Együtt.Újra. - újjáéledő közösségi élet a fiatalok szemével

„Együtt.Újra.” címmel nyílt meg csütörtökön a Fehérvári Civil Központban az a kiállítás, ami a civil közösségi élet újraindulását mutatja be a fiatalok szemével. A fotópályázatot a Nemzeti Ifjúsági Tanács hirdette meg azzal a céllal, hogy a civil szervezetek bemutassák programjaik és a közösségi élet újraindulását.
2021.11.25. 17:22 |

A 20 legjobb pályaműből álló kiállítás november 25-től november 30-ig látható a Fehérvári Civil Központban.

"Örülök, hogy a Nemzeti Ifjúsági Tanács kiállítása megnyílhatott ma a Civil Központban, hiszen olyan élményeket, programokat mutat be, amelyeket a pandémia után, az újranyitást követően szerveztek a fiatalok. Mind-mind olyan rendezvényt láthatunk, amelyeket a fiatalokat segítő szervezetek, illetve ifjúsági szervezetek rendeztek. Jó látni, hogy a pandémia után milyen gyorsan és dinamikusan tért vissza az élet és reméljük, hogy ezek az idők már nem jönnek vissza és nem kell újra átélni ezt a helyzetet. Aki megnézi ezt a tárlatot, érezheti azt a felszabadultságot és örömet, amit a fiataljaink éreztek a pandémia után" - mondta el a megnyitón Molnár Tamás környezetvédelmi és civil ügyek tanácsnoka, aki arra buzdította a fehérváriakat, hogy jöjjenek el és nézzék meg ezt a kiállítást.

A Nemzeti Ifjúsági Tanács a Miniszterelnökség együttműködésével és támogatásával indított fotópályázatot nyáron. A fotópályázat célja az volt, hogy a 18 és 35 év közötti fiatalok a kamerán keresztül mutassák be a koronavírus-járványt követően a nyári időszakban újjáéledő közösségi életet.

A pályázatra 81 pályamunka érkezett, melyből a zsűri kiválasztotta a dobogós helyezetteket és a legjobb húsz fotót, valamint közönségdíj is született. Az ünnepélyes díjátadót követően megnyílt és útnak indult a húsz legjobb pályamunkából álló vándorkiállítás, amely november 25-től november 30-ig látható Székesfehérváron.

Kultúra

 1. PartiTúra, avagy Száncsengő, száncsengő zeng és bong a dal...

  Miután Mikulás ünnepének reggelén már minden gyermek kibontotta a cipőcskéibe rejtett ajándékokat és egyre halkul a "Ho-ho-ho" és távolodik a rénszarvasok lépteinek hangja az Alba Regia Szimfonikus Zenekar a Vörösmarty Színházba hívja a fiatalokat.

  2021.11.30.
 2. Ha december akkor Diótörő - öt alkalommal játsszák a családi balettet

  A Székesfehérvári Balett Színház 2018-ban mutatta be a Diótörő című, kétfelvonásos, családi balettjét. Egerházi Attila rendező-koreográfus célja az volt, hogy a város és a megye színházat, táncot szerető közönségének saját Diótörője legyen. A teljes társulatot felvonultató előadást idén öt alkalommal láthatja a Vörösmarty Színház közönsége.

  2021.11.30.
 3. Minden, ami otthon - lakberendezési kiállítás Székesfehérváron

  Bútor, lakberendezés, otthon, design – ezekkel a hívószakkal hívja a látogatókat a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ legújabb kiállítására. A Fürdő sori központi épületben öt tehetséges tervező-alkotó – Kövi Tímea, Lengyel Zsuzsa, Szabó Anikó, Varjas Judit és Zelenai Eszter – mutatja be munkáit: különleges, egyedi bútorok, lakás textilek, lámpák, ékszerek, kerámiák láthatók a tárlaton.

  2021.11.30.
 4. Fitz 100 - a legendás múzeumigazgatóra emlékeznek pénteken

  Fitz Jenő születésének századik és halálának tizedik évfordulója évében a Szent István Király Múzeum több programmal is készült. A Fitz 100 konferencián a történész-régész életének több szakaszáról is megemlékeznek majd december 3-án.

  2021.11.30.

advent

Eseménynaptár

2021. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Székesfehérvár Topotéka