Futott az eredmény után, szoros vereséget szenvedett az Alba Fehérvár Pécsen

Újabb idegenbeli nehéz meccs várt a fehérváriakra a kosárlabda-bajnokságban. A PVSK ősszel nyerni tudott az Alba csarnokában, és most is sokkal jobban kezdett, tizennégy ponttal nyerte az első negyedet. Felállt az Alba, az utolsó negyedben volt egyenlő is az állás, de vezetni nem sikerült, a kulcspillanatokban hibáztak a vendégek. Így szoros vereség lett a vége.
2019.01.05. 20:33 |

A Pácsnek nem sikerültek az év végi mérkőzései, pedig sokan a szezon meglepetés csapatának titulálták őket. Javítani akartak, és sokkal jobban kezdtek, Pongó vezérletével ponterősek voltak, miközben az Alba a harmadik percben talált be először. A negyed felénél 19-4 állt a táblán, akkor csökkent a különbség, amikor a csereként beálló Filipovics Márkó triplákkal szállt be a meccsbe. De így is jobb volt a pécsi statisztika, a negyed végére csaknem visszaállt a tizenötpontos hazai előny.

A második tíz percet Cartwright kosarai vezették fel és egy 7-0-ás rohammal életjelt adott Jesus Ramirez együttese. A védekezés is keményebb lett, nem voltak könnyű helyzetei a Pécsnek, amelyet a rutinos rókák, Budimir és Csirics húztak elsősorban. Az Alba vezére, Lóránt is "megérkezett", hat ponttra zárkózott az Alba, de minden kihagyást büntettek a hazaiak. Keller Iván is sokat vállalt, ebben a negyedben is főleg a magyar játékosokat dícsérhettük az Albában. A végén aztán Freeman is betalált, látótávolságpon belül volt a Fehérvár.

Szünet után Csirics kezdte ismét növelni a pécsi előnyt, egy ideig ismét hatékony volt a baranyai védekezés, illetve pontatlan az Alba. Megint beállt az első negyedben látott különbség, de a negyed második fele fordulatot hozott. 54-40 után hat perc alatt csak két pontot engedett a Pécsnek az Alba, egy 8-0-ás részhajrával felzárkózott és nyílttá tette a hajrát. Ebbena  több leszedett lepattanónak is volt szerepe, kár, hogy a dobószázalék még mindig nem javult eleget.

Freeman kosarával már csak egy duplányi előnye maradt a korábban oly magabiztos Pécsnek, amely a játékvezetők felfogására sem panaszkodhatott. Küzdőképességből ugyanakkor jól vizsgáztak a fekete-fehérek, mert amikor kellett, tudtak kosarat szerezni. Kellettek persze az Alba hibái, kihagyott büntetők, eladott labdák is ahhoz, hogy ne forduljon a kocka. Budimir fontos kosaraival úgy tűnt, megnyugtatóan rendezi a helyzetet a Pécs, ismét tízzel vezetett. Ekkor beindultak az amerikaiak az Albában, Freeman és Heath pontjaival éppen 10-0-át repesztett a vendégcsapat, és 2:20-szal a vége előtt egyenlő volt! Csakhogy mint korábban, megint kosarakkal reagált a Pécs, és erre már nem volt válasz. Kimaradtak a fontos fehérvári dobások, végül a büntetőket rendre bedobó hazaiak behúzták a meccset. Az álmos kezdést sajnálhatja igazán az Alba.

PVSK - Alba Fehérvár 78-73 (29-15, 15-23, 12-14, 22-21)

Alba: Tóth P., Freeman 16/6, Zeno 5, Lóránt P. 13. Heath 12. Csere: Cartwright 5/3, Filipovics 10/6, Keller I. 10/6, Bullock 2, Takács M.

Sport

 1. Vasárnap, hazai pályán elődöntőzik a Fehérvár Enthroners

  A HFL elődöntőjébe jutott Fehérvár Enthroners június 23-án, vasárnap 17:00 órától fogadja a Budapest Cowbells együttesét. Izgalmas csatára van kilátást, hiszen néhány hetet remek meccset játszott egymással a két gárda, akkor a fővárosiak nyertek egy ponttal 13-12-re. Ezúttal pedig már a döntőbe jutás a tét!

  2019.06.18.
 2. Montenegrói ellenfele lesz a MOL Fehérvár FC-nek az Európa-liga selejtezőjében

  A júliustól MOL Fehérvár FC néven szereplő fehérvári csapat kiemeltként várta az Európa-liga első selejtezőkörének sorsolását. Nyonban a montenegrói FK Zeta nevét húzták a Vidi mellé, idegenben kezd Marko Nikolics csapata.

  2019.06.18.
 3. Előkelő helyezéseket értek el Budapesten a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület fiataljai

  Szombaton és vasárnap rendezték meg az I. Traverz Nehézségi Mászó Magyar Kupát, Budapesten. A körülmények nem annyira kedveztek a mászásnak, hatalmas hőség volt kint is és a mászóteremben egyaránt. Szombaton a nagyobbak, vasárnap a kisebbek indultak neki a mászóutaknak Budapesten, ahol az alábbi eredmények születtek.

  2019.06.18.
 4. A város fele sportolt a Kihívás Napján - Fehérvár legyőzte koszovói ellenfelét

  Székesfehérvár idén is legyőzte nemzetközi ellenfelét a Kihívás Napján. A szervezők ezúttal a majdnem azonos lélekszámú koszovói Peja városával sorsolták össze Fehérvárt, de városunk több mint ötven százalékos részvétellel maga mögé utasította déli vetélytársát.

  2019.06.18.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak