-
A földön túl
December 22-én, hétfőn 18 órától a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ havi irodalmi estjén ezúttal A földön túl témakör kerül fókuszba. Kozáry Ferenc vezetésével a beszélgetés a költészet tágabb horizontjaira hívja a résztvevőket: szó lesz földöntúli élményekről, határátlépésekről és arról, hogyan jelenik meg mindez a versek világában.
2025.12.19. -
Könyvtárak nyitvatartása
Ünnepi működési rendre váltanak a székesfehérvári könyvtárak az év utolsó heteiben. Az intézmények nyitvatartása az alábbiak szerint alakul. Az új esztendőben január 6-án várják újra az olvasókat.
2025.12.19. -
Népek karácsonya
Évzáró rendezvényét tartotta a Vörösmarty Társaság csütörtökön délután. A népek karácsonya címet viselő programra, a társaság kórusa készült ünnepi műsorral.
2025.12.19. -
Comenius koncert
A Comenius Kórus Bakonyi István moderálásával, a Szent Imre Templomban köszöntötte karácsonyt. Az bensőséges hangulatú esten a kórus irodalom gyöngyszemeinek dallamai csendültek fel.
2025.12.19.
Csütörtökön kezdődik és vasárnapig tart a Toros Pálinkafesztivál
A fesztivál keretén belül az Alba Pláza előtt állítanak ki a termelők, vetélkednek a böllércsapatok, kóstolhatnak a látogatók. A program célja, hogy közelebb hozza a városlakókhoz a vidék-Magyarország hagyományos ízeit, a disznótorok hangulatát egy komplex gasztrokulturális élmény keretében.
2013.04.10. 09:36 |
A fesztivál keretén belül az Alba Pláza előtt állítanak ki a termelők, vetélkednek a böllércsapatok, kóstolhatnak a látogatók. A program célja, hogy közelebb hozza a városlakókhoz a vidék-Magyarország hagyományos ízeit, a disznótorok hangulatát egy komplex gasztrokulturális élmény keretében.
A kiállítók házias hús- és füstöltárut előállító őstermelők, kistermelők, élelmiszeripari kisvállalkozások, tradicionális pálinkakülönlegességek gyártói és forgalmazói, valamint hagyományos disznótoros ételeket kínáló vendéglátóipari vállalkozások köréből kerülnek ki.

A kiállítók házias hús- és füstöltárut előállító őstermelők, kistermelők, élelmiszeripari kisvállalkozások, tradicionális pálinkakülönlegességek gyártói és forgalmazói, valamint hagyományos disznótoros ételeket kínáló vendéglátóipari vállalkozások köréből kerülnek ki.
