Ciprusi diákok látogattak a Városházára - csütörtökön balettműsort adnak a vendégek

A II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola partnerintézményéből Székesfehérvárra látogató ciprusi diákokat fogadtak a Városházán, kedden. A Nicosiából érkezett küldöttség megtekintette a Dísztermet és a Szent Korona hiteles másolatát. A vendégdiákok csütörtökön balettműsorral lépnek fel az iskola hagyományos kulturális gáláján.
2018.05.15. 12:39 |

A 14 diák és kísérőik a Levent Schools küldöttségeként a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola vendégei vasárnapig. A tanulókat és tanáraikat Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere fogadta és köszöntötte; említést téve a történelmi múltról és a jelenről; a város felsőoktatását érintő fejlesztésekről, a fiataloknak szóló tehetségsegítő programokról és a Városi Diáktanács munkájáról.

Az alpolgármester a gyerekeknek és kísérőiknek bemutatta a Dísztermet, majd a vendégek megtekintették a Szent Korona és Országalma hiteles másolatát is. Mészáros Attila örömét fejezte ki a két iskola közötti kapcsolat okán és jó munkát kívánt az együttműködéshez. Ertan Aligüllü, a nicosiai Levent Schools igazgatója megköszönte a szíves fogadtatást, méltatta a jól működő partnerséget, és a következő esztendő tavaszára ciprusi meghívást tolmácsolt székesfehérvári vendéglátóik számára.

Timár Nicolette, a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatója elmondta, hogy a tanulók családoknál laknak, így a programban résztvevők még intenzívebb élményekkel gazdagodhatnak. A ciprusi küldöttség diákjai balettelőadással vesznek részt az iskola csütörtöki éves hagyományos gálaműsorán, de programjaik közt városnézés, kirándulás is szerepel, a hétvégét a vendégek a családokkal töltik, és Pünkösdhétfőn utaznak haza.

Közélet

 1. A 64 vármegye földje is bekerült az Országzászló emlékmű talapzatába

  Hétfőn ünnepélyes keretek között helyezték el a befejezés előtt álló fehérvári Országzászló emlékmű talapzatában a történelmi Magyarország 64 vármegyéjének földjét, amit Nyárai-Horváth István plébános áldott meg. 

  2018.05.21.
 2. „Ne szabjátok magatokat ehhez a világhoz” - a XIII. Egyházmegyei Nap a Bregyó-közben

  A Székesfehérvári Egyházmegye tizenkét esztendős hagyománya már, hogy Pünkösdhétfőn családi napra hívja valamennyi a területén élő közösséget. A találkozónak harmadszor otthont adó Bregyó-közi Ifjúsági- és Szabadidő Központban ezúttal is püspöki szentmisével kezdődött a nagyszabású esemény, majd lelki és játékos programokkal, vásárral is igyekezett a családok minden tagját megszólítani. Összesen több mint ezren érkeztek, hogy Pünkösd örömét közösségben éljék át.

  2018.05.21.
 3. Pünkösd a húsvéti időszak betetőzése, megkoronázása

  Pünkösd a húsvét utáni hetedik vasárnapon és hétfőn megült ünnep, melyben a Szentlélek eljövetelére, az egyház alapítására és az egész világra kiterjedő missziós munka kezdetére emlékeznek. Ókeresztény szokás szerint pünkösd a húsvéti időszak megkoronázása, amelyet a keleti és a nyugati egyház egyaránt megünnepelt.

  2018.05.20.
 4. Pünkösdhétfőn lesz a XIII. Egyházmegyei Nap a Bregyó-közben

  Május 21-én, Pünkösdhétfőn lesz a XIII. Egyházmegyei Nap a Bregyó-közi Ifjúsági- és Szabadidő Központban. A családi programra minden korosztályt várnak lelki-szellemi és sport programokkal egyaránt. Szeretettel várják az érdeklődőket, részletes tájékoztatás az egyhazmegyeinap.hu oldalon olvasható.

  2018.05.19.

Hetedhét Játékfesztivál

Eseménynaptár

2018. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Egy százalék

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek