Csütörtökön kezdődik az Educatio, a legnagyobb felsőoktatási szakkiállítás

Több mint 150 kiállító részvételével csütörtökön kezdődik a legnagyobb hazai felsőoktatási seregszemle, a 24. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás. A minden évben mintegy 50 ezer, pályaválasztás előtt álló fiatalt vonzó eseményen hazai és külhoni felsőoktatási intézmények, valamint szakképző intézmények és munkáltatók is bemutatkoznak.
2024.01.10. 07:38 |
Csütörtökön kezdődik az Educatio, a legnagyobb felsőoktatási szakkiállítás

„Miért menő ma egyetemistának lenni?” – erre és a jövőjükkel kapcsolatban rengeteg más kérdésre is választ kaphatnak az érdeklődők január 11. és 13. között, a Hungexpo “A” csarnokában, illetve online. Az eseményre még lehet regisztrálni a https://www.educatioexpo.hu/regisztracio linken.

Több mint 100 ezer magyar fiatal dönt a felsőoktatási jelentkezéséről ezekben a hetekben. Döntésükhöz minden évben jelentős segítséget ad a legnagyobb hazai felsőoktatási seregszemle, az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium, az Oktatási Hivatal és a HÖOK népszerű felsőoktatási rendezvényére több mint 150 kiállítót várnak, főként hazai, külhoni és néhány külföldi felsőoktatási intézményt, valamint szakképző intézményeket és munkáltatókat. Az esemény évente nagyjából 50 ezer fiatalt vonz.

A pályaválasztás előtt álló végzősök megismerkedhetnek többek között a Kodolányi János Egyetemmel is, akik jövőre 200 államilag finanszírozott hellyel várják a jelentkezőket székesfehérvári intézményükben. Az egyetem a vármegye és a tágabb térség felsőoktatásának zászlóshajója, mely ebben az évben költözött új épületbe a Rákóczi utcában.

Szintén részt vesz az eseményen az Óbudai Egyetem, melynek Alba Regia Műszaki Kara és Keleti Károly Gazdasági Kara színvonalas felsőoktatást biztosítanak a székesfehérvári és térségbeli fiataloknak. Az egyetem többek között magas színvonalú duális képzést ajánl hallgatóinak, akik a tanulmányaik elkezdése mellett a város gazdaságának kiemelt szereplőinél munkába is állhatnak. A gazdasági szakok iránt érdeklődők egy új szakra, a Pénzügy és számvitelre is jelentkezhetnek az egyetemen.

Szinte az összes magyar felsőoktatási intézmény kínálatával megismerkedhetnek a szakkiállítás résztvevői, akik a karriertervezésben is számíthatnak segítségre. A magyar felsőoktatás szereplői képet adnak arról is, hogyan hasznosul a megszerzett diploma a munkaerőpiacon, milyen lehetőségeket kínál a fiataloknak a felsőoktatási intézmények és a vállalati partnerek között kialakított kapcsolatrendszer. A szervezők azt ígérik, számtalan érvvel alá tudják támasztani a fiataloknak: egyetemistának lenni menő.

A 2024. január 11–13. között immár 24. alkalommal megrendezett szakkiállítást a Hungexpo Budapesti Vásárközpont “A” csarnokában (1101 Budapest, Albertirsai út 10.), illetve online rendezik meg. A rendezvény mindhárom napon 9:30 órától 17 óráig tart nyitva. A kiállítás ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a https://www.educatioexpo.hu/ regisztracio linken tudnak az érdeklődők.

Magyarország

 1. Középiskolai felvételi

  A diákok tanulói jelentkezési lapjait az általános iskolák február 21-ig továbbítják a kiválasztott középiskoláknak. Eddig a napig kell összeállítani tehát azoknak az iskoláknak a listáját, ahová a diák szeretne bekerülni, az első helyen értelemszerűen azzal az intézménnyel, amit a legjobban szeretne.

  2024.02.19.
 2. Prioritás a fehérvári parancsnokság

  A NATO nemzeti haderőkből áll, ezért minden tagállamnak szükséges fejlesztenie haderejét; Magyarország, mely elkötelezett a NATO-tagsága mellett, így is tesz - jelentette ki a honvédelmi miniszter Brüsszelben, a tagországok védelmi minisztereinek tanácskozását követően csütörtökön.

  2024.02.15.
 3. Már csak egy napig lehet jelentkezni a megújult magyar felsőoktatásba

  Fontos határidő közeleg, már csak egy napig, február 15-én éjfélig van lehetőség arra, hogy a felsőoktatásban tanulni vágyók leadják elektronikus jelentkezésüket a felvi.hu honlapon keresztül. Székesfehérváron a Kodolányi János Egyetem és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műsszaki Kara is várja a hallgatókat.

  2024.02.14.
 4. Lemondott a köztársasági elnök

  A köztársasági elnök szombat délután egy videóüzenetben kifejtette: azért vállalta a köztársasági elnöki feladatot, mert szenvedélyesen szereti Magyarországot, „és mert hiszek önökben, hiszem, hogy egy békés, szeretettel teli, egymásra odafigyelő nemzet a miénk. Hiszek a csendes többségben, a mindennap keményen dolgozó emberekben, a becsületben, az egyenes tartásban és a szeretet erejében. Ezeket az értékeket nagyszüleinktől, szüleinktől kaptuk, és gyerekeinknek, unokáinknak szeretnénk továbbadni”.

  2024.02.10.