"Bezárt csillagok közt" – versek és dalok Drotleff Zoltán szerzői estjén

Drotleff Zoltán, kilenc kötetes, többszörösen díjazott költővel beszélgetett Ujvári Ferenc, a Krúdy Kör versmondója a "Bezárt csillagok közt" című esten, szerdán, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent László termében. A beszélgetés során, egy fordulatos életút megismerése mellett népdalokat és verseket is hallhatott a közönség.
2017.09.13. 19:55 |
1940-ben láttam meg a napvilágot, Marosvásárhelyen. Mérnök végzettségű ember vagyok, a költészettel a szerelem hozott össze először 1962-ben.” – vallotta önmagáról Drotleff Zoltán, aki így folytatta: „Utána hosszú, nagy csönd.” Majd - mint mesélte a költő - 1975-ben megnősült és Budapestről Székesfehérvárra költözött, két kislánya egy fia született. A hosszú szünet után felesége elvesztésének hatására kezdett el újra írni, 2010-ben, azóta kilenc kötete jelent meg. Életútja vázlatos áttekintését követően Drotleff Zoltán válaszolt Ujvári Ferenc kérdéseire, mesélt életének fordulatokkal teli sorsáról, az irodalomhoz fűződő vonzalmáról, hitvallásáról, majd Miklós Krisztina népdalénekes, Bokrossyné Marika versmondó és Sipos Mari Art-díjas költő, az Ősfehérvár Alkotó Közösség vezetője szerepeltek az esten. Drotleff Zoltán, költő tagja a Váci Mihály Irodalmi Körnek, a Krúdy Gyula Irodalmi Körnek, a Szabolcsi Írótábornak és az Erzsébetvárosi Irodalmi Esték szellemi műhelyének. A „Kelet Felől” című irodalmi, művészeti és társadalomtudományi folyóiratban, valamint az Arcok és énekek antológiasorozatban jelentek meg versei.

Kultúra

 1. Szombat délutáni felolvasás kortárs fehérvári szerzők prózai írásaiból

  Február 17-én, szombaton 15 órakor a Magyar Széppróza Napja székesfehérvári rendezvénysorozatának eseményeként összeállítás kezdődik a Vörösmarty Teremben, kortárs fehérvári szerzők prózai írásaiból, amelyeket a szerzők olvasnak fel. A rendezvényen közreműködik Cserta Gábor és Cserta Balázs, a házigazda Lukácsy József, a Vörösmarty Társaság alelnöke lesz.

  2018.02.16.
 2. Karvezetők szakmai napja Székesfehérváron - 28 karnagy vezényelt

  Székesfehérváron rendezték meg az I. Országos Karvezetői Szakmai Napot. A programban repertoárbővítés, hangképzési előadás, kerekasztal-beszélgetés és továbbképzés is szerepelt. A sikeres szakmai rendezvény aktív karvezetési gyakorlatán 28-an vezényeltek. A fórumot Deák Lajosné önkormányzati képviselő és Mindszenty Zsuzsánna, a KÓTA elnöke köszöntötték.

  2018.02.16.
 3. Színházi seregszemle gyerekeknek a Fejér Megyei Művelődési Központban

  A Fejér Megyei Művelődési Központ idén is megrendezi a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó Fejér megyei bemutatóját április 9-én. A fesztiválra műfaji és tematikai megkötés nélkül lehet előadásokat nevezni március 1-jéig.

  2018.02.16.
 4. Balsay István egykori polgármester lesz a VárosKép kiállítás vendége

  A rendszerváltás időszakának várostörténetéhez kapcsolódó beszélgetéssel folytatódnak jövő héten a VárosKép című kiállítás kísérőprogramjai az Országzászló téren. A tárlat kurátorai Balsay István egykori tanácselnököt és polgármestert kérdezik többek között arról, hogyan vált egy erdőmérnökből független tanácselnök, és hogyan zárta le Székesfehérvár a Kádár-korszakot.

  2018.02.16.

Eseménynaptár

2018. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Székesfehérvár Topotéka