Ciprusi diákok látogattak a Városházára - csütörtökön balettműsort adnak a vendégek

A II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola partnerintézményéből Székesfehérvárra látogató ciprusi diákokat fogadtak a Városházán, kedden. A Nicosiából érkezett küldöttség megtekintette a Dísztermet és a Szent Korona hiteles másolatát. A vendégdiákok csütörtökön balettműsorral lépnek fel az iskola hagyományos kulturális gáláján.
2018.05.15. 12:39 |

A 14 diák és kísérőik a Levent Schools küldöttségeként a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola vendégei vasárnapig. A tanulókat és tanáraikat Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere fogadta és köszöntötte; említést téve a történelmi múltról és a jelenről; a város felsőoktatását érintő fejlesztésekről, a fiataloknak szóló tehetségsegítő programokról és a Városi Diáktanács munkájáról.

Az alpolgármester a gyerekeknek és kísérőiknek bemutatta a Dísztermet, majd a vendégek megtekintették a Szent Korona és Országalma hiteles másolatát is. Mészáros Attila örömét fejezte ki a két iskola közötti kapcsolat okán és jó munkát kívánt az együttműködéshez. Ertan Aligüllü, a nicosiai Levent Schools igazgatója megköszönte a szíves fogadtatást, méltatta a jól működő partnerséget, és a következő esztendő tavaszára ciprusi meghívást tolmácsolt székesfehérvári vendéglátóik számára.

Timár Nicolette, a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatója elmondta, hogy a tanulók családoknál laknak, így a programban résztvevők még intenzívebb élményekkel gazdagodhatnak. A ciprusi küldöttség diákjai balettelőadással vesznek részt az iskola csütörtöki éves hagyományos gálaműsorán, de programjaik közt városnézés, kirándulás is szerepel, a hétvégét a vendégek a családokkal töltik, és Pünkösdhétfőn utaznak haza.

Közélet

 1. A kormány, az egyházmegye és a település összefogásával újítják fel a váli templomot

  Sajtótájékoztató keretében írták alá kedden, Székesfehérváron, a Püspöki Palotában a váli templom felújításának kivitelezési szerződését. A megállapodást Spányi Antal megyés püspök, valamint a kivitelező cég képviselője írta alá, Tessely Zoltán, a térség országgyűlési képviselője és Bechtold Tamás, Vál polgármestere jelenlétében. A beruházás értéke mintegy 600 millió forint, a kivitelezés időkerete 12 hónap.

  2019.01.22.
 2. Fórumra hívják a társasházak képviselőit január 31-én a Gazdaság Házába

  Társasházak képviselőinek szerveznek fórumot a Gazdaság Házában jövő csütörtökön. A meghívott szervezetek, intézmények szakértőivel és az Önkormányzat képviselőivel a polgárőrséggel való együttműködésről, katasztrófavédelmi tapasztalatokról, valamint az informatika és a biztosítások lehetőségeiről tárgyalhatnak a résztvevők.

  2019.01.22.
 3. Harmadszor lett minősített közművelődési intézmény a Fejér Megyei Művelődési Központ

  Harmadszor nyerte el a Minősített Közművelődési Intézmény címet a Fejér Megyei Művelődési Központ. Az elismerést a Magyar Kultúra Napja alkalmából január 22-én, a Hagyományok Házában rendezett ünnepségen veheti át Juhász Zsófia megbízott igazgató Fekete Péter kultúráért felelős államtitkártól.

  2019.01.22.
 4. Újabb fejlesztések hat Fejér megyei településen több mint 640 millió forintból

  A Terület-és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében Fejér megye számára rendelkezésre álló, a Fejér Megyei Önkormányzat közreműködésével kezelt források mintegy 99 százalékáról már döntés született. Ez nagyságrendileg 35 milliárd forintos fejlesztési forrást biztosít Fejér megye települései számára.

  2019.01.21.

Eseménynaptár

2019. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek