Futott az eredmény után, szoros vereséget szenvedett az Alba Fehérvár Pécsen

Újabb idegenbeli nehéz meccs várt a fehérváriakra a kosárlabda-bajnokságban. A PVSK ősszel nyerni tudott az Alba csarnokában, és most is sokkal jobban kezdett, tizennégy ponttal nyerte az első negyedet. Felállt az Alba, az utolsó negyedben volt egyenlő is az állás, de vezetni nem sikerült, a kulcspillanatokban hibáztak a vendégek. Így szoros vereség lett a vége.
2019.01.05. 20:33 |

A Pácsnek nem sikerültek az év végi mérkőzései, pedig sokan a szezon meglepetés csapatának titulálták őket. Javítani akartak, és sokkal jobban kezdtek, Pongó vezérletével ponterősek voltak, miközben az Alba a harmadik percben talált be először. A negyed felénél 19-4 állt a táblán, akkor csökkent a különbség, amikor a csereként beálló Filipovics Márkó triplákkal szállt be a meccsbe. De így is jobb volt a pécsi statisztika, a negyed végére csaknem visszaállt a tizenötpontos hazai előny.

A második tíz percet Cartwright kosarai vezették fel és egy 7-0-ás rohammal életjelt adott Jesus Ramirez együttese. A védekezés is keményebb lett, nem voltak könnyű helyzetei a Pécsnek, amelyet a rutinos rókák, Budimir és Csirics húztak elsősorban. Az Alba vezére, Lóránt is "megérkezett", hat ponttra zárkózott az Alba, de minden kihagyást büntettek a hazaiak. Keller Iván is sokat vállalt, ebben a negyedben is főleg a magyar játékosokat dícsérhettük az Albában. A végén aztán Freeman is betalált, látótávolságpon belül volt a Fehérvár.

Szünet után Csirics kezdte ismét növelni a pécsi előnyt, egy ideig ismét hatékony volt a baranyai védekezés, illetve pontatlan az Alba. Megint beállt az első negyedben látott különbség, de a negyed második fele fordulatot hozott. 54-40 után hat perc alatt csak két pontot engedett a Pécsnek az Alba, egy 8-0-ás részhajrával felzárkózott és nyílttá tette a hajrát. Ebbena  több leszedett lepattanónak is volt szerepe, kár, hogy a dobószázalék még mindig nem javult eleget.

Freeman kosarával már csak egy duplányi előnye maradt a korábban oly magabiztos Pécsnek, amely a játékvezetők felfogására sem panaszkodhatott. Küzdőképességből ugyanakkor jól vizsgáztak a fekete-fehérek, mert amikor kellett, tudtak kosarat szerezni. Kellettek persze az Alba hibái, kihagyott büntetők, eladott labdák is ahhoz, hogy ne forduljon a kocka. Budimir fontos kosaraival úgy tűnt, megnyugtatóan rendezi a helyzetet a Pécs, ismét tízzel vezetett. Ekkor beindultak az amerikaiak az Albában, Freeman és Heath pontjaival éppen 10-0-át repesztett a vendégcsapat, és 2:20-szal a vége előtt egyenlő volt! Csakhogy mint korábban, megint kosarakkal reagált a Pécs, és erre már nem volt válasz. Kimaradtak a fontos fehérvári dobások, végül a büntetőket rendre bedobó hazaiak behúzták a meccset. Az álmos kezdést sajnálhatja igazán az Alba.

PVSK - Alba Fehérvár 78-73 (29-15, 15-23, 12-14, 22-21)

Alba: Tóth P., Freeman 16/6, Zeno 5, Lóránt P. 13. Heath 12. Csere: Cartwright 5/3, Filipovics 10/6, Keller I. 10/6, Bullock 2, Takács M.

Sport

 1. Karate: fehérvári éremdömping a diákolimpia selejtezőjében

  Vasárnap Várpalotán, a városi sportcsarnokban rendezték a kyokushin karate diákolimpia nyugat-magyarországi selejtezőjét. A formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban összesen 375 nevezés érkezett, a tét pedig nem volt kisebb, mint az országos döntőn való szereplés jogának kivívása.

  2019.03.18.
 2. Tizennégy ország 750 versenyzője érkezik a hétvégi Orka Kupára

  Péntektől vasárnapig Közép-Európa egyik legjelentősebb szinkronúszó utánpótlás versenyének ad otthont Székesfehérvár. Az Orka Kupán tizennégy ország, negyvennégy egyesületének, több mint hétszázötven indulója ugrik medencébe. A házigazda klub hagyományos viadala igazi sikertörténet, hiszen az elmúlt két évtizedben hatalmasat nőtt a verseny ázsiója. 

  2019.03.18.
 3. Tízgólos meccsen vette el a Volán pályaelőnyét a Salzburg

  Rendkívül feszült, igazi play-off meccset játszott a negyeddöntőben harmadik alkalommal összecsapó Fehérvár AV 19 és Red Bull Salzburg. A durvaságoktól sem visszariadó vendégek komoly előnyt építettek, amit azonban kétszer is majdnem eltüntetett a Volán. A vége így is salzburgi siker lett, vagyis a párharcban 2-1-re vezetnek, és már pályaelőnyben vannak az osztrákok.

  2019.03.17.
 4. Fehérváron csap össze Tóth „Barbár" Tamás és Darmos „Gladiátor" József

  A Felix Promotion International április 27-én, Székesfehérváron rendezi következő élő televíziós bokszgáláját. Várhatóan telt ház előtt, a főmérkőzésen harmadjára is megküzd egymással Tóth „Barbár" Tamás és Darmos „Gladiátor" József a cirkálósúlyú magyar-bajnoki címért.

  2019.03.17.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak