Egyre közelebb a bronzéremhez - pénteken eldőlhet a harmadik hely sorsa

A bronzéremért zajló párharc szombati nyitányán az Alba Fehérvár 104-77-re verte hazai pályán a Zalaegerszeget, és az idegenbeli folytatásban is a Fejér vármegyeiek voltak jobbak, így már csak egy sikerre vannak a harmadik helytől. A csata pénteken folytatódik Székesfehérváron.
Zalakerámia ZTE KK - Arconic-Alba Fehérvár 67-83 (13-26, 16-20, 18-20, 20-17)
2024.05.14. 20:34 |
Egyre közelebb a bronzéremhez - pénteken eldőlhet a harmadik hely sorsa

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc második mérkőzésére sem épültek fel a sérültek, a hazaiaknál Danilo Osztojics, nálunk Anthony Roberts ücsörgött civilben a padon. Ez azt is előrevetítette, hogy a palánkok alatt fölényben lehetünk, hiszen Tóth Ádám maradt egyedül klasszikus centerként a ZTE-ben.

Jordan Barnetté volt az első kosár, rögtön egy tripla, ekkor még nem tudtuk, hogy az egerszegiek egyetlen pillanatra sem veszik majd át a vezetést a mérkőzés során. Jól, könnyedén kezdtünk, a védekezésünk egyébként sem ízlett a rossz dobóformát kifogó zalaiaknak. Isaiah Philmore szép tempó után egy horoggal is betalált az 5. percben hat ponttal vezettünk (4–10). Egyértelműen a mi ízünk szája szerint alakult az összecsapás, Vojvoda Dávid a padról beszállva megint lendületet hozott a játékba. Barnett hármasa után Philmore büntetőkből volt eredményes és a 8. percben tíz fölé kúszott a különbség (11–22). Habkönnyen húztunk el, az első negyed után magabiztosan vezettünk (13–26).

A folytatásban azért akadozott néha gépezet, akadtak rossz dobások, döntések, a festéket pedig nem sikerült minden esetben uralni, a zalaiak alapvonali betörések, támadólepattanók után is eredményesek voltak. Közelebb nem tudtak kerülni, sőt, a 17. percben Kass Balázs 2+1-es akciója és Vojvoda hármasa után nyílt az olló (25–40). Itt sem volt megállás, a nagyszünetig erre is sikerült rátenni egy kicsit (29–46).

A nagyszünetet követően Vojvoda újabb triplájával kezdett, először lett közte húsz (29–49). A hazaiaknál Tristan Ikpe igyekezett a legjobban, vezetésével futott egy 11–3-at a Zalaegerszeg, Alejandro Zubillaga időt is kért (40–54). Siyani Chambersnek sikerült megtörni a rossz sorozatot, aztán újra belelendültün, Barnett triplája is nagyon kellett. A 29. percben aztán Takács Milán is betalált távolról, majd a következő akció során megint, tetemes előnnyel vártuk az utolsó tíz percet (47–66).

Amely eléggé csendesen csordogált, a ZTE nem volt többre képes, a mieink pedig fölényük teljes tudatában kontrollálták a mérkőzést, időnként tetszetős játékkal operáltak a hazai zóna ellen. A 32. percben Vojvoda triplájával megint húsz pont volt közte és innen nem volt visszaút az egerszegiek számára. Zubillaga mester kedvére rotálhatott, nem kellett senkit csapágyasra hajtani, a végén pedig a fiatalok is szerephez jutottak.

Pénteken tehát le lehet zárni a sorozatot, közel már a bronzérem és a nemzetközi kupaszereplést érő hely megszerzése.