Bölcsődei intézmények eszközfejlesztése

2019.12.10. |

Kedvezményezett neve: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata

A projekt azonosítószáma: TOP-6.2.1-16-SF1-2017-00002

Projekt címe: Bölcsődei Intézmények Eszközfejlesztése

A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2019. 03. 20.

A projekt célja:

A projekt célja a bölcsődei ellátás keretében elérhető szolgáltatások minőségi fejlesztésének megvalósítása.

Fejlesztési cél a bölcsődék korszerű, a gyermekek lelki és testi fejlődésüket elősegítő, biztonságos korszerű játékokkal való ellátása. Székesfehérvár területén belül négy különböző létesítményt érint a fejlesztés a Nyitnikék, a Napraforgó, a 7. számú és a 8. számú bölcsődét.

A Nyitnikék és a Napraforgó bölcsődéket a Víziváros területén találjuk meg, amely a belvároshoz egyik legközelebb eső lakóházas övezet. A Vízivárosban, amellett, hogy Székesfehérvár legsűrűbben lakott területe, a legtöbb játszótér is ezen a városrészen található, így tehát nem véletlen a szülők egyik legkedveltebb választása lakhatási és egyéb szempontok szerint is. A 8. számú bölcsődét szintén a belváros szélén lévő, tavairól is ismert Palotaárosban találjuk. A 7. számú bölcsőde a Szedreskerti lakónegyek közvetlen szomszédságában található, a közkedvelt Csónakázó-tó mellett.

A 3 év alatti gyermekek napközbeni ellátását, testi-szellemi fejlődését elősegítő eszközök beszerzését tartjuk elsődlegesnek ezen intézmények szempontjából. Az eszközök magukba foglalják a játék és fejlesztőeszközöket, mint a játékbabák, puzzle-k, bábkészlet, mágneses építőkészletek. A higiénia megtartását segítő eszközök, informatikai eszközök, például asztali PC vagy CD lejátszó is kiemelt szerepet kapott. A csoportszobai bútorok illeszkednek a már meglévő bútorokhoz, azokkal összhangban kerültek kiválasztásra mind esztétikai szempontból, mind az szerint, hogy milyen funkciókat látnak el a bölcsődék mindennapi életében.

A projekt keretében a Pályázati Felhívás 3.1.1. Önállóan támogatható tevékenységek B) pontja szerinti Eszközbeszerzés valósul meg.

A bölcsődék a fejlesztés előtt 22 db csoportszobával rendelkeznek, melyek számának változását a beruházás nem eredményezi. A beszerzésre kerülő bútorokat és eszközöket a bölcsődék növendékei élvezhetik a következők szerint:

  • 7. számú Bölcsőde 8 csoportszobája
  • 8. számú Bölcsőde 6 csoportszobája
  • Napraforgó Bölcsőde 4 csoportszobája
  • Nyitnikék Bölcsőde 4 csoportszobája

Megvalósítási helyszínek:

  • 8000 Székesfehérvár, Tóvárosi In. 69. (hrsz. 6188/11)
  • 8000 Székesfehérvár, Szeder utca 10. (hrsz. 4403)
  • 8000 Székesfehérvár, Kisteleki utca 86/B (hrsz. 1719)
  • 8000 Székesfehérvár, József A. utca 34. (hrsz. 8692/2)

A projekt keretében elszámolható összköltsége: 10 501 441 Ft

A projekt keretében szerződött támogatás összege: 10 501 441 Ft

A támogatás mértéke: 100 %