Dupla premierre készülnek a Vörösmarty Színházban

Egy héten belül két darab premierje is következik a Vörösmarty Színházban. Lendvai Zoltán a 80 nap alatt a Föld körül “csehszlovák” átdolgozását február 23-án mutatják be, március 1-jén pedig a Vágy nevű villamos című színmű premierje következik Bagó Bertalan rendezésében.
2019.02.15. 16:48 |

A Black Comedy nagyszínpados premierjét máris egy újabb követi a Vörösmarty Színházban: Lendvai Zoltán a 80 nap alatt a Föld körül “csehszlovák” átdolgozását állítja színpadra február 23-án.

A darabban lélegzetelállító kalandokban nem lesz hiány: lekésett hajók, vérszomjas indiánok, hatalmas tengeri viharok, utazás elefánton és léghajóval. Ráadásul egy nyakas rendőrfelügyelő is folyton követi a hőst, mert azt hiszi, hogy egy agyafúrt bankrablóval van dolga, és mindenáron meg akarja hiúsítani Fogg tervét. 

A Kozák András Stúdióban március 1-jén mutatják be a Vágy nevű villamos színművet. Bagó Bertalan rendezése Tennessee Williams egyik legismertebb, legsikeresebb drámáján, A vágy villamosán alapul.

A darab Magyarországra, a kilencvenes évek elejére helyezi a klasszikus színdarab cselekményét, amikor  életük jobbrafordulását várták mindazok, akik tele voltak tettvággyal, a határok megnyitása soha nem látott lehetőséget nyitott előttük. A főhős Balog Józsi is egyike a tetterőseknek, vállalkozását baráti kapcsolatokra alapozza és fiatal felesége, Csilla is szerelmesen támasza mindebben. Nem törnek nagy dolgokra, csak az életüket szeretnék emberibben, a szürke kádári világhoz képest felszabadultabban és jobban élni. Váratlan vendég érkezik azonban siófoki otthonukba Ilona, Csilla nővére. Vajon mi az oka Ilona váratlan érkezésének? Hogy fogadja Csilla férje a különös megjelenésű nővért, nem túl tágas lakásukban? Mit okoz a két testvér kapcsolatában a kényszerű egymásra találás? Tennessee Williams szívbemarkoló története a 90-es évek magyar valóságába helyezve is kikerülhetetlen tanulságokkal szolgálhat számunkra.

Kultúra

 1. A Múzeumok Majálisán adták át Az év kiállítása elismerést a fehérvári Réber-tárlatnak

  A Múzeumok Majálisa megnyitóján adták át Az év múzeuma és Az év kiállítása díjakat. Az elismeréseket a nyíregyházi Jósa András Múzeum munkatársai, valamint a székesfehérvári Szent István Király Múzeum Réber László-tárlatának rendezői vehették át.

  2019.05.19.
 2. 25 éves a TáncolKODO - Polgármesteri Elismerő Emlékérem Hahn-Kakas Istvánnak

  Megalakulásának 25 éves évfordulója alkalmából jubileumi gálaműsort adott a Táncol”KODO” a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban. A szombat esti telt házas előadáson színpadra léptek jelenlegi és egykori táncosok, valamint az Ikarus táncegyüttes senior csoportja a Galiba és a Tilinkó zenekar kísértében.

  2019.05.18.
 3. Hozomány-Hagyomány - a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum kiállítása Herenden

  Hozomány – hagyomány címmel rendez kiállítást a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum Herenden. A gyönyörű tárlaton az egyedülálló történeti múlttal rendelkező koronázóváros és egyházmegye kincsei a Herendi Porcelánművészeti Múzeum szakrális emlékeivel együtt tekinthetők meg.

  2019.05.17.
 4. Gálaműsorral ünnepelték a Fehérvári Versünnep első tíz évadát a Városházán

  Jubileumi gálaműsorral ünnepelték meg a Fehérvári Versünnep verseny és tehetséggondozó sorozat tizedik évadát pénteken este a Városházán. Az ünnepi esten több mint húsz fiatal mondott verset, filmösszeállítással emlékeztek a legemlékezetesebb pillanatokra, a verstáboros élményekre, a Vershúron gálákra, örök érvényű közös emlékekre és mindenek előtt az ötletgazda Varga Sándorra. 

  2019.05.17.

Kortárs Művészeti Fesztivál

Eseménynaptár

2019. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Székesfehérvár Topotéka