Augusztus 20-ig várják az alkotásokat az Egymásra hangolva rajzpályázatra

Meghosszabbították az "Egymásra hangolva" című rajzpályázat benyújtásának határidejét! A Tálos Edit Alapítvány felhívásában arra biztat minden hermannos növendéket és zeneovis kisgyermeket, hogy minél többen alkossanak és küldjék el szebbnél szebb képeiket, hogy elkészíthessék a 2020/21-es tanév sulinaptárát. Az új határidő augusztus 20.
2020.06.26. 08:16 |

A Tálos Edit Alapítvány rajzpályázatot hirdet „Egymásra hangolva” címmel. A rajzpályázaton, amely egy rövid kérdőív kitöltésével is együtt jár, bármely tanuló részt vehet, aki a székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szaggimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tanulója, illetve a Tálos Edit Alapítvány zeneovis foglalkozásainak lelkes tagja.

Az alkotóknak nincs más feladata, mint a kiírt öt témakörből választani egyet. Így lerajzolhatják, miért klassz hermannosnak/zeneovisnak lenni, milyennek látják a digitális zeneórát. Az alkotáson megjelenhet a kedvenc hangszer vagy éppen egy jövőbeni hangszer, hogy milyen zenekarban játszana szívesen, valamint tervezhetnek egy logót/emblémát, amely jól kifejezi a zeneszeretetet.

A rajzokat bármilyen technikával A/4-es méretben kell elkészíteni, majd szkennelve vagy fotózva beküldeni a teapalyazatok@gmail.com e-mail címre. Azért fontos a jó minőségű digitalizálás, mert a beküldött alkotásokból szeretnének létrehozni egy éves naptárat, amelyet minden alkotó ajándékba kap az alapítványtól. A beküldött alkotásokat csak abban az esetben fogadják el, ha egy e-mailben küldi vissza a pályázó a kérdőívet és az alkotást. A pályamunkák beküldési határideje: 2020. augusztus 20.

Kultúra

 1. A magyar film hónapja a Barátságban - egymillió forint támogatást kapott a mozi

  Több mint egymillió forint támogatást nyert a Barátság mozi a CineCount Kft. és a Mozisok Országos Szövetsége közös pályázatán, amelyet magyar filmek egy hónapon át történő népszerűsítésére írtak ki a Nemzeti Filmintézet által biztosított keretösszegből.

  2020.07.03.
 2. Rácz Lili nyerte a Vörösmarty Társaság és a Gárdonyi Géza művház versíró pályázatát

  Versírásra ösztönözte és bátorította a kisdiákokat a karanténhelyzet időszakában az „Írj otthon verset!” irodalmi pályázat. A Vörösmarty Társaság és a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület által életre hívott pályázaton első díjat nyert Rácz Lili Szonja, akit pénteken a Táncsics Mihály Általános Iskolában köszöntöttek a szervezők.

  2020.07.03.
 3. Székesfehérvárra érkezik a Zenélő Magyarország koncertsorozat vasárnap

  Ezen a hétvégén is folytatódik a Zenélő Magyarország programsorozat. A Magyar Rádió Művészeti Együttesei ingyenes, szabadtéri koncerteket adnak Budapesten és az ország számos településén, köztük Székesfehérváron is. A királyi városban vasárnap délután hallhatjuk az énekkar tagjait.

  2020.07.03.
 4. Gyerünk a moziba be! - premier előtti vetítések a Barátság Moziban

  A székesfehérvári Barátság mozi is csatlakozott a Cirko Film által meghirdetett „Vissza a moziba!” filmfesztiválhoz, amelynek célja, hogy a néhány hónapos kényszerpihenő után premier előtti vetítésekkel csábítsa vissza a közönséget a hazai mozikba. A város művészmozija július 17–19. között, péntektől vasárnapig tartja a fesztivál vetítéseit.

  2020.07.03.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Székesfehérvár Topotéka