Családi házas övezetekben ismét lehet lomtalanítást kérni a Depóniánál

Május 18-tól, hétfőtől újra lehet igényelni az időpont-egyeztetéses lomtalanítást a családi házas övezetekben a Depónia Nonprofit Kft. teljes szolgáltatási területén. Székesfehérváron, a társasházi övezetekben szeptemberben lesz ismét lomtalanítás, melynek időpontjáról értesítik a közös képviselőket.
2020.05.18. 14:21 |

Közben a csalai hulladéklerakóban a duplájára nőtt a lakossági forgalom az egy héttel ezelőtti újranyitás óta, ezért azt kérik, hogy a következő néhány hétben csak azok szállítsák ide a hulladékot, akiknek ez elengedhetetlen.

Egyedileg megrendelt, díjmentes lomtalanítást évente egy alkalommal kérhetnek a hulladékszállítási díjat megfizető és tartozással nem rendelkező ingatlanhasználók. 

Jelentkezni lehet telefonon a +36-22/507-419 (4-es gomb) számon, vagy az ugyfel@deponia.hu e-mail címen.

Szükséges megadni a nevet, a címet, a számlán található partnerkódot, továbbá a hulladék várható mennyiségét is, amely alkalmanként nem lehet több három köbméternél.

Lomtalanításkor nem viszik el az építésből, bontásból származó hulladékot és a nyílászárókat, az elbontott gépjármű karosszériát és a gumikat, az elektronikai, a veszélyes, a zöld- és az üveghulladékot, a háztartási szemetet, a csomagolási karton-, papír-, és műanyag hulladékot, valamint a kézi erővel nem mozgatható, túlsúlyos vagy túlméretes darabokat. A hulladékot a szállítás napján reggel 6 óráig kell kihelyezni az ingatlan elé úgy, hogy ne zavarja a gyalogosok és a járművek közlekedését.

Május 11-től a lakosság számára újra megnyílt a Csalai Hulladékkezelő Központ, ahol leadhatók a közszolgáltatás kereteit meghaladó hulladékok. Az elmúlt egy hét tapasztalata, hogy a korábbi időszakhoz képest megduplázódott a forgalom, úgy, hogy jelenleg csökkentett időtartamban, 8-12 óra között áll rendelkezésre a létesítmény a lakosság számára. Ennek következtében nagyon megnőtt a várakozási idő, melyhez mindenkitől türelmet kérnek! Ráadásul a Csalára érkező ügyfelek mintegy fele még mindig nem él a kártyás fizetés lehetőségével, ami csökkentené a várakozási időt és biztonságosabb fizetési forma is. 

A Depónia kéri az ügyfelek megértését abban, hogy a közszolgáltatást végző gépjárművek, valamint a Városgondnokság eszközei a be- és kiléptetéskor elsőbbséget élveznek.

A közszolgáltató cég felhívja továbbá a figyelmet arra, hogy a sorbanállás csökkentése érdekében a következő néhány hétben csak azok szállítsák Csalára a hulladékot, akiknek ez elengedhetetlen. A kezdeti roham biztosan csökkenni fog, addig kérik a lakosság türelmét és megértését!

Közlemények

 1. Hétfőtől ismét lesz személyes ügyfélfogadás a SZÉPHŐ Zrt-nél

  Június 8-tól, hétfőtől újraindítja a személyes ügyfélfogadását a SZÉPHŐ Zrt. A közszolgáltató cég ügyfélszolgálata a megszokott nyitvatartási rendnek megfelelően, a biztonsági intézkedések betartásával ismét látogatható.

  2020.06.03.
 2. Az idősek és az árusok kérésére mától változik a rend a Városi Piacon

  Változik a rend a piacon. Az idősek és az árusok részéről érkezett kéréseknek egyaránt eleget téve 12 órától – az érvényben lévő járványügyi előírások betartásával – minden korosztály beléphet a piac területén található vendéglátóegységek területére.

  2020.06.03.
 3. Megváltozott munkaképességűek jelentkezését várják Fehérváron

  Az Erfo, Főkefe, Kézmű Közhasznú Nonprofit Kft. Magyarország legnagyobb, megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató állami tulajdonú társaságai, munkaerő toborzást indítanak Székesfehérvár és kistérségében üzemnyitási szándékkal!

  2020.06.02.
 4. Újraindult a személyes ügyfélfogadás a Fejérvíznél

  A Fejérvíz Zrt. tájékoztatja a fogyasztókat, hogy 2020. június 2-tól újraindítja ügyfélszolgálatain a személyes ügyfélfogadást. A személyes ügyfélfogadás csak előzetes időpontfoglalással lehetséges! Elektronikus időpontfoglalásra a Fejérvíz honlapján keresztül, vagy a telefonos ügyfélszolgálaton időpontegyeztetéssel is van lehetőség.

  2020.06.02.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V