"Bezárt csillagok közt" – versek és dalok Drotleff Zoltán szerzői estjén

Drotleff Zoltán, kilenc kötetes, többszörösen díjazott költővel beszélgetett Ujvári Ferenc, a Krúdy Kör versmondója a "Bezárt csillagok közt" című esten, szerdán, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent László termében. A beszélgetés során, egy fordulatos életút megismerése mellett népdalokat és verseket is hallhatott a közönség.
2017.09.13. 19:55 |
1940-ben láttam meg a napvilágot, Marosvásárhelyen. Mérnök végzettségű ember vagyok, a költészettel a szerelem hozott össze először 1962-ben.” – vallotta önmagáról Drotleff Zoltán, aki így folytatta: „Utána hosszú, nagy csönd.” Majd - mint mesélte a költő - 1975-ben megnősült és Budapestről Székesfehérvárra költözött, két kislánya egy fia született. A hosszú szünet után felesége elvesztésének hatására kezdett el újra írni, 2010-ben, azóta kilenc kötete jelent meg. Életútja vázlatos áttekintését követően Drotleff Zoltán válaszolt Ujvári Ferenc kérdéseire, mesélt életének fordulatokkal teli sorsáról, az irodalomhoz fűződő vonzalmáról, hitvallásáról, majd Miklós Krisztina népdalénekes, Bokrossyné Marika versmondó és Sipos Mari Art-díjas költő, az Ősfehérvár Alkotó Közösség vezetője szerepeltek az esten. Drotleff Zoltán, költő tagja a Váci Mihály Irodalmi Körnek, a Krúdy Gyula Irodalmi Körnek, a Szabolcsi Írótábornak és az Erzsébetvárosi Irodalmi Esték szellemi műhelyének. A „Kelet Felől” című irodalmi, művészeti és társadalomtudományi folyóiratban, valamint az Arcok és énekek antológiasorozatban jelentek meg versei.

Kultúra

 1. Az elmaradt vezeklés - verses lemezbemutató az Öreghegyi Dispután

  November 23-án, csütörtökön 18 órától újra disputa lesz az Öreghegyi Közösségi Házban, amelynek keretében 18 órától bemutatják Döbrentei Kornél és Szentmihályi Szabó Péter: Az elmaradt vezeklés című albumát. A verseket Sinkovits-Vitay András mondja el, az eseményen közreműködik Petrás Mária, a házigazda Bobory Zoltán lesz. A belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várnak.

  2017.11.22.
 2. Kulturális programok sokszínűsítése – ötletbörze az EKF pályázat kapcsán

  Kulturális programok sokszínűsítése címmel, műhelymunkával telt a délután a Petőfi Kultúrtérben. Az eseményre abból a célból került sor, hogy a résztvevők különböző szempontok mentén, moderált csoportmunka keretében fogalmazzanak meg alternatív ötleteket, javaslatokat, ami hozzájárulhat az Európa Kulturális Fővárosa programkínálat színesítéséhez.

  2017.11.21.
 3. V. Gregor József Országos Énekverseny Székesfehérváron

  A pénteki nyitónapon este ünnepi díszhangversenyre várják a zenekedvelőket a Hiemer-házban, ahol fellépnek a korábbi székesfehérvári díjazottak. A szakmai versenyprogram, amelyen 22 intézmény 67 tehetséges növendéke vesz részt, a vasárnapi döntővel zárul, az ünnepélyes díjkiosztó és a gálahangverseny 15 órakor lesz a Hermannban. A rendezvény minden programja nyitott, a zenekedvelőket és érdeklődőket szeretettel várják!

  2017.11.21.
 4. L. Simon László volt a hétfő esti vendég a Királykút Emlékházban

  L. Simon László, József Attila-díjas költő, író, országgyűlési képviselő volt Bakonyi István, irodalomtörténész, házigazda vendége a hétfő esti, királykúti beszélgetős esten. A Vörösmarty Társaság és A Szabadművelődés Háza közös rendezvényén politikáról ezúttal kevesebb szó esett, a hallgatóság a költő, író esszéista L. Simon Lászlóval találkozhatott a Királykút Emlékházban.

  2017.11.21.

Fehérvár Hangja

Eseménynaptár

2017. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Székesfehérvár Topotéka