Ciprusi diákok látogattak a Városházára - csütörtökön balettműsort adnak a vendégek

A II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola partnerintézményéből Székesfehérvárra látogató ciprusi diákokat fogadtak a Városházán, kedden. A Nicosiából érkezett küldöttség megtekintette a Dísztermet és a Szent Korona hiteles másolatát. A vendégdiákok csütörtökön balettműsorral lépnek fel az iskola hagyományos kulturális gáláján.
2018.05.15. 12:39 |

A 14 diák és kísérőik a Levent Schools küldöttségeként a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola vendégei vasárnapig. A tanulókat és tanáraikat Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere fogadta és köszöntötte; említést téve a történelmi múltról és a jelenről; a város felsőoktatását érintő fejlesztésekről, a fiataloknak szóló tehetségsegítő programokról és a Városi Diáktanács munkájáról.

Az alpolgármester a gyerekeknek és kísérőiknek bemutatta a Dísztermet, majd a vendégek megtekintették a Szent Korona és Országalma hiteles másolatát is. Mészáros Attila örömét fejezte ki a két iskola közötti kapcsolat okán és jó munkát kívánt az együttműködéshez. Ertan Aligüllü, a nicosiai Levent Schools igazgatója megköszönte a szíves fogadtatást, méltatta a jól működő partnerséget, és a következő esztendő tavaszára ciprusi meghívást tolmácsolt székesfehérvári vendéglátóik számára.

Timár Nicolette, a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatója elmondta, hogy a tanulók családoknál laknak, így a programban résztvevők még intenzívebb élményekkel gazdagodhatnak. A ciprusi küldöttség diákjai balettelőadással vesznek részt az iskola csütörtöki éves hagyományos gálaműsorán, de programjaik közt városnézés, kirándulás is szerepel, a hétvégét a vendégek a családokkal töltik, és Pünkösdhétfőn utaznak haza.

Közélet

 1. Polgármesteri köszönet a Királyi Napokon dolgozóknak

  "Idén is több százan dolgoztak éjt nappallá téve, hogy Székesfehérvár legnagyobb programsorozata életre kelljen. A szervezőktől a rendezvénybiztosítókig, a művészektől a villanyszerelőkig, a táncosoktól a vízosztást végzőkig és akik a tisztaságért dolgoztak mindannyian, a mi ünnepünket tették királyivá! Köszönjük nekik!" - írta Facebook oldalán Cser-Palkovics András polgármester.

  2018.08.21.
 2. Nézze meg a Székesfehérvári Királyi Napok legszebb pillanatait

  A Székesfehérvári Királyi Napok tíz napja alatt rengeteg csodálatos programban lehetett részünk Fehérváron. Látványos volt a megnyitó, a Musica Sacrán teltház előtt csendült fel Rossini Kis miséje, a Koronázási Szertartásjátékra pedig szinte lehetetlen volt már jegyet szerezni az utolsó napokban. A Zichy színpadon a néptáncosok és a könnyűzenei koncertek ezreket vonzottak a Belvárosba.

  2018.08.21.
 3. Állami elismerések a kultúra és a honvédség székesfehérvári képviselőinek

  Nemzeti ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából magas rangú állami elismerésben részesültek a székesfehérvári kulturális élet, valamint a honvédség és tűzoltóság köztiszteletben álló képviselői. Székesfehérvár polgármestere a város közössége nevében ez úton is gratulál és mond köszönetet a kiemelkedő tevékenységért.

  2018.08.21.
 4. Augusztus 24-ig lehet pályázni a pécsi kollégiumi férőhelyekre

  Három fehérvári fiatal elhelyezését biztosítja Székesfehérvár Önkormányzata Pécsen. A férőhelyekre pályázhatnak azok a fehérvári lakosok, akik valamely pécsi felsőoktatási intézmény nappali tagozatos hallgatói, és kollégiumi felvételi kérelmüket elutasították.

  2018.08.21.

A legszebb pillanatok

Eseménynaptár

2018. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek