Decembertől állnak meg a Székesfehérvár - Komárom vonalon közlekedő vonatok Szárazréten

Decembertől Szárazréten is megállnak a Székesfehérvár - Komárom vonalon közlekedő vonatok, így a feketehegy-szárazrétiek néhány perc alatt elérhetik a Belvárost. Dr. Cser-Palkovics András polgármester közösségi oldalán számolt be a fejleményekről.
2022.11.11. 11:12 |
Decembertől állnak meg a Székesfehérvár - Komárom vonalon közlekedő vonatok Szárazréten

"Decembertől újra megállnak a vonatok Szárazréten!

Vitézy Dávid közlekedéséért felelős államtitkár úrral tárgyaltunk és meg is állapodtunk abban, hogy a Fehérvár-Komárom vonalon járó vonatok decembertől Szárazrét megállóhelyen is megállnak, ezzel lehetőséget biztosítva a Feketehegy-Szárazrétieknek, hogy néhány perc alatt elérjék a vasútállomást, így a Belvárost!

Nekünk is van még teendőnk, ugyanis a szárazréti megállóhelyet rendbe kell tegyük, a buszmegállók mintájára építünk egy kisebb várót is városi forrásból.

A következő lépés, hogy a fehérvári helyi buszbérlettel is lehessen használni a vonatot Szárazrét-Fehérvár vasútállomás viszonylaton, ezzel is integrálva ezt a lehetőséget a helyi közlekedésünkbe. Erről még tárgyalnunk kell majd az ügyben illetékes szakminisztériummal.

A Fehérvár-Komárom vasútvonal ütemes menetrendjének bevezetése nagy siker volt eddig, olyannyira, hogy decembertől bővülni fog a szolgáltatás egy esti, nyolcadik járatpárral. Bízom abban, hogy a feketehegy-szárazrétiek számára tudunk most egy jó alternatívát hozni az autós, buszos közlekedésre, hiszen az Új Csóri körforgalom sajnos régóta túlterhelt."