Egészségre nevelés és balesetmegelőzési oktatás a Napraforgó Városi Táborban

A baleset- és bűnmegelőzéssel, illetve a személyi és a háztartási higiéniával kapcsolatos oktatással folytatódtak a programok a Napraforgó Városi Napközis Táborban csütörtökön délelőtt. A gyerekek játékos formában, vetélkedőkkel tanulhatták meg, hogyan óvják saját biztonságukat otthon és házon kívül is.
2018.07.19. 14:01 |

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság évek óta rendszeresen jelen van a Napraforgó Városi Napközis Táborban különféle oktató programokkal. A baleset-megelőzést ezúttal valódi kerékpárút-szélességű ügyességi pályán tanulták a gyerekek, gyakorolták a sávtartást, a szlalomozást, a kanyarodást és a fordulást. A versennyé bővített feladatok népszerűek a gyerekek körében, akik nagyon aktívan kapcsolódtak be a játékba.

A kapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársai alsó és felső tagozatosoknak szóló tesztekkel, illetve puzzle játékkal készültek. Oktatják többek között a személyi biztonság megőrzését otthon, az utcán és az iskolában. A gyerekek megtanulják például, hogy mi a teendő, ha idegen személlyel találkoznak, illetve ha idegen eredetű csomagot találnak.

A Fejér Megyei Kormányhivatal Egészségfejlesztési Osztályának munkatársa a személyi és a háztartási higiéniát tanította a táborban. Szóba került, hogyan őrizzük meg a konyhánk rendjét, a konyhai eszközök tisztaságát, miként tároljuk biztonságosan az élelmiszereket, és hogyan előzzük meg a fertőzéseket, az ételmérgezéseket.

Fehérvári színes

 1. Online Floralia, azaz #gorsium21 - diákok tudósításait várják

  Általános és középiskolások tudósításait várja az Online Floralia, azaz #gorsium21 felhívás. Két-három fős csapatok készíthetnek kötetlen műfajú produktumokat a tavaszünnepről: hogyan jelenik meg az ókori birodalmi időutazás az instán, videón, képekben vagy tweetekben. A legjobb pályázatokkal FEZEN-jegyet is lehet nyerni.

  2019.04.24.
 2. Ismét közösen szépítették a gyerekek az Esélyek kertjét

  A 8. Esélyegyenlőségi Tematikus Programsorozat nyitányán virágokat ültettek el és padokat festettek közösen a résztvevők. A rendezvény fővédnöke az idei évtől kezdődően a MűhelyVilág Alapítvány, amely az SNI személyek társadalmi beilleszkedését segíti és támogatja az esélyegyenlőséget és a szakmafejlesztést.

  2019.04.24.
 3. Sportmajális a Sóstón - idén is mozgással ünnepel majd Fehérvár

  Székesfehérvár évek óta sporttal ünnepel május elsején. Amatőr és profi sportolókkal telik meg a MOL Aréna Sóstó és környéke jövő héten szerdán és a kisebb egyesületek mellett a város nagy klubjai is jelenlétükkel hirdtik: sportolni nemcsak egészségünk érdekében érdemes, hanem azért is, mert általa részesei lehetünk egy közösségnek.

  2019.04.24.
 4. Vízsugarak viadala a Vértesben – ezüstérmet szereztek a székesfehérváriak

  Gyorsaságukról, felkészültségükről és összefogásukról tettek tanúbizonyságot az Országos Kismotorfecskendő-szerelő Verseny résztvevői április 18-án a Fejér megyei Csókakőn. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sportbajnokságát ötödik alkalommal rendezték meg a Vértes lábánál. 

  2019.04.24.
 1. Szerdán és csütörtökön lesz az óvodai beiratkozás Székesfehérváron

  2019 április 24-én 25-én, szerdán és csütörtökön lesz az óvodai beiratkozás a következő nevelési évre Székesfehérváron. Azokat a kisgyermekeket kötelező beíratni, akik 2019. augusztus 31-ig betöltik a harmadik életévüket. A felvételnél elsősorban a lakóhelyet, illetve a szülő munkahelyét veszik figyelembe. 

  2019.04.23.
 2. Szépségápolás az ókori Egyiptomban - Mayer Andrea előadása a Patikamúzeumban

  Április 24-én, szerdán 17 órakor „A lótuszvirág illata - Szépségápolás az ókori Egyiptomban"címmel Mayer Andrea egyiptológus tart előadást a Fekete Sas Patikamúzeumban. (Fő utca 6.) A belépés díjtalan, szeretettel várják az érdeklődőket.

  2019.04.23.
 3. Via lucis - öreghegyi fiatalok a fény útján húsvétvasárnap hajnalán

  Húsvétvasárnap hajnalán az Öreghegyi Plébánia közösségének fiataljai Tornyai Gábor atya vezetésével bejárták a Fény útját, Krisztus feltámadásának állomásait. A Nappal együtt értek fel az Aranybulla-emlékműhöz, felidézve a feltámadott Krisztus cselekedeteit.

  2019.04.21.
 4. Húsvéti témanap lesz szombaton a Székesfehérvári NépmesePonton

  Április 20-án, szombaton 10 és 12 óra között húsvéti témanapot lesz a Székesfehérvári NépmesePonton. Várnak mindenkit, aki részt szeretne venni egy népmesére épülő, interaktív, játékos-zenés, kézművességgel tarkított foglalkozáson, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban található NépmesePonton. 

  2019.04.19.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek