Futott az eredmény után, szoros vereséget szenvedett az Alba Fehérvár Pécsen

Újabb idegenbeli nehéz meccs várt a fehérváriakra a kosárlabda-bajnokságban. A PVSK ősszel nyerni tudott az Alba csarnokában, és most is sokkal jobban kezdett, tizennégy ponttal nyerte az első negyedet. Felállt az Alba, az utolsó negyedben volt egyenlő is az állás, de vezetni nem sikerült, a kulcspillanatokban hibáztak a vendégek. Így szoros vereség lett a vége.
2019.01.05. 20:33 |

A Pácsnek nem sikerültek az év végi mérkőzései, pedig sokan a szezon meglepetés csapatának titulálták őket. Javítani akartak, és sokkal jobban kezdtek, Pongó vezérletével ponterősek voltak, miközben az Alba a harmadik percben talált be először. A negyed felénél 19-4 állt a táblán, akkor csökkent a különbség, amikor a csereként beálló Filipovics Márkó triplákkal szállt be a meccsbe. De így is jobb volt a pécsi statisztika, a negyed végére csaknem visszaállt a tizenötpontos hazai előny.

A második tíz percet Cartwright kosarai vezették fel és egy 7-0-ás rohammal életjelt adott Jesus Ramirez együttese. A védekezés is keményebb lett, nem voltak könnyű helyzetei a Pécsnek, amelyet a rutinos rókák, Budimir és Csirics húztak elsősorban. Az Alba vezére, Lóránt is "megérkezett", hat ponttra zárkózott az Alba, de minden kihagyást büntettek a hazaiak. Keller Iván is sokat vállalt, ebben a negyedben is főleg a magyar játékosokat dícsérhettük az Albában. A végén aztán Freeman is betalált, látótávolságpon belül volt a Fehérvár.

Szünet után Csirics kezdte ismét növelni a pécsi előnyt, egy ideig ismét hatékony volt a baranyai védekezés, illetve pontatlan az Alba. Megint beállt az első negyedben látott különbség, de a negyed második fele fordulatot hozott. 54-40 után hat perc alatt csak két pontot engedett a Pécsnek az Alba, egy 8-0-ás részhajrával felzárkózott és nyílttá tette a hajrát. Ebbena  több leszedett lepattanónak is volt szerepe, kár, hogy a dobószázalék még mindig nem javult eleget.

Freeman kosarával már csak egy duplányi előnye maradt a korábban oly magabiztos Pécsnek, amely a játékvezetők felfogására sem panaszkodhatott. Küzdőképességből ugyanakkor jól vizsgáztak a fekete-fehérek, mert amikor kellett, tudtak kosarat szerezni. Kellettek persze az Alba hibái, kihagyott büntetők, eladott labdák is ahhoz, hogy ne forduljon a kocka. Budimir fontos kosaraival úgy tűnt, megnyugtatóan rendezi a helyzetet a Pécs, ismét tízzel vezetett. Ekkor beindultak az amerikaiak az Albában, Freeman és Heath pontjaival éppen 10-0-át repesztett a vendégcsapat, és 2:20-szal a vége előtt egyenlő volt! Csakhogy mint korábban, megint kosarakkal reagált a Pécs, és erre már nem volt válasz. Kimaradtak a fontos fehérvári dobások, végül a büntetőket rendre bedobó hazaiak behúzták a meccset. Az álmos kezdést sajnálhatja igazán az Alba.

PVSK - Alba Fehérvár 78-73 (29-15, 15-23, 12-14, 22-21)

Alba: Tóth P., Freeman 16/6, Zeno 5, Lóránt P. 13. Heath 12. Csere: Cartwright 5/3, Filipovics 10/6, Keller I. 10/6, Bullock 2, Takács M.

Sport

 1. Legyőzte a Vidi a Kaiserslauternt a spanyolországi edzőtáborban

  A korábbi Bundesliga-győztes, de jelenleg csak harmadosztályú Kaiserslautern ellen játszotta első felkészülési mérkőzését 2019-ben a MOL Vidi. A Spanyolországban edzőtáborozó fehérváriak mindkét félidőben egy gólt szerezve 2-0-ra nyertek.

  2019.01.14.
 2. Világ- és Európa-bajnok spanyol sztárt igazolt az Alba Fehérvár

  Sajtótájékoztatón mutatták be az Alba Fehérvár legújabb szerzeményét, a spanyol világ- és Európa-bajnok Carlos Cabezast. A 38 éves irányítóhoz hasonló eredménysorral rendelkező játékos nem fordult még meg magyar csapatban, érthetően nagy várakozás előzi meg szereplését.

  2019.01.14.
 3. Az olimpiára hajt Dévay Márk - a Városházán fogadták az év triatlonistáját

  Dévay Márk, az Alba Triatlon SE versenyzője kiváló szezont zárt: Európa-kupa győztes lett, Glasgowban a felnőtt Európa-bajnokságon minden idők második legjobb magyar férfi eredményét elérve hetedik lett, az Európai szövetség pedig őt választotta meg az év férfi triatlonistájává. A fiatal sportolót - akinek célja az olimpiai kvalifikáció - Székesfehérvár polgármestere is köszöntötte a Városházán.

  2019.01.14.
 4. Ismét nyílt edzést tart a kerekesszékes kosárlabda válogatott

  Január 19-én, szombaton 15.00 órától minden érdeklődőt várnak, akik kíváncsiak a sportágra. Székesfehérváron is szeretnék az itt élő sérült embereket ösztönözni, hogy kapcsolódjanak be a sportág életébe. A városban minden feltétel adott, így megfelelő számú jelentkező esetén lehetőség van egy helyi kerekesszékes kosárlabdacsapat alakítására.

  2019.01.14.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak