Boris Dvoršek az Alba Fehérvár KC új vezetőedzője

Sajtótájékoztató keretében mutatták be az Alba Fehérvár KC új vezetőedzőjét és frissen leigazolt játékosait ma a Köfém Sportcsarnokban. A jelentős sikereket elért horvát szakember, Boris Dvoršek célja, hogy mind egyénileg, mind csapat szinten jobbá váljanak a játékosok. A csapat három új tagja is komoly tervekkel, elszántan kezdte meg a közös munkát.
2021.07.21. 15:24 |

Új vezetőedzővel kezdet meg a felkészülést a jövő szezonra a fehérvári női kézilabdacsapat, jelentette be az Alba Fehérvár KC mai sajtótájékoztatóján Balássi Imre.

A klubelnök az elmúlt évet rendkívül nehéznek értékelte. Mint mondta, mindenkit próbára tett a járvány és az emiatt kiszámíthatatlanná vált szezon. A felkészülés indulása előtt döntöttek úgy, hogy a szakmai stábot kiegészítik egy tapasztalt edzővel, így esett a választás a horvát trénerre. Kiemelte, Magyarországon ismeretlen edzőről van szó, akinek azonban komoly múltja van, hiszen a női kézilabda mellett jelentős sikereket ért el a férfiak vonalán is, a PPD Zagreb csapatával kétszeres bajnok és kupagyőztes, valamint 2013-ban SEHA liga győztes lett. Mészáros Attila alpolgármester köszönetet mondott a csapatnak a múlt szezonban tanúsított helytállásáért. Örömét fejezte ki, hogy egy elismert szakember érkezett Székesfehérvárra. Fontos, hogy a csapat élén olyan edző legyen, aki eredményes és jó munkát tud végezni. Az alpolgármester köszöntötte az új játékosokat, és jó felkészülést, sikeres szezont kívánt a csapatnak.

A sajtótájékoztatón köszöntötték Besszer Borbálát, aki az Alba saját nevelésű játékosaként volt tagja a magyar női U19-es kézilabda-válogatottnak. A csapat a Celjében rendezett Európa-bajnokságon aranyérmet szerzett.

Boris Dvoršek nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy az egyik legjobb női bajnokságban dolgozhat. Hozzátette, Horvátország is komoly kézilabda-kultúrával rendelkezik, ennek ellenére talán csak a férfi bajnok PPD Zagreb büszkélkedhet hasonló infrastruktúrával, mint az Alba Fehérvár. Az új edző három fő területen – védekezés, támadójáték, fizikai felkészültség - szeretne változásokat elérni.  Az új edző munkáját Józsa Krisztián és Siti Eszter másodedzők, Alen Marošević erőnléti edző és Bíró László sportmasszőr is segíti.

A klub új játékosok leigazolását is bejelentette.

Székesfehérváron folytatja pályafutását Hudák Emma szlovák válogatott jobbátlövő, aki Mosonmagyaróvárról érkezett, mint ahogy Domokos Dalma jobbszélső is, míg Takó Viktória junior Európa-bajnok balátlövő a NEKA-tól igazolt az Alba Fehérvárhoz. Jelezték, hogy a keret nem végleges, több saját nevelésű ifjúsági korú játékos a felnőttekkel készül, akik bekerülhetnek a keretbe, valamint egy, a tokiói olimpián szereplő irányítót fognak még igazolni, akit csak a világeseményt követően jelentenek be.

Sport

Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak