Egy átlagos fehérvári lakás árának harmadát fedezi a Babaváró hitel a lakáspiacon

Várhatóan felértékelődik a lakáspiacon a Babaváró hitel szerepe a kedvező feltételek. Az ingatlan.com csoporthoz tartozó money.hu hitelösszehasonlító oldal az elemzésében felidézte, hogy a tavaly év végén életbe lépett jogszabály szerint 2024-ig elérhető ez a kedvezményes, lakásvásárlás esetén önrészként is felhasználható konstrukció.
2023.01.10. 15:57 |
Egy átlagos fehérvári lakás árának harmadát fedezi a Babaváró hitel a lakáspiacon

Emlékeztetnek, hogy a lakásárak drágulásának üteme tavaly megtorpant a kereslet csökkenése miatt, a kínálat ugyanakkor bővül. Ezért különböző térségek, települések egyes részein a korábbi időszakhoz képest komoly alkupozícióba kerültek a vásárlók.

Egy 50 négyzetméteres budapesti lakás ára az ingatlan.com adatai szerint január első hetében 44,7 millió forint volt. A 10 millió forintos Babaváró ennek majdnem a 23 százalékára elég, vagyis az önrészt fedezi a támogatás - emelték ki az összeállításban.

A vármegyeszékhelyeken kedvezőbbek a számok. Győrben például a 38 millió feletti kínálati ár több mint 26 százalékát fedezi a Babaváró, míg Debrecenben, Veszprémben, Székesfehérváron és Szegeden a 31,3-36,6 milliós árat tekintve 27-32 százalékos az eredmény.

Az alacsonyabb, 12,8-22,9 milliós lakásárakkal rendelkező vármegyeszékhelyeken, például Szolnokon, Szekszárdon, Békéscsabán, Miskolcon és Salgótarjánban egy 50 négyzetméteres lakásnak a 43-78 százalékát is ki lehet fizetni a Babaváró összegéből.

Magyarország

 1. Általános iskolai beiratkozás

  Április 18-án és 19-én (csütörtökön és pénteken) kell beiratkozniuk az általános iskolába azoknak a tanköteles diákoknak, akik szeptemberben kezdik az első osztályt.

  2024.04.17.
 2. Április 1-től lehet napi e-matricát vásárolni - előre is megvehető

  2024. április 1-től bevezetésre kerül a napi e-matrica Magyarországon. Az úthasználati jogosultság egy, a vásárló által megjelölt naptári napra lesz érvényes, és a teljes hazai díjköteles úthálózaton használható lesz. Motorokra - a heti (10 napos) és havi e-matricákhoz hasonlóan - kedvezményes áron lehet majd megvásárolni a napi autópálya-matricát.

  2024.03.29.
 3. Nemzetközi konferencia a kastélyban

  Az idei év a légierőről szól a Magyar Honvédségnél - jelentette ki a honvédelmi miniszter pénteken, a Fejér vármegyei Fehérvárcsurgón rendezett nemzetközi konferencián. A kétnapos konferenciát a Károlyi József Alapítvány szervezte a francia, a svájci és a holland nagykövetség, az Olasz Kulturális Intézet, az Osztrák Kultúrfórum, a Magyar-Német Intézet, a Mathias Corvinus Collegium Budapest, valamint a Hanns Seidel Alapítvány és a Konrad Adenauer Alapítvány támogatásával.

  2024.03.22.
 4. Kitiltották a kamionokat

  Április 2-től 7,5 tonnás súlykorlátozást lép életbe Székesfehérváron Új Csóri út egy szakaszán - közölte az MTI-vel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Székesfehérváron a 801-es főúton, az Új Csóri úton Veszprém irányából a 8202-es Székesfehérvár-Kincsesbánya összekötő úti csomóponttól az Új Csóri úti körforgalomig vezetnek be súlykorlátozást a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei. 

  2024.03.21.