Egy pillanatnyi türelmetlenség és máris megvan a baj - bíróságon a figyelmetlen sávváltás miatt

A Székesfehérvári Járási Ügyészség nem tartotta kellően súlyosnak a bíróság által kiszabott szankciót azzal a fiatal sofőrrel szemben, aki türelmetlen vezetői magatartásával balesetet okozott, és egy nő megsérült.
2022.01.07. 14:10 |

A vád szerint a 20 éves férfi 2021. június 21-én este autójával  Székesfehérváron a Budai úton tartott Agárd felé. A két sávos úton a belső forgalmi sávban haladt, amikor a Zentai úti kereszteződésnél az előtte haladó autó sebességét túl lassúnak ítélte, ezért körültekintés nélkül áttért a jobb oldali sávba.

Ebben a sávban közlekedett autójával egy férfi, aki az előtte haladó kocsi lassú jobbra kanyarodása miatt megállásra kényszerült. A vádlott az álló autó és a mögötte haladó autóbusz közé sorolt be, majd hirtelen vészfékezett, de így is nekiütközött az előtte álló kocsinak.

A fiatal sofőr hirtelen cselekménye okán a buszsofőr is arra kényszerült, hogy vészfékezéssel megálljon, minek hatására egy utas elesett.

A személyautók az ütközés folytán megrongálódtak, a sértett nő az esés következtében fejét a padlóba ütötte, és nyolc napon belül gyógyuló agyrázódást, illetve koponyazúzódást szenvedett.

Az ügyészség a büntetlen előéletű elkövetővel szemben közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat, és tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

A Székesfehérvári Járásbíróság tárgyalás mellőzésével meghozott végzésében 150.000,-Ft pénzbüntetést, valamint egy évi járművezetéstől eltiltást alkalmazott a férfival szemben.

Az ügyészség a bíróság döntésével szemben tárgyalás tartását kérte azért, hogy a kiszabott pénzbüntetés napi tételszámát, valamint a járművezetéstől eltiltás tartamát súlyosítsa a bíróság.

Kék hírek

 1. Tűz az Öreghegyen

  Lakóházzal egybeépített melléképület gyulladt ki szerdán délelőtt Székesfehérváron, az Öreghegyen. A körülbelül ötven négyzetméteres melléképület egyik, klubszobaként használt helyisége és tetőszerkezete teljes terjedelmében égett. A megyeszékhely hivatásos tűzoltóinak kiérkezésekor egy propánbutángáz-palack felrobbant. 

  2022.08.10.
 2. Határvadász toborzás

  A rendőrök a jelentkezés feltételeiről, a felvételi eljárásról és a leendő feladatokról is tájékoztatják az érdeklődőket. Folyamatos a toborzás és a határvadász képzésre való jelentkezés Fejér megyében. Az érdeklődőket folyamatosan várják a rendőrség munkatársai a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Központjában (8000 Székesfehérvár, Jancsár utca 25.) és a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatán (8000 Székesfehérvár, Deák Ferenc utca 2., telefonszám: 22/541-600). 

  2022.08.10.
 3. Emberölés kísérlete

  Volt párja támadt rá egy ápolónőre hétfő délután a székesfehérvári kórházban. A férfi a nőt fojtogatta és a nyakához kést szorított, a 41 éves asszony ki tudott szabadulni a szorításból, a tettest elfogták a rendőrök. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 40 éves székesfehérvári férfi ellen indított büntetőeljárást.

  2022.08.08.
 4. Biciklis rendőrök a tó körül

  A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a Velencei-tó körül élők és nyaralók biztonságának, gondtalan kikapcsolódásának biztosítása érdekében a turisztikai idényben nemcsak gyalogos és gépkocsizó, hanem kerékpáros járőrszolgálatot is ellátnak. A kétkerekűn járőrözők a bűncselekmények és szabálysértések megelőzése, megakadályozása érdekében visszatérően ellenőrzik a turisták által frekventált területeket. 

  2022.08.01.

Aranybulla emlékév 2022.

Kiállítás

Facebook

Eseménynaptár

2022. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár