Egy héten belül minden fehérvári háztartásba eljuttatják a védőmaszkokat

Megkezdődött ma reggel azoknak a maszkoknak a csomagolása, melyeket Székesfehérvár Önkormányzata vásárolt, hogy segítse a városlakók koronavírus-járvány elleni felelős védekezését. A felszereléseket – egy tájékoztató kiadvánnyal – egy héten belül eljuttatják a fehérvári háztartásokba – jelentette be dr. Cser-Palkovics András polgármester.
2020.03.26. 16:10 |
A Polgármesteri Hivatal és intézményeinek munkatársai ma reggel a MOL Aréna Sóstón kezdték meg az Önkormányzat által vásárolt mintegy százezer maszk csomagolását. A munkát a stadion nagy belső légterű, fertőtlenített helyiségben végzik a kollégák a következő néhány napon.
„Az elmúlt napokban folyamatosan dolgoztunk azon, hogy minden szükséges eszközt beszerezzünk Fehérvár, a fehérváriak számára. A csomagok összeállítása komoly feladat, a kiszállításuk sem kicsi kihívás, de szeretnénk egy hét alatt teljesíteni.” – fogalmazott dr. Cser-Palkovics András polgármester.
A beborítékolt maszkokat mától kezdődően – várhatóan egy héten belül – a városrészek önkormányzati képviselőinek, körzetfelelőseinek és az önkéntesek közreműködésével juttatják el a fehérváriakhoz, a postaládába bedobva. Minden háztartás két maszkot kap. A borítékok nem névre szólóak, de hivatali pecséttel ellátottak. Az Önkormányzat arra kéri a lakókat, hogy olvassák el a mellékelt tájékoztató levelet, és a védekezés, a közös felelősségvállalás jegyében használják fel a maszkokat!

Fontos, hogy a fehérváriakhoz eljuttatott maszkok a vírusok belélegzésétől korlátozottan védenek, viszont a kórokozó kilégzését, tehát terjesztését hatékonyan akadályozzák. Mivel a fertőzöttek akár kétharmada teljesen tünetmentes lehet, de a vírust terjesztheti, ezért – embertársaink megóvása érdekében – azt kérik, hogy bevásárláskor, közösségi térben viseljék a maszkot. A maszk viselése nem pótolja az otthon tartózkodás nyújtotta biztonságot!

Közlemények

 1. Szerdától változik a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálati rendje

  A Polgármesteri Hivatal a hét minden munkanapján folyamatosan ellátja az ügyfelek tájékoztatatását. A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben, a közösség védelmének az érdekében személyes ügyfélfogadásra ezentúl csak szerdai napokon, az Ügyfélszolgálaton lesz lehetőség, az irodák munkatársai azonban munkaidőben telefonon és e-mailben folyamatosan elérhetőek.

  2020.03.31.
 2. Elhalasztja minden nem létfontosságú karbantartását a UPC

  Minden nem feltétlenül szükséges karbantartási munkát elhalaszt a UPC Magyarország Kft. Az előre ütemezett, éves karbantartás a székesfehérvári felhasználókat március 31-én, kedden és április 1-jén, szerdán érinti majd, azonban szolgáltatás-kimaradást csak kritikus esetben, maximum 30-60 perces időintervallumban tapasztalhatnak a felhasználók.

  2020.03.30.
 3. Szerdától működik a videotelefonos kapcsolattartás a szociális intézményekben

  Április 1-jétől, szerdától indul a videotelefonos kapcsolattartás a székesfehérvári idősgondozó intézményekben. A tervek szerint a családtagok a hét minden napján, 9 és 10 óra között hívhatják az idős hozzátartozóikat.

  2020.03.30.
 4. Összefoglaló a fehérváriakat érintő változásokról

  Újabb szintre emelkedett a koronavírus-járvány elleni védekezés. Szombattól életbe lépett a kijárási korlátozás, amely további változásokat hozott a mindennapokban. Az új jogszabályi kötelezettségek betartása mellett hétfőtől változik a közösségi közlekedés menetrendje, az igénybe vehető lomtalanítási szolgáltatás, valamint a hét közepétől ingyen utazhatnak az egészségügyben dolgozók.

  2020.03.30.
 1. Fehérváron is ingyenes lesz a közösségi közlekedés az egészségügyi dolgozóknak

  "Székesfehérvár örömmel csatlakozik a kezdeményezéshez és április 1-től ingyenessé teszi a közösségi közlekedést az egészségügyben dolgozók számára, ezzel is kifejezve tiszteletünket, hálánkat és köszönetünket előttük." - jelentette be szombaton közösségi oldalán Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere csatlakozva Vargha Tamás kezdeményezésére az Operatív Törzs helyközi járatokra vonatkozó bejelentéséhez.

  2020.03.28.
 2. Hétfőtől szombati menetrend, mentesítő járatokkal

  Hétfőtől a szabadnapokra érvényes menetrend lép életbe a helyi közösségi közlekedésben, amit a legforgalmasabb autóbuszvonalakon mentesítő járatokkal egészítenek ki. 

  2020.03.28.
 3. Videotelefonos családi kapcsolattartás indul a fehérvári idősgondozó intézményekben

  Új kezdeményezésként videotelefonos kapcsolattartást tesznek lehetővé a székesfehérvári idősgondozó intézményekben, várhatóan április 1-jétől. Így kívánják könnyebbé tenni azon idős emberek életét, akik hónapok óta nem találkozhattak a családtagjaikkal.

  2020.03.28.
 4. A hétvégén is maradjon mindenki otthon! – Lakossági tájékoztató pénteken

  A hétvége és a jó idő ellenére is azt kéri mindenkitől Székesfehérvár polgármestere, hogy maradjon otthon! A holnaptól életbe lépő kijárási korlátozáshoz kapcsolódóan a városi piac meghosszabbított nyitva tartásáról, valamint a hétfőtől életbe lépő menetrendről, illetve a maszkok és tájékoztató anyagok folyamatos kézbesítéséről is ír a pénteki lakossági tájékoztatóban dr. Cser-Palkovics András.

  2020.03.27.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
30 31 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin