Egyre több fehérvári intézmény érintett a koronavírus-járványban

Amennyiben tüneteket észlel gyermekén, semmiképpen ne engedje őt közösségbe! Abban az esetben se küldje a gyermeket iskolába, óvodába vagy bölcsődébe, ha magán, vagy családtagjain tüneteket észlel! Ebben az esetben maradjanak otthon, és vegyék fel a kapcsolatot a háziorvosukkal! 
2020.09.10. 16:22 |

Tisztelt Fehérváriak!

Napról napra újabb intézményekről derül ki, hogy akár közvetlenül, akár a kontaktkutatások eredményeként érintettek a koronavírus-járványban. Annak érdekében, hogy a lehetőségek szerint Önök is naprakészek legyenek, az eddig érintett fehérvári intézmények általam ismert listáját mostantól rendszeresen közzéteszem.

Az önkormányzati fenntartású intézményeknél kidolgozott cselekvési terv alapján kezeljük a koronavírus-gyanús eseteket, ez tartalmazza az érintettek elkülönítését, az épületek és eszközök átfogó fertőtlenítését, a szükséges teszteléseket és a védőfelszerelések folyamatos utánpótlását. Amennyiben tünetek vagy kontaktkutatás alapján PCR tesztelés elvégzésére van szükség, úgy az a meghatározott eljárásrend szerint a járványügyi hatóságok és a háziorvosok bevonásával történik.

Az állam, vagy egyéb fenntartásában működő intézmények számára minden az önkormányzat által nyújtható segítséget felajánlottunk, folyamatos kapcsolatban állunk az állami, civil, alapítványi és egyházi fenntartókkal és intézményekkel.

A koronavírus-fertőzés által eddig igazoltan vagy gyaníthatóan érintett önkormányzati intézmények:

 • Vörösmarty Színház (Fertőzés igazolva, elkülönítés, fertőtlenítés megtörtént.)
 • Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény hosszúsétatéri és zsolt utcai intézményrészei. (A gyanús eset tesztelése folyamatban, elkülönítés, fertőtlenítés megtörtént.)

A koronavírus-fertőzés által eddig igazoltan vagy gyaníthatóan érintett nem önkormányzati fenntartásban működő intézmények:

 • Vasvári Pál Gimnázium
 • SzC Árpád Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
 • Ciszterci Szent István Gimnázium
 • SZC Jáky József Szakgimnázium

Az érintett oktatási intézményekben tudomásom szerint minden esetben megtörtént vagy folyamatban van az előírt elkülönítési, tesztelési és egyéb intézkedések végrehajtása. Annak érdekében, hogy városunkban működőképes maradjon a nevelési rendszer, kérek minden szülőt: amennyiben tüneteket észlel gyermekén, semmiképpen ne engedje őt közösségbe! Abban az esetben se küldje a gyermeket iskolába, óvodába vagy bölcsődébe, ha magán, vagy családtagjain tüneteket észlel! Ebben az esetben maradjanak otthon, és vegyék fel a kapcsolatot a háziorvosukkal!

Köszönöm, vigyázzunk egymásra!

Cser-Palkovics András
Székesfehérvár polgármestere

Közlemények

 1. Áramszünet lesz a Takarodó utcában és Felsőváros több utcájában

  Az E.ON tájékoztatása szerint, az általuk a szolgáltatás minőségének javítása miatt végzett karbantartási munkákhoz kapcsolódóan szeptember 23-án, szerdán áramszünet lesz a Takarodó utca egészében, valamint szeptember 25-én, pénteken Felsőváros több utcájában.

  2020.09.21.
 2. Garanciális hibákat javítanak a Balatoni úton - a közlekedést nem akadályozza a munka

  A folyamatban lévő műszaki átadás közben még kisebb, növénygyökerek okozta hibákat javítanak a Balatoni úti felüljáró járdáján. A tuskómarás után kihajtott nyárfák gyökérzetét vegyszerrel kezelik, majd helyreállítják a feltárás során keletkezett foltokat. A kivitelező munkavégzése idején továbbra is lehet közlekedni a felüljárón.

  2020.09.18.
 3. Őrizzük meg városunk működőképességét a második hullám idején is! - aktuális koronavírus-információk

  Szigorú intézkedéseket vezettek be a városi fenntartású intézmények és gazdasági társaságok vonatkozásában. Minden előírás célja a maszkviselés és a biztonságos távolságtartás garantálása, ezzel védve a munkavállalók és a látogatók egészségét. Dr. Cser-Palkovics András közösségi oldalán ismertette az elrendelt óvintézkedéseket, és tájékoztatást ad az újraindított idősügyi ellátás első tapasztalatairól, valamint a koronavírus-járványban érintett helyi közösségekről is.

  2020.09.15.
 4. Kedden kezdődik az őszi rágcsálóirtás a főbb vízfolyások mellett Fehérváron

  A város területén lévő főbb vízfolyások és csapadékvíz elvezető árkok mellett rágcsálóirtást végeznek 2020 szeptember 15-től. A figyelmeztető felirattal ellátott dobozokban kihelyezett irtószer véralvadásgátló hatóanyagot tartalmaz, mely lenyelve és gyomron keresztül felszívódva emberre és állatra egyaránt veszélyes lehet. Az irtószeres dobozokat 2020. október 15-től folyamatosan visszaszedik.

  2020.09.13.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4