Bútorfelújító alkotóműhely lesz a Kertalja utcai Felsővárosi Alkotóházban

Bútortuning workshopot rendez a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) április elsején, szombaton délelőtt a Kertalja utcai Felsővárosi Alkotóházban. Az esemény résztvevői bepillantást nyernek a bútorfelújítás, lakkozás, festés és fakezelés rejtelmeibe, és ezeket maguk is kipróbálhatják a helyszínen.
2023.03.22. 07:07 |
Bútorfelújító alkotóműhely lesz a Kertalja utcai Felsővárosi Alkotóházban

A workshopra csak online lehet jegyet váltani március 29-ig a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon.

Tavasszal minden a megújulásról szól, nem kivétel ez alól otthonunk sem. Csinosítgatjuk a lakást, folyik a tavaszi nagytakarítás, közben pedig azon gondolkodunk, hogy a bútorokkal is kezdeni kellene valamit. Ha nem szeretnénk, vagy nem tudjuk lecserélni őket, érdemes elgondolkodni a felújításukon. Ehhez lehet ötleteket és részletes gyakorlati útmutatót kapni az SZKKK által szervezett workshopon, ahol az Ursa Maior Kreatív Műhely bútortuning-oktatója vezeti be a téma iránt érdeklődőket a bútorfelújítás, lakkozás, festés és fakezelés rejtelmeibe. A rendezvénnyel az intézmény a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák X. Országos Hetéhez csatlakozik, melynek központi üzenete a „Kézművesség a mindennapjainkban”.

A résztvevők a technikákat ki is próbálhatják egy tálcán, amit saját kedvükre készíthetnek el és a workshop végén haza is vihetik – színes festékek, lakkok sokasága vár arra, hogy felhasználják őket. A jelentkezők megtanulhatják az antikolást, a visszacsiszolást, a szárazecsetelést és az öregítés különböző technikáit, és ezekről egy digitális füzetkét is kapnak a workshop elvégzése után. Az oktatásra semmit sem kell vinni, a szervezők mindent biztosítanak.

A workshopra, amelynek április elsején, szombaton 9–12 óra között a Felsővárosi Alkotóház (Kertalja utca 8.) ad otthont, csak online lehet jegyet váltani március 29-ig a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon. A részvételi díj 5000 forint, amely tartalmazza az eszközök és az alapanyagok árát is. A foglalkozás legalább tíz résztvevő jelentkezése esetén indul, kevesebb jelentkező esetén a jegyek árát visszafizetik.