Baleset miatt pótlóbuszok közlekednek a Komárom – Székesfehérvár vonalon

Autóval ütközött egy vonat a reggeli órákban Fehérvácsurgónál. A baleset következtében a vonat kisiklott, a vasúti pálya is rongálódott. Szünetel a forgalom, emiatt Bodajk és Székesfehérvár között pótlóbusz szállítja az utasokat. A Székesfehérvár-Komárom vonalon 20-30 perccel hosszabb eljutási időre kell számítani.
2024.01.28. 11:03 |
Baleset miatt pótlóbuszok közlekednek a Komárom – Székesfehérvár vonalon

A Székesfehérvárról Komáromba 8:26-kor elindult S150-es vonat (34912) oldalának ütközött egy autó Fehérvárcsurgó közelében, az Igari úti átjárónál.

A baleset idején a fény- és félsorompó jól működött – írja a MÁVINFORM. A vonat kocsija két tengelyével kisiklott. A vonaton egy ember könnyebben sérült, valamint a vasúti pálya is rongálódott. Az autó utasát a tűzoltók feszítővágóval szabadították ki. A helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt – várhatóan kora délutánig – szünetel a forgalom, emiatt Bodajk és Székesfehérvár között pótlóbusz szállítja az utasokat. A Székesfehérvár-Komárom vonalon 20-30 perccel hosszabb eljutási időre kell számítani. A Komáromból 10:05-kor Székesfehérvárra és a Székesfehérvárról 12:26-kor Komáromba induló S150-es vonat (34915, 34924) helyett a teljes útvonalon pótlóbusz közlekedik.