Bemutatták Nehrer György 38 pillanat című kötetét az Öreghegyi Közösségi Házban

A Magyar Széppróza Napja székesfehérvári rendezvénysorozatának eseményeként a Vörösmarty Társaság szervezésében kedden este mutatták be Nehrer György 38 pillanat című könyvét az Öreghegyi Közösségi Házban. Az esemény házigazdái Bakonyi István, irodalomtörténész és Bobory Zoltán, Jósika Miklós-díjas költő voltak.
2018.02.14. 10:00 |
Nehrer György „kívülről jött” író, nem bölcsész, nem irodalmár, nem magyartanár, egészen mással foglalkozott korábban, műszaki-értelmiségi pályáról ment nyugdíjba. Írásai a kora gyermekkorától egészen napjainkig tartó élményanyagot dolgozzák fel, számos momentumot felvillantva Székesfehérvár múltjából és jelenéből, de szerepelnek benne olyan családi események is, mint például édesapja második világháborús hadifogsága.” - emelte Bakonyi István a szerzőt és legújabb könyvét röviden bemutatva, majd így folytatta: „mivel szeret gyorsan reagálni a történésekre, ezért blogot is ír, a Vörösmarty Társaság honlapjának és közösségi oldalának gondozója is ő. Szerzőnk új kötete novellákat és karcolatokat tartalmaz, melyek korrajzok is. „A két spirálfüzet” például egy feszült, drámai történet, de humoros sztorik is vannak benne. Nehrer György született mesélő.” – írta Petrőczi Éva, József Attila-díjas költő, író, műfordító, irodalomtörténész, publicista a kötet fülszövegében. „Az író-költő úgy működik, hogy elraktározza az élményeket, egyfajta lelki befőttesüvegbe, majd egy szép napon megírja.” - árulta el Nehrer György a beszélgetés során. Az eseményen részt vett Horváth Miklós Csaba, önkormányzati képviselő is. Nehrer György kötetét a Fekete Sas kiadó adta ki.

Kultúra

 1. Székesfehérvár ad helyet a 4. Nemzetközi Csellófesztiválnak

  Németország, Brazília és Chile után Székesfehérváron rendezik a 4. Nemzetközi Csellófesztivált november 25-e és december 2-a között. A mesterkurzusok és a magánórák mellett több helyszínen koncertekkel örvendeztetik meg a fehérváriakat a világ minden tájáról érkező kiemelkedő csellisták.

  2018.11.12.
 2. Szimfonikus koncert lesz a Sóstói Stadionban november 18-án

  Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar november 18-án vasárnap 17 órától a Sóstói Stadion új épületének multifunkcionális szerepét kívánja megmutatni koncertjével. Az ünnepélyes alkalom lehetőséget teremt arra is, hogy – egy megfelelően összeállított és megszólaltatott műsorral – bővítse a komolyzenét kedvelők, sőt, talán a koncertlátogatók táborát is.

  2018.11.12.
 3. Fölszállott a páva - a Döntők Döntőjében az Alba Regia Táncegyüttes

  Különleges évaddal jelentkezik 2018 őszén a Fölszállott a páva népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor: A Döntők Döntőjében az eddigi évadok legjobbjai – köztük az Alba Regia Táncegyüttes – mérik össze tudásukat. Az albások műsorát november 16-án 19.30 órakor láthatjuk a Duna Televízióban: számítanak a nézőkre, hogy ott lehessenek a középdöntőben és a december 21-i döntőben is.

  2018.11.12.
 4. Székesfehérvár a török megszállás alóli felszabadulás után - Dr. Demeter Zsófia előadása

  November 15-én, csütörtökön 18 órakor „A lemenő hold és a felkelő nap - Székesfehérvár a török megszállás alóli felszabadulás után” címmel Dr. Demeter Zsófia történész, előadására várják az érdeklődőket a Vörösmarty Mihály Könyvtár Olvasótermébe. A belépés díjtalan.

  2018.11.12.

Eseménynaptár

2018. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Székesfehérvár Topotéka