mai Művészkorzó programjai elmaradnak a Belvárosban.

  2020.08.15.
 3. Megpróbáltatások után: városfejlődés - bemutatták Demeter Zsófia új könyvét

  A Szent István Király Múzeum kiadványaként jelent meg Dr. Demeter Zsófia Megpróbáltatások után: városfejlődés című könyve, amelyet szombaton mutattak be a Városháza Dísztermében. A Székesfehérvár Anno... sorozat 4. kötete Székesfehérvár 1944–1988 közötti időszakát eleveníti fel. 

  2020.08.15.
 4. A szellemivé és lélekké váló kerámia - Miklós János kiállítása a Pelikán Galériában

  Az idén 70. születésnapját ünneplő Miklós János keramikus munkáiból nyílt kiállítás a Pelikán Galériában. „A jövő régészeti leletei” című tárlatot dr. Szücsi Frigyes régész ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

  2020.08.14.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Székesfehérvár Topotéka