Egy az autizmushoz kapcsolódó gyerekkönyv írója lesz a vendég az Igézőben

Gyerekkönyvről beszélgetnek pénteken az Igézőben: Csender Levente, a kortárs magyar irodalom erdélyi származású írója lesz a Parnasszus kortárs apostolai irodalmi sorozat vendége. A különleges Meditittimó kalandjai című könyvéről – amely az autistákhoz kapcsolódó elfogadás kérdését szövi bele a történetbe – Takács Tamás irodalmárral beszélgetnek.
2019.06.06. 11:01 |

Június 7-én, pénteken 18 órakor kezdődik a Parnasszus kortárs apostolai irodalmi sorozat következő rendezvénye az Igézőben.

Az est résztvevői Csender Levente József Attila-díjas novellistával, a kortárs magyar irodalom népszerű, erdélyi származású írójával találkozhatnak, akivel A különleges Meditittimó kalandjai című könyvéről Takács Tamás irodalmár beszélget.

A szerző első, 8-12 éveseknek ajánlott gyerekkönyve a felnőtteket is segíti a megismerésben, az elfogadásban. Az aktuális történetben két világ él egymás mellett: az egyik természetesnek veszi a Meditittimó herceg autizmusából eredő különlegességeket, a másik a hiányosságokra fókuszál, és a fiú megváltoztatására törekszik. Az egyik a gyerekek és a mesék világa, a másikban GPS-ek és iPhone-ok jelentik a valóságot.

A rendezvényre a belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várnak!

Kultúra

 1. Magyar Kézműves Remek 2020 - augusztus 15-ig várják az alkotásokat

  A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara ismét meghirdeti a kétfordulós, Magyar Kézműves Remek pályázatot. A pályázat leadásának határideje: 2020. augusztus 15-ig. A pályázat célja a magyar kézművesség értékeinek és mestereinek elismerése, minőségi kézműipari termékek bemutatása.

  2020.07.04.
 2. A magyar film hónapja a Barátságban - egymillió forint támogatást kapott a mozi

  Több mint egymillió forint támogatást nyert a Barátság mozi a CineCount Kft. és a Mozisok Országos Szövetsége közös pályázatán, amelyet magyar filmek egy hónapon át történő népszerűsítésére írtak ki a Nemzeti Filmintézet által biztosított keretösszegből.

  2020.07.03.
 3. Rácz Lili nyerte a Vörösmarty Társaság és a Gárdonyi Géza művház versíró pályázatát

  Versírásra ösztönözte és bátorította a kisdiákokat a karanténhelyzet időszakában az „Írj otthon verset!” irodalmi pályázat. A Vörösmarty Társaság és a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület által életre hívott pályázaton első díjat nyert Rácz Lili Szonja, akit pénteken a Táncsics Mihály Általános Iskolában köszöntöttek a szervezők.

  2020.07.03.
 4. Székesfehérvárra érkezik a Zenélő Magyarország koncertsorozat vasárnap

  Ezen a hétvégén is folytatódik a Zenélő Magyarország programsorozat. A Magyar Rádió Művészeti Együttesei ingyenes, szabadtéri koncerteket adnak Budapesten és az ország számos településén, köztük Székesfehérváron is. A királyi városban vasárnap délután hallhatjuk az énekkar tagjait.

  2020.07.03.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Székesfehérvár Topotéka